Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Finezja - wbrew pozorom :)

WERI

Recommended Posts

• Odpowiedzi 381
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

witajcie AlutkaJurek okna są z frimy Eurocolor z Pyskowic cena jak na takie wydziwianie przytsępna , choć nie ukrywam że musiałm naruszyć znjomości aby takowa uzyskać i wbrew pozorom brałam przez posrednika bo bezposrednio z fabryki duuzo drozej wychodziło.

Parapety zamawialiśmy osobno w całkiem innej firmie pół roku po załozeniu okien,ale faktycznie kolorek wyszedł idealny. Dobieralismy ze wzornika stolarza i się udało

• 1 month później...

oj Madziu tylko u nas to wszystko tak dłuuugo trwa że ja już mam straszny mętlik w głowie i sama nie wiem już czego chcę,ale bardzo się cieszę że znalazłam twój ciepły domek, dzięki czemu zrozumiałam co było dla mnie najważniejsze i że tak naprawdę wszem obecna mega nowoczesność nie jest dla mnie, bo ja aż tupię nogami aby mieć wreszcie swój własny kąt i sobie cos tam potworzyć (nie mylic z wytworem potworem:))

problem tylko w tym aby mój mężuś nie chciał zbyt wiele nowoczesności ,jakoś to będziemy musieli połączyć .

zima nastała i na budowie cisza, co oznacza że czas zaząć myśleć o tym co nas czeka na wiosne czyli wybory,wybory,wybory....... i wywnętrzanie się a na koniec przyjdzie czas na wiśnienkę na torcie czyli to na co najbardziej czekam detale :)

zapewne będę sie miotać (jakożem ryba) i nie będę potrafiła się zdecydować ale INSPIRACJI CZAS zacząć :)

zdjęcia które pozwalam sobie wrzucać są oczywiście z netu, czasem z forum ale chciałabym je mieć w jednym miejscu

zdjęcia zapewne będą rózne ale na każdym z nich jest coś co mnie urzeklo,czasem będzie to jakiś mebel, jakiś detal ,czasem tylko zestawienie kolorów ale wszystko to ma dać mi obraz tego do czego chcę dąrzyć ,a co z tego wyniknie zweryfikuje rzeczywistość

http://i54.tinypic.com/4udtll.jpg

hej WERI,

nawet nie wiesz jak dobrze rozumiem Twoje słowa odnośnie przedłużania w czasie budowy i wszystkich spraw z nią związanych... U nas mimo, że budowa szła ekspresowo bo wprowadziliśmy się po roku od wkopania pierwszej łopaty w ziemię, to i tak ciągle przedłużające się terminy niektórych firm podwykonawczych, brak materiału, zima, brak kasy! itp. itd. czyniły, że momentami traciliśmy nadzieję, że to wszystko się kiedyś skończy. Ale motywacja była silniejsza i dotarliśmy prawie do końca. WERI, wyobrażam sobie jak byłoby cudnie jakbyś usiadła w swoim fotelu przy kominku i wypiła swoją herbatę w swoim domu:) Wiem o czym mówisz!

Co do nowoczesności - wiesz, mi się podobają wnętrza nowoczesne ale u kogoś....nigdy u siebie, myślę że wytrzymałabym w takim wnętrzu max tydzień chociażby był zrobiony z najlepszych materiałów. Bardzo klimatyczne fotki wstawiłaś, ja tez tak mam że wystarczy jeden detal na zdjęciu i całe pomieszczenie nabiera tego "coś"! Ja uwielbiam skandynawskie blogi, norweskie ale i typowo polskie również z tym, że o ile lubię folkowe dekoracje o tyle nie może być ich za dużo i nie może to być typowa cepeliada, mam nadzieję, że wiesz o czym mówię?:) Generalnie po 2 latach urządzania domu mam takie odczucie, że to co naprawdę mi się podoba jest w pewnym sensie poza moim zasięgiem-bo albo za drogie albo w Polsce trudno osiągalne. Pozostaje zrobić wiele rzeczy samemu i czerpać inspiracje z bardziej ambitnych źródeł niż tylko ogólnodostępne hipermarkety budowlane. Np. marzą mi się stare deski, takie jak z dawnych pokładów statków,; widziałam lustro z takich desek w Almi Decor ale cena mnie powaliła. A że każdy stolarz patrzył na mnie jak na ufo kiedy tłumaczyłam co chcę zostało nam zrobić lustro własnymi siłami, lekko postarzane ale to nie jest to:( I takich przykładów mogłabym mnożyć i mnożyć ale żeby Ci już nie zaśmiecać bloga uciekam usypiać Franka, który pochłonął mi już 1/3 naszych pierników!!!!! A gdzie do świąt:x

Pozdrowienia!!!

dzięki Madziu za dobre słowo :) ja mimo wszystko jestem z seri "twarda baba" :) i przypuszczam że wiele osób będąc w mojej dość trudnej i nietypowej sytuacji , już dawno by sie poddało , ale ja zaciskam zęby i mimo wszystko z uśmiechem na twarzy kroczę dalej i dzielnię walczę z przeciwnościami losu ,stram się tłumaczyć każda sytuację życiową ze tak miało byc i napewno w tym był jakiś cel ,który w przyszłości wyjdzie nam na dobre. Człowiek całe życie czegoś się uczy. (nie chcę opisywać mojej sytuacji bo nie lubię się użalać nad sobą)

widzę że mamy bardzo podobny gust wnętrzarski, mi także podobają się wszelakie naturalne produkty a dechy o których piszesz marzenie, tylko niestety kieszeń weryfikuje wiele naszych marzeń, ale mimo wszystko dzieki ttemu mamy do czego dąrzyć

Witaj WERI- wpadłam z rewizytą i widzę, że przed Tobą najcudowniejszy etap czyli wykończeniówka! Właśnie teraz możesz zrealizować swoje inspiracje. Zestaw kolorów łazienkowych bardzo fajny. Z szarym fajnie sie łączą wszystkie odcienie niebieskiego, turkusu. Podłogę gresową mam podobną do twojej inspiracji, tylko mam więcej płytek różnej wielkości. Będę zaglądać i trzymać kciuki za wykończeniówkę http://ggmania.eu/Emo/Emoty_male/emotikony%20male/89.gif

Pozdrawiam

Witaj agawi74 ,dzięk za rewizyte u nas za wiele się nie dzieje, no poza tym że ciągllllle czekamy na prund :( i panowie od wykończeniówki w ramach tego ze zima i nie bardzo co jest robić to poprawiają to co ktos inny na juz schrzanił.

czas wykończania sie wbrew pozorom ,przeze mnie nader oczekiwany co nieco mnie przeraża bo mam co raz większy mętlik w głowie

ale całe szczęście że mam was i piękne wnętrza do podgladania

dzięki takim wnetrzom jak twoje agawi74 ,Madzi (kraktom) i Dorfi i jeszcze kilku innym ciekawym, przekonałam się że nie będę gonic za trendami tylko postaram się kierować sercem i tym co do mnie najbardziej przemawia.

Pewnie będę musiał troche powalczyć z moim M i pewnie troche to potrwa zanim usiądę spokojnie na swojej wymarzonej sofie i powiem że to jest to czego chcę, ale cóż wyjścia nie ma :)

jedyna czego się boję to ,to żeby w pośpiechu nie podjąć jakiejś złej decyzji w wyborze rzeczy których tak szybko nie zmienię (np płytek lub armatury) bo zapewne będe gonić się z czasem aby jak najszybciej przenieść się do nowego domku

Edytowane przez WERI