Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Finezja - wbrew pozorom :)

WERI

Recommended Posts

no jestem :bye: najbardziej doskwiera mi brak netu, teraz zorganizowałam sobie mobilnego to jest nieco lepiej , ale chodzi wolniutko i nieco mnie to drażni

a w domku mieszka się super, pomijając fakt że ciągle sprzątam, ale to chyba tak wszyscy mają w nowym domku

u nas mimo że mieszkamy jest jeszcze dużo do zrobienia, brakuje nam przede wszystkim mebli i wszystkiego tego co jest dookoła domu , łącznie z tarasem

ale wszystko w swoim czasie

popstrykam kuchnię którą mam od niedawna to wrzuce foty

dzieki agalind za mobilizację

• Odpowiedzi 381
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

foteczki kuchenne zrobię jak będzie nieco słoneczniej, teraz jakos tak szaro i deszczowo na zwenątrz i brak fajnego światła do zdjęć

u nas na zwenątrz domu jest jeszcze dość budowlanie ale ogródek warzywny jest już w przygotowaniu, ba nawet mamy już co nieco posadzone

no i sporo sadzonek czeka już w domku w rozsadach aż nadejdą cieplejsze dni

szkoda tylko że nie mamy jeszcze wyrównanego terenu bo ja to bym już drzewa i krzewy sadziła , ale najpierw musimy zrobić taras i całą resztę:rolleyes:

Na fotki czekam z niecierpliwością. W Twojej łazience sie zakochałam już dawno temu;)

Na naszą działkę też trzeba będzie nawieźć ziemi, choć nie będziemy jej całej podnosić i równać. Jakoś nie przepadam gdy teren jest idealnie płaski jak stół. Lubię zróżnicowanie, bo wtedy nie jest nudno;) A ogródka warzywnego zazdroszczę. Sama nie wiem czy się zdecyduję, bo kompletnie nie mam ręki do roślin i boję się, ze z moich warzyw nigdy nie ujrzymy:sick:. Chyba, że sobie ogrodnika zatrudnię;)

Miłego łikendowania:)

u nas ogrodnikiem jest mężuś, tzn ten od czarnej roboty np.kopanie:rolleyes:, ja tylko wymyslam co posadzić ,narazie bo póżniej będę musiała to wszystko wypielić

latem jest cudnie bo można zbierać plony i tylko po-odlewać

tak naprawdę to do dziś delektuję się własną cebulą, marchewką ,fasolką szparagową , plony z zeszłego roku, marchewka i fasolka oczywiście mrożona;)

w tym roku ogródek będzie nieco większy , przymierzam się także do jakiś drzewek owocowych i krzewów np.porzeczki,agrest

takie smaki dieciństwa ,których w mieście niestety nie mieliśmy ,wszystko marketowe i bleeee.....dlatego teraz mam możliwość posadzenia własnych warzyw i z chęcią z tego korzystam

i wszystkim polecam, zwłaszcza ogórasy ,pomidorki koktajlowe, sałate lodową albo cukinie itp. wszystko mało wymagajace ale za to jaki smak

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

hi agalind wybacz , ale pochłonięta codziennością brak mi czasu na FM , ale serduchem jestem z wami

postaram się nieco poprawić :D

u nas w domu jeszcze sporo do zrobienia , finanse nas ograniczają a raczej ich brak:D ale mieszkamy i to jest najważniejsze

np kuchnia teoretycznie jest ale dopiero wczoraj zamontowali mi szybę nad blatem i brakuje tam jeszcze listwy

tarasu nadal nie mamy i całe "zewnętrze" do robienia

ale jest ogródek warzywny i obecnie zbieramy plony i przetwarzamy ,przetwarzamy ..........

pozdr lecę zobaczyć co u ciebie

Weri, ja myślałam, że jakaś "czarna dziura" Cię już wciagneła;) Ale nie i takie cudności pokazujesz, że :jawdrop: Połączenie drewna z mugatami piękne!!!:)

Czekam na więcej, bo coś mi się wydaje, ze Ty tak cicho sza siedzisz a w rzeczywistości dużo porobiliście w tym czasie. :popcorn:

A do siebie też zapraszam CZĘŚCIEJ :welcome: ;)

dziękować :yes: ja także z efektu tego połączenie jest zadowolona

a czarna dziura to mnie wciągneła i to bardzo bo nasza wiesia to straszna dziura , ale ja to lubię i w każdy week czuję sie jak na wakacjach , pomijając oczywiście sprzątanie ale jak na razie wmawiam sobie że to przyjemność , i nawet czasem tak jest , potem krótką chwile cieszę się czystościa dopóki moje dwa szczęścia nie wkroczą do akcji :D

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
no hallo , jeszcze żyje , ale mam trochę problemów osobistych i tak jakos nie mam głowy do forumowania

ale w domku postępów wyposażeniowych brak bo jakoś ciężko cosik odłożyć ,a ja nie chcę zakupywać rzeczy typu "na razie"

Przykro mi:hug: Wiem jak to jest, wiec trzymam mocno kciuki żeby problemy rozwiązały się pozytywnie:) Pamiętaj tylko, że musimy być silne, bo kto jak nie my:)

Prowizorek nie lubie, wiec u nas podobnie - duuużo rzeczy brak:sick:

Ściskam mocno:hug: