zlomar 04.10.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Proszę o poradę jak wyczyścić przewód wentylacyjny, budowlańcy w trakcie budowy wpieli się z kozą do przewodu wentylacyjnego, korzystali z niego przez miesiąc. Teraz gdy zawieje większy wiatr w pomieszczeniu śmierdzi . Próbowałem wyczyścić od dołu wykorzystująć szczotkę drucianą, ale nie pomogło. Do komina od góry jest bardzo trudny dostęp. Czy jest jakiś środek chemiczny który może wyczyścić zaczadziały przewód wentylacyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 07.10.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 a jakby zamontowac wentylator wyciagowy sila wiatru nie dala by rady wtedy wwiewac smrodu sa wentylatory z zamykaniem ze ich nie widac na scianie no oki prawie nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 08.10.2009 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Coś masz nie tak z wentylacją. Przewód powinien "wysysać" powietrze a nie nawiewać. Sprawdź metodą "gromniczną" opisaną przez AdamaM gdzie ci powietrze ucieka. Kominek jakiś czy co? @Adi_ A nie lepiej od razu zamurować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlomar 08.10.2009 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 dzięki za porady zamurowanie to chyba najlepsze rozwiązanie ale nie wchodzi w gre na czym polega metoda "gromniczną" opisana przez AdamaM - gdzie mam tego szukać? a czy nie ma środków do czyszczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 08.10.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 niestety musisz to wypalic jeśli zależy ci na tym przewodzie wentylacyjnym robi to zdun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 08.10.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 dzięki za porady zamurowanie to chyba najlepsze rozwiązanie ale nie wchodzi w gre na czym polega metoda "gromniczną" opisana przez AdamaM - gdzie mam tego szukać? a czy nie ma środków do czyszczenia ? Zwykła świeczka, popatrz w którą stronę przechyla się płomień. Ja tak połazisz po chałupie to znajdziesz miejsca gdzie powietrze jest zasysane i te którymi jest wywiewane. Możesz być zaskoczony . Kanałami wentylacyjnymi powinno wywiewać, jak wwiewa to coś jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlomar 08.10.2009 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 proszę o podanie namiarów na kominiarza świadczącego usługi w Warszawie dzielnica Białołęka lub okolice Marek wiem że mogę znaleźć na google ale wolę z polecenia ) perm - dzieki sprawwdzę gdzie wsysa a gdzie dmucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 09.10.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 z ta swieczka to laz w nocy bedzie fajna zabawa sasiedzi uciekna bo powiedza ze w domu onok straszy hahahaha ale jak zwykle adam ma racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts