dux777 04.10.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Witam mam problem ze zbrojeniem fundamentów ponieważ niewiem w jakim rozmiarze wykonac strzemiona, i czy ktoś może wie jak ma wygladać zbrojenie ław fundamentowych pod kominami w miejscach poszerzeń (może jakiś schemat opisowy jak wykonać te zbroenie). W projekcie mam podane tak : wymiar ław: 40 wysokość i 70,60 szerokość 1.Ławy fundamentowe w miejscach poszerzeń należy zbroić dołem poprzecznie prętami 12mm co 15 cm w obudwu kierunkach 2.Zbrojenie stóp fundamentowych-- dołem siatką prętów 12mm o oczku max.15*15cm. strzemiona mają mieć 15 na 15 ??? z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 04.10.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Stopy są zbrojone dołem, więc żadne strzemiona nie są potrzebne. Ławy zaś - podałeś wymiar samej ławy, ale w projekcie musi (albo przynajmniej powinien) być też pokazany wygląd zbrojenia, albo w opisie albo na rysunku i tam powinny być wymiary. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 04.10.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Strzemion do siatki 15x15 nie potrzebujesz, jeżeli kominy są "w ścianie" to nad tą siatką muisz przepuścic zbrojenie z ławy (4 pręty i strzemiona). Strzemiona nalezy dobrac tak aby tworzyły wieniec pod ścianą fundamentową czyli np jak ścianę masz 25cm to strzemiona robisz h=28-30 cm b=25cm, jeżeli nie dajesz chudziaka pod ławą to otulina od dołu powinna wynosić 7cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts