edde 04.10.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 no właśnie, wybór jest raczej pomiędzy wyrobami rockwool: superrock (rolka) i rockton (płyta)i tak się zastanawiam w jakiej formie i tak naprawdę dlaczego?między krokwie raczej superrock z rolki ze względu na mniejsze odpady? a w drugą warstwę (na krokwie, pod profile) najczęściej widać płyty ale dlaczego? nie łatwiej po całości pojechać rolką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 05.10.2009 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 05.10.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 no właśnie, wybór jest raczej pomiędzy wyrobami rockwool: superrock (rolka) i rockton (płyta) i tak się zastanawiam w jakiej formie i tak naprawdę dlaczego? między krokwie raczej superrock z rolki ze względu na mniejsze odpady? a w drugą warstwę (na krokwie, pod profile) najczęściej widać płyty ale dlaczego? nie łatwiej po całości pojechać rolką? Sam sobie odpowiedziałeś, oczywiście że łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 05.10.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Z rolki lepiej uszczelnisz ( podopychasz ) szczeliny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 05.10.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 no właśnie, wybór jest raczej pomiędzy wyrobami rockwool: superrock (rolka) i rockton (płyta) (...) Superrock to płyta, nie rolka. Problem rozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 05.10.2009 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 .. Superrock to płyta, nie rolka. Problem rozwiązany tak, oczywiście, myśląc w sumie o toprocku pisałem superrock ale nieważne, bo rzeczywiście problem rozwiązany: ze względu na opcje typu: cena/jakość/dostępność wybór padł na isover super-mata(rolka) a na druga warstwę rockton(płyta) także temat mozemy puścić w głębokie archiwum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 05.10.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 .. Superrock to płyta, nie rolka. Problem rozwiązany tak, oczywiście, myśląc w sumie o toprocku pisałem superrock ale nieważne, bo rzeczywiście problem rozwiązany: ze względu na opcje typu: cena/jakość/dostępność wybór padł na isover super-mata(rolka) a na druga warstwę rockton(płyta) także temat mozemy puścić w głębokie archiwum... odwrocil bym kolejnosc ale to juz twoj biznes. nie chodzi tu o rolka plyta a typ rock.. iso.... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 05.10.2009 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 a nie można było tego wcześniej napisać zamiast pustych wypowiedzi?no i pewnie też nadal nie dowiem się dlaczego tak a nie odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 03.02.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 no właśnie, wybór jest raczej pomiędzy wyrobami rockwool: superrock (rolka) i rockton (płyta) i tak się zastanawiam w jakiej formie i tak naprawdę dlaczego? między krokwie raczej superrock z rolki ze względu na mniejsze odpady? a w drugą warstwę (na krokwie, pod profile) najczęściej widać płyty ale dlaczego? nie łatwiej po całości pojechać rolką? a jak pojechać rolką po całości - wieszaki nie będą przeszkadzać? może na drugą warstwę tą płytę lepiej - łatwiej? a między krokwie rolka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 03.02.2010 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 ja dałem między krokwie wełnę z rolki, a potem płyty, moim zdaniem tak było łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 03.02.2010 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 ja dałem między krokwie wełnę z rolki, a potem płyty, moim zdaniem tak było łatwiej a łączenia płyt? tak na styk, czy jakiś frez robiłeś-jest to w ogole możliwe w takiej płycie (w sensie, że będzie się drzeć)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 03.02.2010 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 rolka jedziesz po powierzchni nabijając wełnę na grzybki (wieszaki), tak samo zresztą jak się nabija płyty, można też trochę nacinać przy nabijaniu, więcej roboty ale dokładniej wychodzi (wełna się nie tak zgniata przy nabijaniu) łączysz normalnie na styk, byle szczelin nie było, no i tak aby łączenia były mijankowo z pierwszą warstwą, żeby się nie pokrywały, prócz tego unikałem też połączeń płyt na krokwi ostatecznie u mnie rolka poszła między krokwie a płyta na drugą warstwę, poniekąd zdecydowała cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 03.02.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Flash mógłbyś kiedyś odpowiedzieć na czyjeś pytanie normalnie i konkretnie? Podzielić się swoją wiedzą, a nie odpowiadać półsłówkami? To nie takie trudne, bo doskonale znasz się na temacie przecież, a bawisz się w grę słów..od dłuższego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 03.02.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 ostatecznie u mnie rolka poszła między krokwie a płyta na drugą warstwę, poniekąd zdecydowała cena cena? przecie płyta jest droższa. nieznacznie ale jest. skoro jednak lepiej się to kładzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts