Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zakotwiczenie garażu, co zrobic z progiem?

FOMFNY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hmmm... wpadłem na jeszcze lepszy pomysł.

potraktujmy blaszaka jako szalunek tracony :lol: wiec pewna modyfikacja ;) Prety 32 mm ciagniemy wyżej, łączymy poziomymi prętami 22 a może 32? mm i tak pod sam dach, na dachu siatka gęstożebrowa z prętami jak największej średnicy, deskowanie wokoło, grucha, pompa i lejemy... drugi Gierłoż :lol:

Tyle się namęczyliście...

A tu proszę: wziolem wyciolem pzez katawinik

Nie można było tak od razu?

To pikuś mnie bardziej zastanawie co innego

prety wziolem z opuszczonego plotu

znaczy właściciel płotu wyszedł z domu, wyjachał a kolega mu podprowadził 7 pretów, ech..... a ja głupi śruby w sklepie kupuje

przeczytalem wszytskie posty i dalej was nie rozumie co w tym jest zabawnego?

Czy to dziwne jest pytanie jak zakotwic garaz blaszany? ostatnio byl wiatr prawie ze halny i przesunelo go o 2 metry na szczescie sie nie zdeformowal.

A wasza rada o tej kotwie na 20 cm to smiech, pisalem ze nie mam mozliwosci juz betonem zalac, to musi byc dlugie z pol metra min zeby sie trzymalo jakos w tej ziemi. A prety wyciolem z opuszczonego plotu po starej nieczynnej fabryce, jeszcze zdazylem puki nie rozkradli zlomiarze wszystkiego :D

PS: i sie tak smiejecie to ja wam pokaze cos, na haslo "Zakotwiczenie garażu" moj temat jest 1 w google :D

Czy to dziwne jest pytanie jak zakotwic garaz blaszany? ostatnio byl wiatr prawie ze halny i przesunelo go o 2 metry na szczescie sie nie zdeformowal.

A wasza rada o tej kotwie na 20 cm to smiech, pisalem ze nie mam mozliwosci juz betonem zalac, to musi byc dlugie z pol metra min zeby sie trzymalo jakos w tej ziemi. A prety wyciolem z opuszczonego plotu po starej nieczynnej fabryce, jeszcze zdazylem puki nie rozkradli zlomiarze wszystkiego :D

PS: i sie tak smiejecie to ja wam pokaze cos, na haslo "Zakotwiczenie garażu" moj temat jest 1 w google :D

jakoś nie wydaje mi się żebyś drastycznie różnił się od tych których złomiarzami i złodziejami nazywasz... swego raczej nie wziąłeś... oni przynajmniej z pobudek wyższych to robią (mniej lub bardzie ale podstawowe potrzeby życiowe z tego złomu zapewniają), Ciebie jeśli stać na blaszak za 1,5 tys to i na pręty za 10 zł powinno być stać... a wiec wybacz ale wcale publicznie nie ma się czym chwalić...

Jaki śmiech?

Pisałes, że są tylko 10cm, napisalem Ci, że można kupić dwa razy dłuższe. I jak je przedłużyć jeszcze bardziej. A do tego mogłeś przeczytać, że coś wbite w ziemię raczej nie będzie trzymać (choć nikt z nas nie oglądał Twojej działki). Miałeś sporo uwag, że warto albo zakotwić do jakiegoś rodzaju betonowych... /jak to w zasadzie nazwać?/ stóp, ciężarów, albo obciążyć na wierzchu. W pytaniu nic nie było na temat, że nie masz zamiaru zainwestować 15 PLN w worek cementu.

A potem sam sprowokowałeś prześmiewki, mówiąc o opuszczonym płocie.

:D

• 8 years później...
Witam, mam garaz blaszany 3x5m, w srodku na obrzezach po bokach i z tylu jest plyta 50x50 cm w srodku i z przodu plyta 35x35x5 cm, pod plytami jest ubity piach z 10 cm, jak zakotwiczyc taki garaz? jesli sie nie da bez betonu to trudno wyciagne po rogach plyty, i 2 pytanko co zrobic z tym progiem jak na fotce ?

http://i33.tinypic.com/4pwjm9.jpg

czy to mozna wyciac? bez uszkadzania konstrukcji garazu?

Jak poszło mocowanie? Pustaki wszystko utrzymają? Wolałabym żeby cała konstrukcja była porządnie przytwierdzona na stałe. Wszystko zależy jak dokładnie wygląda ten Twój blaszak.

Edytowane przez Redakcja