m.k.k 30.10.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Jak do tych pretow 32 dospawasz dach, to i sąsiad będzie bezpieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 30.10.2009 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 hmmm... wpadłem na jeszcze lepszy pomysł. potraktujmy blaszaka jako szalunek tracony wiec pewna modyfikacja Prety 32 mm ciagniemy wyżej, łączymy poziomymi prętami 22 a może 32? mm i tak pod sam dach, na dachu siatka gęstożebrowa z prętami jak największej średnicy, deskowanie wokoło, grucha, pompa i lejemy... drugi Gierłoż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 30.10.2009 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 A może tego balszaka przymocowac do samochodu co w nim by stał ? Auta wiatr nie ukradnie.....................chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 30.10.2009 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 eeee.... nie widziałeś na filmach jak samochody fruwają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 30.10.2009 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 eeee.... nie widziałeś na filmach jak samochody fruwają? widziłem takie filmy że domy fruwały........... na żywo nie widziałem, może gdzieś koło mnie przeleci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 30.10.2009 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 hmmm...wiec jak go zabezpieczyć ? ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 30.10.2009 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 hmmm...wiec jak go zabezpieczyć ? ? ? ? zależy przed czym, przed fantazją reżysera się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 30.10.2009 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 no tak.... przenieść go do Matrixa wszystko wydarzyć się wtedy może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOMFNY 31.10.2009 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Dobra dzieki za rady dzis juz to skonczylem, prety wziolem z opuszczonego plotu, wyciolem pila maja 50 cm, na koncu zrobilem gwint, wbilem to do ziemi pzez katawinik i plyte, i przykrecilem sruba z podkladka.. w 7 miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 31.10.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Tyle się namęczyliście...A tu proszę: wziolem wyciolem pzez katawinikNie można było tak od razu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 31.10.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Tyle się namęczyliście... A tu proszę: wziolem wyciolem pzez katawinik Nie można było tak od razu? To pikuś mnie bardziej zastanawie co innego prety wziolem z opuszczonego plotu znaczy właściciel płotu wyszedł z domu, wyjachał a kolega mu podprowadził 7 pretów, ech..... a ja głupi śruby w sklepie kupuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 31.10.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Bo nie masz opuszczonego płotu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 01.11.2009 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Po słownictwie sądząc to łupem padł płot z miejsca dziennego pobytu jak je opuszczał (czyli przedszkola). Tylko że - gdzie byli rodzice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 01.11.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 ... w 7 miejscach. przesąd jakiś ? Dobra dzieki za rady ... Hola hola !! Dawaj na priv. gdzie ten płot ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 01.11.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Ja szczęśliwie mam siatkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOMFNY 02.11.2009 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 przeczytalem wszytskie posty i dalej was nie rozumie co w tym jest zabawnego? Czy to dziwne jest pytanie jak zakotwic garaz blaszany? ostatnio byl wiatr prawie ze halny i przesunelo go o 2 metry na szczescie sie nie zdeformowal. A wasza rada o tej kotwie na 20 cm to smiech, pisalem ze nie mam mozliwosci juz betonem zalac, to musi byc dlugie z pol metra min zeby sie trzymalo jakos w tej ziemi. A prety wyciolem z opuszczonego plotu po starej nieczynnej fabryce, jeszcze zdazylem puki nie rozkradli zlomiarze wszystkiego PS: i sie tak smiejecie to ja wam pokaze cos, na haslo "Zakotwiczenie garażu" moj temat jest 1 w google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 02.11.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 przeczytalem wszytskie posty i dalej was nie rozumie co w tym jest zabawnego? Czy to dziwne jest pytanie jak zakotwic garaz blaszany? ostatnio byl wiatr prawie ze halny i przesunelo go o 2 metry na szczescie sie nie zdeformowal. A wasza rada o tej kotwie na 20 cm to smiech, pisalem ze nie mam mozliwosci juz betonem zalac, to musi byc dlugie z pol metra min zeby sie trzymalo jakos w tej ziemi. A prety wyciolem z opuszczonego plotu po starej nieczynnej fabryce, jeszcze zdazylem puki nie rozkradli zlomiarze wszystkiego PS: i sie tak smiejecie to ja wam pokaze cos, na haslo "Zakotwiczenie garażu" moj temat jest 1 w google jakoś nie wydaje mi się żebyś drastycznie różnił się od tych których złomiarzami i złodziejami nazywasz... swego raczej nie wziąłeś... oni przynajmniej z pobudek wyższych to robią (mniej lub bardzie ale podstawowe potrzeby życiowe z tego złomu zapewniają), Ciebie jeśli stać na blaszak za 1,5 tys to i na pręty za 10 zł powinno być stać... a wiec wybacz ale wcale publicznie nie ma się czym chwalić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 02.11.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 przeczytalem wszytskie posty i dalej was nie rozumie co w tym jest zabawnego? Czy to dziwne jest pytanie jak zakotwic garaz blaszany? ostatnio byl wiatr prawie ze halny i przesunelo go o 2 metry na szczescie sie nie zdeformowal. A wasza rada o tej kotwie na 20 cm to smiech, pisalem ze nie mam mozliwosci juz betonem zalac, to musi byc dlugie z pol metra min zeby sie trzymalo jakos w tej ziemi. A prety wyciolem z opuszczonego plotu po starej nieczynnej fabryce, jeszcze zdazylem puki nie rozkradli zlomiarze wszystkiego PS: i sie tak smiejecie to ja wam pokaze cos, na haslo "Zakotwiczenie garażu" moj temat jest 1 w google Jaki śmiech? Pisałes, że są tylko 10cm, napisalem Ci, że można kupić dwa razy dłuższe. I jak je przedłużyć jeszcze bardziej. A do tego mogłeś przeczytać, że coś wbite w ziemię raczej nie będzie trzymać (choć nikt z nas nie oglądał Twojej działki). Miałeś sporo uwag, że warto albo zakotwić do jakiegoś rodzaju betonowych... /jak to w zasadzie nazwać?/ stóp, ciężarów, albo obciążyć na wierzchu. W pytaniu nic nie było na temat, że nie masz zamiaru zainwestować 15 PLN w worek cementu. A potem sam sprowokowałeś prześmiewki, mówiąc o opuszczonym płocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOMFNY 05.11.2009 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Teraz mnie oswiecilo bo ja myslalem ze to trza pret dlugi do ziemi, a to przeciez chodzilo wam o to zeby ten garaz trzymal sie plyt chodnikowych, sry przeczytalem watek od gory i zajarzylem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hamstergong 15.11.2017 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 (edytowane) Witam, mam garaz blaszany 3x5m, w srodku na obrzezach po bokach i z tylu jest plyta 50x50 cm w srodku i z przodu plyta 35x35x5 cm, pod plytami jest ubity piach z 10 cm, jak zakotwiczyc taki garaz? jesli sie nie da bez betonu to trudno wyciagne po rogach plyty, i 2 pytanko co zrobic z tym progiem jak na fotce ? http://i33.tinypic.com/4pwjm9.jpg czy to mozna wyciac? bez uszkadzania konstrukcji garazu? Jak poszło mocowanie? Pustaki wszystko utrzymają? Wolałabym żeby cała konstrukcja była porządnie przytwierdzona na stałe. Wszystko zależy jak dokładnie wygląda ten Twój blaszak. Edytowane 15 Listopada 2017 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts