Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Shemat budowy ubikacji

Gość

Recommended Posts

Kochani,

Wiadomo jest , że budowę domu zaczyna się od miwejsca do którego król chodzi piechotą.

Poszukuję więc pilnie schematu budowy takiej ubikacji wykonanej z drewna.

Jesli posiadacie jakies namiary na strony internetowe , lub zdjęcia z WC - na budowie- będę wdzięczny za każdą podpowiedź.

Młody Inwestor Andrzej

Ze szwagrem popełniliśmy taką budowlę w dwa popołudnia. Niestety był to prototyp i nie ustrzegliśmy się kilku błędów. Kardynalnym błędem było pozostawienie niewielkiej przestrzeni pomiędzy siedziskiem a drzwiami co skutkowało w trakcie wycierania tyłka uderzaniem czołem w drzwi, które otwierały się skrzypiąc, ukazując człowieka w krępującej pozycji.

Gościu, pliku w Corelu już chyba nie mam. Sprawdzę jeszcze w domu.

Sprawa jest naprawdę prosta. Zacznij sobie od zaprojektowania konstrukcji nośnej. Użyłem do tego czterech stempli połączonych łatami. Beczki w ziemię nie wkopywałem. Potem jest (jak u sąsiada) problem z zawartością. W odpowiednim miejscu :wink: mam zamykaną komorę, gdzie znajduje się wiadro.

proponuje taki namiot mały dla dzieci w kształcie indiańskiego ... o jak sie cosik zachce to rozstawić wejsc do srodka wykopać szpadelkiem dołek ....ulżyć sobie....zakopać dziurkę a nastepnym razem wybrac inne miejsce na działce ....w ten sposób ekonomicznie ...urzyźminy glebę na działce ... nalezy jednakl zaopatrzyć się w mapkę działki i nanosic na niej obszary zaminowane ...co by ups nie natkąc sie na nie przy następnej sposobności ....