Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Myszy na strychu

ziemo

Recommended Posts

ja też miałam polowania,

szczelina wentylacyjna była zatkana tylko białą siatką ta co używa sie do ocieplania styro,

teraz zamieniliśmy tą siatkę-która w kilku miejscach była przechodna dla mysz, na drucianą...

i gdzieś dalej włazi....wczoraj była 1sztuka.....

a łapiemy na ....łąpki,..;)

w te pułapki dawałam już różności, słoninka, kiełbaska, boczuś,....

przypadki które zadziałały: ziarno kukurydzy (ale 2wcześniej pożarła)

i skórka boczku ....ale uwiązana na nitce..-bo zrywanie z pułaki też było opanowane....

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam ten sam problem - mysz łazi po strychu i TUPIE (serio) w kartongipsy sufitowe - włazi pod wełnę widać. Dużych szkód pewnie nie narobi, ale mnie wpienia. Wlazła, bo nie mamy jeszcze podbitki (się kasa w tym roku skończyła ;)).

Póki co wyłożyłam trutkę, kot nie zadziałał (pod wełnę się nie zmieści ;)), a trutka leży już dwa tygodnie i jak mysz była, tak jest. Dzisiaj wyłożę zwykłe pułapki i ultradźwięki. Jak to nie pomoże, to chyba się zastrzelę. ;)

A kochaj sobie, mam inne preferencje seksualne... :wink:

Lat temu parę, gdy jeszcze paszporty były w modzie dwa dni przad wyjazdem do Austrii stwierdziłem, że ogryzły. Pojechałem, cóż było robić. Celnik austriacki chyba z 5 minut oglądał, a mnie skóra cierpła. W końcu machnął ręką i oddał.. Chorwacki był inteligentniejszy- rozpoznał przyczyny uszkodzenia i zdrowo się uśmiał.

Mam ten sam problem - mysz łazi po strychu i TUPIE (serio) w kartongipsy sufitowe - włazi pod wełnę widać. Dużych szkód pewnie nie narobi, ale mnie wpienia. Wlazła, bo nie mamy jeszcze podbitki (się kasa w tym roku skończyła ;)).

Póki co wyłożyłam trutkę, kot nie zadziałał (pod wełnę się nie zmieści ;)), a trutka leży już dwa tygodnie i jak mysz była, tak jest. Dzisiaj wyłożę zwykłe pułapki i ultradźwięki. Jak to nie pomoże, to chyba się zastrzelę. ;)

Blutka,

No powiedz sama, jak taka mała mysza, może tak głośno tupać :o

U mnie ma być jednak humanitarnie, więc kupiłem dzisiaj odstraszacz ultradźwiękowy

Poczekamy, zobaczymy

Ja ją nawet widziałem, jest mała i ma ciemny pasek na grzbiecie, sąsiadka twierdzi, że to nornica (a wie co mówi, bo dr biologii jest)

Nie do wiary, że takie małe coś, może tak hałasować (nornica, nie sąsiadka :D

Sąsiadka może poczciwa kobita ale kiepski biolog i na nornicach się nie zna - to jest zwykła mysz polna.

Ja ją nawet widziałem, jest mała i ma ciemny pasek na grzbiecie, sąsiadka twierdzi, że to nornica (a wie co mówi, bo dr biologii jest)

Sąsiadka może poczciwa kobita ale kiepski biolog i na nornicach się nie zna - to jest zwykła mysz polna.

Jeżeli ma pasek na grzbiecie to sacha ma rację. http://pl.wikipedia.org/wiki/Mysz_polna

P.S. Jeżeli jesteśmy z tej samej Dębogóry to pozdrawiam sąsiada :D Nornic u nas sporo, ale jeszcze żadnej nie widziałam. A myszka polna pewnie przybiegła się gdzieś schować jak orali wszystkie pola dookoła. U nas narazie tylko jakieś ptaszki uwiły sobie gniazdo, myszy i nornic ni widu ni słychu. Pewnie przyjdą jak ocieplimy dom :D

Jeżeli ma pasek na grzbiecie to sacha ma rację. http://pl.wikipedia.org/wiki/Mysz_polna

P.S. Jeżeli jesteśmy z tej samej Dębogóry to pozdrawiam sąsiada :D Nornic u nas sporo, ale jeszcze żadnej nie widziałam. A myszka polna pewnie przybiegła się gdzieś schować jak orali wszystkie pola dookoła. U nas narazie tylko jakieś ptaszki uwiły sobie gniazdo, myszy i nornic ni widu ni słychu. Pewnie przyjdą jak ocieplimy dom :D

Dla mnie nornica ładniejsza, więc ja chcę mieć nornice, a nie zwykłe myszy

Myszy to może mieć każdy, ale nornice to co innego :lol: :lol: :lol:

PS Witam sąsiadów serdecznie, a gdzie mieszkacie, na Brzozowej, czy na "górce" w okolicy SPA?

My dokładnie w środku pola, parterowy, beżowy dom z brązową dachówką

Dla mnie nornica ładniejsza, więc ja chcę mieć nornice, a nie zwykłe myszy

Myszy to może mieć każdy, ale nornice to co innego :lol: :lol: :lol:

PS Witam sąsiadów serdecznie, a gdzie mieszkacie, na Brzozowej, czy na "górce" w okolicy SPA?

My dokładnie w środku pola, parterowy, beżowy dom z brązową dachówką

My z Brzozowej :D Jak będę następnym razem to wytężę wzrok i może wypatrzę Wasz domek. No i trzymamy kciuki oby nornice/myszy nie zadomowiły się u Was na dłużej.

błyszczy się :o kurcze, a miał się nie błyszczeć :D domek wg projektu archonu dom w rododendronach 6 G2 http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-rododendronach-6-g2/m46a5e795f1323

Troszkę zboczyliśmy z tematu :oops:, więc wracając do niego jak idzie walka z nowym domownikiem???

to i ja dołączę do grona zainteresowanych metoda pozbycia się myszki. W garażu mamy co jakiś czas taka lokatorkę z reguły działa trutka czasami mąż :lol: jakimś cudem udaje się im wejść szczelinka obok bramy garażowej a dokładnie kołnierzem uszczelniającym :evil: Z tymi sobie radze, ale ostatnio w nocy usłyszałam taką sublokatorkę na strychu jakimś cudem wlazła i siedzi miedzy rigipsem a wełna. Jak się jej pozbyć i jakim cudem tam wlazła. Mieszkanie jest ocieplone jest podbitka.

błyszczy się :o kurcze, a miał się nie błyszczeć :D domek wg projektu archonu dom w rododendronach 6 G2 http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-rododendronach-6-g2/m46a5e795f1323

Troszkę zboczyliśmy z tematu :oops:, więc wracając do niego jak idzie walka z nowym domownikiem???

Powinna się błyszczeć, też taką chcieliśmy, ale się $ skończyła :cry:

Z domownikiem na razie spokój, znaczy przestał tupać, poczekamy, zobaczymy, na razie urządzenie stoi na strychu i piszczy