arecki1338 03.10.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Witam, W tej chwili mam postawiony parter+strop monolityczny i scianki kolankowe+komin,niestety, w tym roku nie dam radyjuz tego zakryc dachem,czy w tym stanie moge zostawic na zime, czy strop lepiej czyms przykryc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.10.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 a z czego masz te ściany wymurowane?w zasadzie z czegokolwiek by nie były .... ja bym poprzykrywała folią .....komin także opatulić ... jesli chodzi o strop ...nic się nie powinno stać - to beton ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 03.10.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Fakt! Sprawa dość istotna. Jak w te dziury od jakiego porotermu nalezie wody i zmarznie - to zaczniesz te ściany od początku wiosną. Trzeba by zobaczyć, czy ma szansę w nie nalecieć i ewentualnie zatkać. Ja bym zaprawy wartewkę na nie ułożył i ugłaskał, żeby zamknąć ten poroterm (jak to poroterm a nie lita cegła z kamieniem na przemian... ). Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.10.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 dokładnie ... jakby miał ściany z bk to też nieciekawie jak zamoknie ... trzeba po prostu zabezpieczyć przed wilgocią.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 03.10.2009 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 sciany sa z keramzytobetonu,ale na samej gorze scianki kolankowej wylany jest wieniec,wiec woda do srodka nie wleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.10.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 sciany sa z keramzytobetonu,ale na samej gorze scianki kolankowej wylany jest wieniec,wiec woda do srodka nie wleci. no to nie ma potrzeby sie martwić .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 03.10.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 komin tylko zabezpiecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.10.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 komin tylko zabezpiecz przed wiatrem cobyś go ze stropu nie muisał zbierać w kawałkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.10.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 dokładnie .... ktoś - o ile się nie myle ... chyba stupuk zbierał ściane szczytową w ubiegłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 03.10.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 dokładnie .... ktoś - o ile się nie myle ... chyba stupuk zbierał ściane szczytową w ubiegłym roku może ją za mocno ostukał i opukał Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.10.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 może ją za mocno ostukał i opukał Browar tzaby go zapytać ... o stukaniu to on nawet sporo na forum ....ale to teoria , a nie wiem jak z praktyką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 03.10.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 może ją za mocno ostukał i opukał Browar tzaby go zapytać ... o stukaniu to on nawet sporo na forum ....ale to teoria , a nie wiem jak z praktyką to się nazywa "erotoman gawędziarz" pozdrawiam Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.10.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 oj boszszszzz... może wcale nie taki gawędziarz ... trzaby żony zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 03.10.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 oj boszszszzz... może wcale nie taki gawędziarz ... trzaby żony zapytać ech... żona to stronnicza... chyba że już dłuższy staż Obiektywna to może być kochanka A w ogóle to te ściany "szczytowe" to już gawędziarstem zalatuje Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.10.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 niestety nie gawędzi w tym przypadku ...zobacz sobie w Jego dzienniku budowy na stronie bodajże przedostatniej .... dupnęła cała szczytowa przy wichurach ubiegłorocznych .... fotki widziałam , gadałam z nim wtedy dlatego tak mi utkwilo w pamięci bo pamiętam jak mu współczułam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 03.10.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 niestety nie gawędzi w tym przypadku ...zobacz sobie w Jego dzienniku budowy na stronie bodajże przedostatniej .... dupnęła cała szczytowa przy wichurach ubiegłorocznych .... fotki widziałam , gadałam z nim wtedy dlatego tak mi utkwilo w pamięci bo pamiętam jak mu współczułam ... oj Daggulka nie skumałaś ale trudno późno już Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.10.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 oj, boszszsz...teraz doczytałam o tych szczytowych ... zbereźniku jeden ... ja tu o porządnych budowlanych rzeczach się wywnętrzam a Ty mi tu kurde ze szczytowaniem wyjeżdżasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts