ziemo 03.10.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Na strychu, między wełną i sufitem podwieszanym zagnieździł się gryzoń jakiś Strasznie tupie i nas wkurza A tak poważnie, czy ktoś ma doświadczenia z pozbyciem się takiego gościa (dodam, że humanitarnym, uśmiercanie zwierzaka nie wchodzi chwilowo w rachubę)? Czy odstraszacze emitujące ultradźwięki zadziałają, jeżeli skubany mieszka pod wełną i płytą OSB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 03.10.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Zainstaluj kota.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 03.10.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 dajta spokój, nawet tam włażą. no, to może być problem z jego wykurzeniem. Ma ciepło i cicho. Na początek i najłatwiej można spróbować wystawić trutkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 03.10.2009 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 dzięki Panowie za rady,ale mam niejasne wrażenie, że tak kot jak i trutka zabiją gryzonia, a miało być przecież humanitarnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 04.10.2009 03:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 jak słychać tupanie to raczej to jest coś większe od myszy....znacznie większe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_rk 04.10.2009 04:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Na strychu, między wełną i sufitem podwieszanym zagnieździł się gryzoń jakiś Strasznie tupie i nas wkurza A skąd wiesz, że gryzoń? Może drapieżnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.10.2009 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Chyba zacznij czytać o kunach.... Na kunę jest dobra rada: pokochać! Walka z nią jest trudna. Sprzedaj ten dom... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 04.10.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 A ja kunę z domu wypędziłem i to w kilka dni. Chodziła mi po murach i zrywała wełnę z dachu na szczęście nie dostała się do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_rk 04.10.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 A ja kunę z domu wypędziłem i to w kilka dni. Chodziła mi po murach i zrywała wełnę z dachu na szczęście nie dostała się do domu. A jakim to sposobem wypędziłeś kunę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 04.10.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Sposób może troszkę drakoński ale u mnie poskutkował. Wiedziałem gdzie u mnie chodzą kuny, przeważnie jak wdrapują się pod dach to robią to narożami budynku, wiec wziąłem drabinę i 3 m od ziemi na narożach budynku poprzyczepiałem siatkę metalową do której podłączyłem prąd. Dodatkowo koło budynku w miejscach niedostępnych wyłożyłem specjalną trutkę na kuny. Poskutkowało natychmiast. Wiem że trutka to możne nie najlepszy pomysł ale nie mogłem pozwolić sobie żeby kuny zdewastowały mi dach, a niestety tak się działo. Nie mogłem już na to patrzeć jak z dnia na dzień pod domem znajdowałem kilkunasto centymetrowe skrawki wełny. Jedyny pożytek z tej kuny jest taki ze zmusiła mnie to do tego żeby w końcu zabrać się za ocieplenia domu i pozamykanie wszystkich możliwych dróg którędy w przyszłości by mogły się dostać na poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 04.10.2009 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Ludzie, ja chcę się pozbyć gryzonia (nornica dokładnie) HUMANITARNIE Jakbym chciał krwi, to rozłożyłbym myszołapki (swoją drogą, kto wymyślił nazwę myszołapka Lucifer ) i byłoby po sprawie Wracając do sedna: czy ktoś wie, jak działają odstraszacze ultradźwiękowe i czy fala dźwięku przeniknie rzez OSB i wełnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 04.10.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Ludzie, ja chcę się pozbyć gryzonia (nornica dokładnie) HUMANITARNIE Humanitarnie to możesz tylko spróbować odwołać się do jej poczucia lokalnego patriotyzmu czy ktoś wie, jak działają odstraszacze ultradźwiękowe Wiem, z autopsji, jak działał taki na krety. Wkurzał go do tego stopnia że był wykopywany z ziemi i rano leżał koło kopca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 04.10.2009 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 ale czy kret się wyprowadził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 04.10.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 ale czy kret się wyprowadził? Nie, myśmy się wyprowadzili. Kret został jako gratis dla kupującego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 04.10.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Co do myszy był już bardzo ciekawy temat... nawet ciekawe porady były... po co dublować tematy wystarczy sięgnąć do przeszłości:http://forum.muratordom.pl/zdechla-mysz-pod-podloga,t97369.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 04.10.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Ludzie, ja chcę się pozbyć gryzonia (nornica dokładnie) HUMANITARNIE Jakbym chciał krwi, to rozłożyłbym myszołapki (swoją drogą, kto wymyślił nazwę myszołapka Lucifer ) i byłoby po sprawie Wracając do sedna: czy ktoś wie, jak działają odstraszacze ultradźwiękowe i czy fala dźwięku przeniknie rzez OSB i wełnę Nornica na strychu no, no... Myszy tupią tylko okazjonalnie, zależnie od spożycia nasłuchującego... Humanitarnie- no możesz próbowac, jakieś plakaty porozwieszać czy cuś, bo przecież nie wyperswadujesz. Prawdopodobnie kuna. Radził bym poczytać stosowny wątek, a jest długi i ciekawy, czasem krew w żyłach mrożący. I odpuść humanitaryzm, chyba że planujesz remont kapitalny dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.10.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Można założyć, że humanitaryzm jest tak dominującą pobudką, że ten dom został już przekazany tym sublokatorom, co się tam wprowadzili...Oni sobie takiego nie zbudują. Bidulki...Czas zacząć budowę kolejnego domu.Dla siebie... Można też zmienić poglądy. Wielu z forum już było wystawionych na taką próbę...Bywało, że mordercze instynkty zwyciężały... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbel 04.10.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 a może tak z tym zwierzaczkiem to na poczatek się zaprzyjażnić , a pożniej kto wie może nawet pokochać i traktować jak mieszkanca domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 05.10.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Myszy nie znoszą mięty stary ludowy sposób (sprawdzałam działający) póki jest jeszcze mięta na łąkach, wybierz się, narwij duuuużo mięty i porozkładaj na strychu (nie wiem jak z działaniem olejków czy innych kropelek miętowych) po kilku dniach lokator powinien się wynieść , dla pewności warto po jakimś czasie wymienić miętę na nową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 05.10.2009 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 dzisiaj na strychu znalazłem kawałki wełny a to oznacza wojnę zadziałamy więc kompleksowo: trutka, ultradźwięki no i oczywiście myszołapka o wdzięcznej nazwie "Lucifer" i jakby co, to pamiętajcie, że chciałem humanitarnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts