rogi 22.12.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 Wszystkim tym którzy myslą że ich ściany są paroprzepuszczalne polecam stronę http://www.styropian-sps.com.pl/oddychaj.htmlCo wy na to?[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 22.12.2003 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 jak wam się ie chce cztać to powiem, że napisano tam, że 97% zjawiska dyfuzji odbywa sie przez wentylację (patrz komin, okna). Nie jest zatem zdaniem autora istotne z czego stawiasz i czym ocieplasz. Maksymalnie 3 % pary uchodzi przez ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 22.12.2003 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 Kiedyś ten artykuł był dyskutowany. W założeniach przyjęto mieszkanie 65m2 o powierzchni ścian 30 m2. Ja np.: mam dom (na parterze) 130 m2 powierzchni i 200 m2 powierzchni ścian. Jak widać gołym okiem proporcje są różne. Ktoś też zwrócił uwagę na materiał z którego są ściany - lita cegła - to też trochę zmienia obraz. W sumie można się tego czepić ale po skorygowaniu róznice nie będą duże. Ktoś kiedyś rzucił 15% ale nie wiem na podstawie czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.12.2003 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 Może na zasadzie "kto da więcej". Pozdrawiam Świątecznie, wątek ma szanse! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.12.2003 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 Jasiu, czemu tak mało napisałeś? Przecież to twój ulubiony temat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts