Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Finezja - wbrew pozorom :)

WERI

Recommended Posts

• Odpowiedzi 381
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam :)

My dopiero na samym początku przygody z budowaniem :) KOnczy się nam papierkowy etap.

Bardzo ładny domek :) Widziałam że masz drzwi z door-system w kolorze złoty dąb. Kupowalaś je rpzez internet? Czy mają jakąś siedzibe na śląsku? Z jakiej firmy zamawiałaś okna, ze tak Ci się ładnie dopasowały?

Pozdrawiam i zyczę szybkiego wykonczenia :)

witam :)

My dopiero na samym początku przygody z budowaniem :) KOnczy się nam papierkowy etap.

Bardzo ładny domek :) Widziałam że masz drzwi z door-system w kolorze złoty dąb. Kupowalaś je rpzez internet? Czy mają jakąś siedzibe na śląsku? Z jakiej firmy zamawiałaś okna, ze tak Ci się ładnie dopasowały?

Pozdrawiam i zyczę szybkiego wykonczenia :)

witaj rutino78

tak drzwi to doorsystem kupowałam je w takiej małej firmie w miejscowości pod Gliwicami a dokładnie w Sośnicowicach , mają tam głownie magazyny i rozwożą po rejonie , ale można przyjść poogladać ich stany i zawsze coś się wybierze

jeżeli chodzi o okna to Eurocolor oczywiscie PCV w okleinie złoty dąb, uprzedzając zapewne pytanie to parapety sa drewniane , kolor wiadomo jaki, zamawiany u tych samych chłopaków co drzwi

a tak z ciekawaści to skąd jesteśie i co tam fajnego budujecie , pochwal się :)

pozdr

no niestety grzejnika Zhender nie będzie bo jak sie okazalo nalezy oczekiwac na niego co najmniej 4 tygodnie a dla nas to za dłuuuugo i kupiliśmy polskiego szaraka z Georgiel

sobota ogolnie owocna była zakupowo :) zakupiony został powyższy grzejnik, upolowałam Mugaty (Bianco) do dolengo WC :) i sa piękne :wave:

wstępnie wybrałam kolory farb , rozeznałam sprawę luster do łazienki i wc

• 2 weeks później...

hi mefiko u mnie meeega zbiegany tydzień, nie potrafie biernie patrzeć na to co sie dzieje obok mnie , zwłaszcza jeżeli sprawy dotycza mnie lub mojej rodziny, dlatego tez czasami aktywnie sie udzielam tu i tam , wiesz taki frajer społecznik ;)ale chyba to lubie, na szczęcie głowna impreza już za mną dlatego teraz mogę oddać się cała "budowie" :)

a dzieje sie u nas dość dużo , kładą się kafle w całym domu , lada dzień zacznniemy łazienkę i panele , wybrałam też wstępnie farby (czekam na wycenę)

i to wszystko musi zakończyć się do połowy lipca

postaram się dzisiaj pstryknąć foty podłogi

hi mefiko u mnie meeega zbiegany tydzień, nie potrafie biernie patrzeć na to co sie dzieje obok mnie , zwłaszcza jeżeli sprawy dotycza mnie lub mojej rodziny, dlatego tez czasami aktywnie sie udzielam tu i tam , wiesz taki frajer społecznik ;)ale chyba to lubie, na szczęcie głowna impreza już za mną dlatego teraz mogę oddać się cała "budowie" :)

a dzieje sie u nas dość dużo , kładą się kafle w całym domu , lada dzień zacznniemy łazienkę i panele , wybrałam też wstępnie farby (czekam na wycenę)

i to wszystko musi zakończyć się do połowy lipca

postaram się dzisiaj pstryknąć foty podłogi

Hej, a jakie farby wybrałaś?

Pytam, bo również jestem tuż przed wyborem.

Mam do Ciebie jeszcze pytanie o S.Resort - one są rektyfikowane? Na stronach internetowych nie znalazłam takiej informacji.

Jaką fugę planujesz (grubość)?

farby wybraliśmy z firmy Hufgard Optolith ;) mam nadzieję że będa ok ,na dniach je przywiozę ale malowac to bedziemy chyba dopiero w lipcu

oj nie pamiętam czy S Resort jest rektyfikowana , poczytam na opakowaniu to ci napiszę, fugę będe chciała dać jak najmniejszą Nowa Galę Stonewood kładziemy na 1,5 mm

farby wybraliśmy z firmy Hufgard Optolith ;) mam nadzieję że będa ok ,na dniach je przywiozę ale malowac to bedziemy chyba dopiero w lipcu

oj nie pamiętam czy S Resort jest rektyfikowana , poczytam na opakowaniu to ci napiszę, fugę będe chciała dać jak najmniejszą Nowa Galę Stonewood kładziemy na 1,5 mm

Dałaś teraz z tymi farbami..;) Pierwsze słyszę.

Dałaś teraz z tymi farbami..;) Pierwsze słyszę.

:) w sumie ja też wcześniej o nich nie słyszałam , ale mój szwagierek ma z nimi do czynienia i bardzo chwalił , wzieliśmy od nich najpierw superelastyczny klej do kafli i nasz majster-kafelarz , który takze ich wczesniej nie znał i kręcił nosem przed nowościami bardzo sobie chwali dlatego też zaryzykowaliśmy farby, dzisiaj je przywieźli na razie stoja w garażu ;)