Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Finezja - wbrew pozorom :)

WERI

Recommended Posts

mefi a u ciebie już zaczeli coś działać, czekam na wasze poczyniania :yes:

Ruszamy od poniedziałku.

A jakie wymiary będzie miała Twoja kabina? Bo wygląda na dosyć wąską. Zresztą u nas taka właśnie będzie -70x100 cm.

Będzie gotowa, czy zamawiasz samą szybę?

Ja robiłam ostatnio wyceny takich szyb prysznicowych.

Powiem Ci, że był czas, że chciałam robić bardzo podobną łazienkę jak Twoja - z obudowana "drewnem" wanną i wnęką prysznicową.

Dobrze, że koncepcja się zmieniła, bo miałybyśmy bliźniacze łazienki :D

Napisz mi jeszcze coś o tych Twoich farbach, jak cenowo to wyszło i jak się maluje?

Ciekawe co moi fachowcy powiedzą na grafitową farbę;)

Edytowane przez mefiko

• Odpowiedzi 381
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mefi kabina jest taka standardowa 90X90 dlatego tez szukałam dokładnie takiego wymiaru płytki drewnopodobnej bo nie chciałam jej ciąć, i jestem z niej bardzo zadowolona , zdjecia tak naprawde nie oddaja uroku płytki :wiggle:

sama kabine mam też gotową wybralismy Ravak-a , model wrzucałam parę stronek wczesniej z ta różnica że u mnie będą 2 ściany szklane tzn drzwi + ścianka , mam nadzieję że efekty pokaże juz w tygodniu ;)

Napisz mi jeszcze coś o tych Twoich farbach, jak cenowo to wyszło i jak się maluje?

farby są ok , majster twierdzi ze porównywalne z tymi dobrymi a cenowo to my płacilismy coś ok 2000 tys na cały dom (oczywiscie kazdy ma inny metrarz , ale poszukam gdzies w moich zapiskach ile metrów zamawiałm)

Ciekawe co moi fachowcy powiedzą na grafitową farbę

no jak to co będa pewnie stukac sie w głowę i 10000 razy pytac czy jestes tego pewna

mój majster co chwile mi mówi , szara podłoga ,szare sciany ...... co Pani robi:jawdrop: i wogóle po co ja to malowałem moglismy te tynki zostawic :eek:

a ja na to :popcorn:

• 2 weeks później...

ojojoj cos mnie powoli trafia nasz pan majster cos mi nawala , robota idzie tak powoli że efektów nie widać ,niby wszystko zaczte a nic nie skończone

powoli tracę cierpliwość do niego, terminy koncowe ciągle przesuwa a końca nie widać

co do drzwi i schodów to mam nadzieję że wrzucę jakieś foty już w weekend, :rolleyes:

Właśnie zobaczyłam, że Ty jesteś "pomorzanka na śląsku". Z której części Pomorza Cię wywiało?

oj wywiało ,wywiało .....z zachodniej ,urodziłam się nad tamtejszymi pieknymi jeziorami dosłownie

a mieszkałam nad samym morzem przez kilkanaście z rodzicami w Dziwnowie

oj wywiało ,wywiało .....z zachodniej ,urodziłam się nad tamtejszymi pieknymi jeziorami dosłownie

a mieszkałam nad samym morzem przez kilkanaście z rodzicami w Dziwnowie

Myslałam, że mieszkałyśmy jakoś po sąsiedzku, ale ja z drugiej strony, bo z Trójmiasta.

Myslałam, że mieszkałyśmy jakoś po sąsiedzku, ale ja z drugiej strony, bo z Trójmiasta.

no faktycznie troche z drugiej strony :Dale morskie klimaty zawsze te same:wave:

a jak pogoda dzisiaj w Trojmieście bo moje male dziewcze na koloni wlasnie w waszej okolicy przebywa, a dokladnie w Jantarze

no u mnie powoli , ale co u ciebie moja mefi droga :D

My jesteśmy chyba przy końcówce, myślę że do 22.08 ekipa już się zawinie i będzie można się urządzać.

MUSIMY do końca sierpnia się przeprowadzić,ale na 100% nie będziemy mieli umywalki w dużej łazience (czekamy na szafkę), kabiny którą zamówiliśmy u szklarza, większości mebli, szaf itp. Ale jakoś przeżyjemy:P

Graffio super się prezentuje, trochę narzekał glazurnik przy szlifowaniu narożników, że twardy. Ogólnie mam wrażenie, że tylko nam się podoba:bash:

Podstawowe pytanie glazurnika było, czy jakieś dekory będą, a góra to jak wykończona? Listwa jakaś ozdobna będzie? I w ogóle, Pani, to jak goły tynk wygląda.. a w sklepach mają takie piękne teraz serie do łazienek, z dekorami, we wzory itp.

A wy na kiedy planujecie przeprowadzkę?

no to super mefi poleciałaś z tym wszystkim ekspresowo, mam nadzieję że wrzucisz jakieś foty i pochwalisz sie efektem

u nas wszystko idzie bardzo powoli za bardzo powoli, wstepnie chaciałm się przeprowadzać w łasnie w ten weekend, ale niestety jeszcze dużo rzeczy przed nami ,najgorsze jest to ze łazienki staneły w miejscu a bez tego ani rusz :(

w tym tygodniu latałm za lampami i nawet , z wielkimi dylematami , zakupiłam juz prawie wszystkie

z rzeczy wykonanych to mamy juz schody i poręcze , jak dla mnie prezentują sie super , sa bardzo proste ale takie własnie chciałam, niestety foty nie bardzo osiagalne bo całe schody sa obecnie zabezpieczone i oklejone aby sie nie niszczyły

mamy juz takze zamontowane drzwi , czekam tylko na załozenie klamek, ale to juz we wtorek sie dokona ;)

jest takze prawie zakończone dolne WC całe piekne w Mugatach połaczone z drwnopodobnym ciemnym Stonewoodem z NG , zakochana jestem w nich po uszy :)

brak tylko w nim sufitu, załozonej armatury , szafki ,lustra i lampki (wszystko to oczywiscie jest zakupione czeka tylko na zmiłuj się :bash:)

pomalowane sa wszystkie pomiszczenia na raz , niektóre nawet juz na dwa ;) no i u góry prawie wszedzie sa juz listwy przypodłogowe

jak widzicie wszędzie mi się powtarza słowo PRAWIE :bash: co oznacza wiecie :( prawie czyli dla mnie niedokończone= dooopa z przeprowadzką a wrzesień tuż,tuż

jeżeli nawet przy dobrych wiatrach uda nam sie to jakos w tym miesiacu ogarnac to i tak napewno nie będę miała zrobionej kuchni i wiekszasci mebli, ale i tak byłabym BARDZO zadowolona ze to JUZ