rangifer 03.10.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Czy są jakieś normy orzekające jak równa i trzymająca poziom powinna być lana szlichta podłogowa?Wykonawca twierdzi, że jego dzieło spełnia normę, jednak nie wspomina o tym jaka to norma i co dokładnie mówi.U mnie jest spadek rzędu 5mm/m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 04.10.2009 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Ja mam maszynowo wylewki 3mm/ 2mb, glazurnik chwalił ze ptoste, tynki gipsowe jeszcze równiejsze ale 550 m2 robili cały niesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plutek 04.10.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Ja mam robione z mixokreta. Na całej powierzchni 8m m2 różnica ok 1mm w niektórych pomieszczeniach jest poziom idealny.Firma jest z Katowic godna polecenia, biorą 14 zł za m2 +dylatacja+zbrojenie i plastyfikator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 04.10.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 U mnie jest spadek rzędu 5mm/m. No to niedobrze bardzo. Na 4 m pokoju 2 cm różnicy poziomów? Zobacz to: http://www.pparkiet.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=210&Itemid=127 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plutek 04.10.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 oczywiście chciałem napisać 80 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 04.10.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Czy są jakieś normy orzekające jak równa i trzymająca poziom powinna być lana szlichta podłogowa? Wykonawca twierdzi, że jego dzieło spełnia normę, jednak nie wspomina o tym jaka to norma i co dokładnie mówi. U mnie jest spadek rzędu 5mm/m. Po całosci domu to nie więcej niż 5 mm. tak to na 10 m wychodzi 5 cm różnicy , wachofiec uważa że to wporzadku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rangifer 05.10.2009 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Na razie miałem do dyspozycji poziomicę jednometrową, którą zmierzyłem spadek w dwóch miejscach rzędu 0,5 cm na metrze. "Fachowiec" chce przyjść z łatą trzymetrową, żeby mi "udowodnić, że jest zrobione zgodnie z normą". Chcę się przygotować do tego spotkania i dlatego pytałem o normy - czy są i co stwierdzają. Czy ktoś coś wie na ten temat? Bo wiadomo - wykonać można różnie, ale do czego się odwoływać domagając się dobrej roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts