WERI 16.10.2010 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 ratunku idzie zima ,jak nie zdążymy podłaczyć w tym miesiącu wody ,to cos kiepsko widzę dalsze postępy budowlane, trzeba będzie czekać do wiosny i budowa stanie ..............w miejscu , tylko nie to....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 16.10.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Witam,domek prezentuje sie swietnie.Mam pytanie odnosnie okien,jakiej firmy i czy bardzo drogie?Wygladaja przecudnie,kolorek tez taki jaki chce u siebie stad te pytanie,Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 16.10.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Sorki dopytuje,chodzi mi glownie o okna w wykuszu tym bardziej okraglym,no i czy parapety byly zamawiane razem z oknami-sa doslownie przecudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 01.11.2010 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 witajcie AlutkaJurek okna są z frimy Eurocolor z Pyskowic cena jak na takie wydziwianie przytsępna , choć nie ukrywam że musiałm naruszyć znjomości aby takowa uzyskać i wbrew pozorom brałam przez posrednika bo bezposrednio z fabryki duuzo drozej wychodziło.Parapety zamawialiśmy osobno w całkiem innej firmie pół roku po załozeniu okien,ale faktycznie kolorek wyszedł idealny. Dobieralismy ze wzornika stolarza i się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 06.12.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 hej WERI, no w końcu jestem u Ciebie!!!! Piękny dom, bardzo podoba mi się bryła domu i stolarka okienna. Ale najbardziej i tak ten cudny Chłopczyk na fotkach!Pozdrawiam Cię gorąco, Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 08.12.2010 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 witaj Madziu u mnie jeszcze daleka droga , nie śmiem nawet zblizyć sie do twego ideału ale pamietaj że jestem teoja wielka fanką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 08.12.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 WERI,powiem Ci tak: nie przesadzej Dziołcha! Tyż bydziesz miała cudaśnie bo po swojymu! Hej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 09.12.2010 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 oj Madziu tylko u nas to wszystko tak dłuuugo trwa że ja już mam straszny mętlik w głowie i sama nie wiem już czego chcę,ale bardzo się cieszę że znalazłam twój ciepły domek, dzięki czemu zrozumiałam co było dla mnie najważniejsze i że tak naprawdę wszem obecna mega nowoczesność nie jest dla mnie, bo ja aż tupię nogami aby mieć wreszcie swój własny kąt i sobie cos tam potworzyć (nie mylic z wytworem potworem:)) problem tylko w tym aby mój mężuś nie chciał zbyt wiele nowoczesności ,jakoś to będziemy musieli połączyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 09.12.2010 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 http://i53.tinypic.com/22bwv8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 09.12.2010 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 zima nastała i na budowie cisza, co oznacza że czas zaząć myśleć o tym co nas czeka na wiosne czyli wybory,wybory,wybory....... i wywnętrzanie się a na koniec przyjdzie czas na wiśnienkę na torcie czyli to na co najbardziej czekam detale zapewne będę sie miotać (jakożem ryba) i nie będę potrafiła się zdecydować ale INSPIRACJI CZAS zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 09.12.2010 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 zdjęcia które pozwalam sobie wrzucać są oczywiście z netu, czasem z forum ale chciałabym je mieć w jednym miejscuzdjęcia zapewne będą rózne ale na każdym z nich jest coś co mnie urzeklo,czasem będzie to jakiś mebel, jakiś detal ,czasem tylko zestawienie kolorów ale wszystko to ma dać mi obraz tego do czego chcę dąrzyć ,a co z tego wyniknie zweryfikuje rzeczywistośćhttp://i54.tinypic.com/4udtll.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 09.12.2010 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 http://i56.tinypic.com/o6i520.jpg http://i54.tinypic.com/2nw25ag.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 09.12.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 hej WERI, nawet nie wiesz jak dobrze rozumiem Twoje słowa odnośnie przedłużania w czasie budowy i wszystkich spraw z nią związanych... U nas mimo, że budowa szła ekspresowo bo wprowadziliśmy się po roku od wkopania pierwszej łopaty w ziemię, to i tak ciągle przedłużające się terminy niektórych firm podwykonawczych, brak materiału, zima, brak kasy! itp. itd. czyniły, że momentami traciliśmy nadzieję, że to wszystko się kiedyś skończy. Ale motywacja była silniejsza i dotarliśmy prawie do końca. WERI, wyobrażam sobie jak byłoby cudnie jakbyś usiadła w swoim fotelu przy kominku i wypiła swoją herbatę w swoim domu:) Wiem o czym mówisz! Co do nowoczesności - wiesz, mi się podobają wnętrza nowoczesne ale u kogoś....nigdy u siebie, myślę że wytrzymałabym w takim wnętrzu max tydzień chociażby był zrobiony z najlepszych materiałów. Bardzo klimatyczne fotki wstawiłaś, ja tez tak mam że wystarczy jeden detal na zdjęciu i całe pomieszczenie nabiera tego "coś"! Ja uwielbiam skandynawskie blogi, norweskie ale i typowo polskie również z tym, że o ile lubię folkowe dekoracje o tyle nie może być ich za dużo i nie może to być typowa cepeliada, mam nadzieję, że wiesz o czym mówię? Generalnie po 2 latach urządzania domu mam takie odczucie, że to co naprawdę mi się podoba jest w pewnym sensie poza moim zasięgiem-bo albo za drogie albo w Polsce trudno osiągalne. Pozostaje zrobić wiele rzeczy samemu i czerpać inspiracje z bardziej ambitnych źródeł niż tylko ogólnodostępne hipermarkety budowlane. Np. marzą mi się stare deski, takie jak z dawnych pokładów statków,; widziałam lustro z takich desek w Almi Decor ale cena mnie powaliła. A że każdy stolarz patrzył na mnie jak na ufo kiedy tłumaczyłam co chcę zostało nam zrobić lustro własnymi siłami, lekko postarzane ale to nie jest to:( I takich przykładów mogłabym mnożyć i mnożyć ale żeby Ci już nie zaśmiecać bloga uciekam usypiać Franka, który pochłonął mi już 1/3 naszych pierników!!!!! A gdzie do świąt:x Pozdrowienia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 12.12.2010 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 dzięki Madziu za dobre słowo ja mimo wszystko jestem z seri "twarda baba" i przypuszczam że wiele osób będąc w mojej dość trudnej i nietypowej sytuacji , już dawno by sie poddało , ale ja zaciskam zęby i mimo wszystko z uśmiechem na twarzy kroczę dalej i dzielnię walczę z przeciwnościami losu ,stram się tłumaczyć każda sytuację życiową ze tak miało byc i napewno w tym był jakiś cel ,który w przyszłości wyjdzie nam na dobre. Człowiek całe życie czegoś się uczy. (nie chcę opisywać mojej sytuacji bo nie lubię się użalać nad sobą) widzę że mamy bardzo podobny gust wnętrzarski, mi także podobają się wszelakie naturalne produkty a dechy o których piszesz marzenie, tylko niestety kieszeń weryfikuje wiele naszych marzeń, ale mimo wszystko dzieki ttemu mamy do czego dąrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 15.12.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Dobrze WERI, że masz takie a nie inne podejście do życia. Na pewno to ułatwia funkcjonowanie w obliczu przeciwności. Ja niestety jestem z tych słabszych:(Przynajmniej nasze gusta dotyczące urządzania wnętrz są podobne:)Pozdrawiam Cię ciepło!Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.12.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Witaj WERI- wpadłam z rewizytą i widzę, że przed Tobą najcudowniejszy etap czyli wykończeniówka! Właśnie teraz możesz zrealizować swoje inspiracje. Zestaw kolorów łazienkowych bardzo fajny. Z szarym fajnie sie łączą wszystkie odcienie niebieskiego, turkusu. Podłogę gresową mam podobną do twojej inspiracji, tylko mam więcej płytek różnej wielkości. Będę zaglądać i trzymać kciuki za wykończeniówkę http://ggmania.eu/Emo/Emoty_male/emotikony%20male/89.gifPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 16.12.2010 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 (edytowane) Witaj agawi74 ,dzięk za rewizyte u nas za wiele się nie dzieje, no poza tym że ciągllllle czekamy na prund i panowie od wykończeniówki w ramach tego ze zima i nie bardzo co jest robić to poprawiają to co ktos inny na juz schrzanił. czas wykończania sie wbrew pozorom ,przeze mnie nader oczekiwany co nieco mnie przeraża bo mam co raz większy mętlik w głowie ale całe szczęście że mam was i piękne wnętrza do podgladania dzięki takim wnetrzom jak twoje agawi74 ,Madzi (kraktom) i Dorfi i jeszcze kilku innym ciekawym, przekonałam się że nie będę gonic za trendami tylko postaram się kierować sercem i tym co do mnie najbardziej przemawia. Pewnie będę musiał troche powalczyć z moim M i pewnie troche to potrwa zanim usiądę spokojnie na swojej wymarzonej sofie i powiem że to jest to czego chcę, ale cóż wyjścia nie ma jedyna czego się boję to ,to żeby w pośpiechu nie podjąć jakiejś złej decyzji w wyborze rzeczy których tak szybko nie zmienię (np płytek lub armatury) bo zapewne będe gonić się z czasem aby jak najszybciej przenieść się do nowego domku Edytowane 16 Grudnia 2010 przez WERI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 16.12.2010 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Madziu na słabeusza to ty mi nie wyglądasz tworząc takie cuda dobrze że mimo wszystko mieszkasz dośc blisko mnie , moze kiedys przyjdzie dzień że będzie nam dane sie poznać w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.12.2010 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Wpadłam przywitać się wieczorowo i podać Ci link do moich kinkiecików. Jest to mała firma z Krakowa- ceny mają bardzo przystepne http://www.silen.pl/ Jak już coś zamówisz to się pochwal koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 21.12.2010 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 zamiast szukać inspiracji i tworzyć sobie w głowie moje wnetrza pozeram książke "Podróznik WC" Cejrowskiego muszę skończyc przed wigilia bo kupiłam to na prezent dla siostrzeńca agawi lampy chyba bedę zamawiac za czas jakis teraz to czekają mnie płytki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts