Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SSO - do dachu - sama murarka - Podkarpackie

Sury

Recommended Posts

Witam serdecznie !

Otrzymalem cenę na wykonanie murarki od fundamentów po dach, z ociepleniem fundamentów na kwote 30 000 zł. Dom 205 m2, dwa piętra (II pietro pelne).

Prośba o opinię czy cena jest OK. Okolice Rzeszowa. Wiem ze sa ekipy, ktore zrobią taniej ale ten wykonawca ma kilka budow w okolicy i jest OK.

Dodatkowo kawalek komina wystajacy nad dach liczy dodatkowo po 2,5 za cegle klinkier (?!). Tarasu nie robi. tylko fundament pod niego. I bez hydrauliki.

Pzdr

Leszek

moim zdaniem to bardzo tanio jesli sprawdzona ekipa to bierz, i jeszcze Ci dach w tej cenie zrobia?

Ekipa wydaje się OK. W okolicy zrobili kilka domów. Przede wszystkim dzialają sprawnie a z racji na koncowke roku ma to znaczenie.

Gdyby robili w tej cenie dach to bylaby reweacja :-), ale na dach musze sobie osobno kogoś znaleźc - ceny kształtują sie w tej okolicy tak od okolo 45 do 50 zł za pokrycie dachu z wiezba. Dach okolo 300 m2.

Wydaje mi sie, ze w mojej okolicy znalazlbym kogos do 5 tyś. tanszego, nie mam jednak czasu na szukanie niepewnych ekip.

Cena bardzo przyzwoita, ale u mnie kominy były wliczone, wylanie płyty tarasowej też. Tylko dopytaj się, czy w cenie są schody, czy ekipa ma własne narzędzia, rusztowania itp itd, bo się okaże, że wszystko musisz załatwić, a to podnosi cenę.

Kominy i schody sa wliczone oraz fundament pod tarasy.Narzedzie i rusztowania mnie nie interesują. Musze zapewnic geodete do wytyczenia domu, kogos od hydruauliki kto zrobi przylacza przy fundamencie (tego akurat nie robia). Co do kominow to rozchodzi sie wykonczeniowy klinkier na koncowce komina. Bylem zdziwiony, ze za jeden klinkier ktos sobie liczy 2,5 zł, ale sprawdzilem ze sa takie ceny na to. Nie wiem jak z kiblem :-). Pytalem o to co ja mam zapewnic i tego nie bylo na liscie :-)

• 1 month później...
moim zdaniem to bardzo tanio jesli sprawdzona ekipa to bierz, i jeszcze Ci dach w tej cenie zrobia?

Ekipa wydaje się OK. W okolicy zrobili kilka domów. Przede wszystkim dzialają sprawnie a z racji na koncowke roku ma to znaczenie.

Gdyby robili w tej cenie dach to bylaby reweacja :-), ale na dach musze sobie osobno kogoś znaleźc - ceny kształtują sie w tej okolicy tak od okolo 45 do 50 zł za pokrycie dachu z wiezba. Dach okolo 300 m2.

Wydaje mi sie, ze w mojej okolicy znalazlbym kogos do 5 tyś. tanszego, nie mam jednak czasu na szukanie niepewnych ekip.

.... gdyby jeszcze na tym dachu założyli piorunochron i solary to by było coś :wink: nie za wiele oczekujesz inwestorku ?

• 3 months później...