Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Finezja - wbrew pozorom :)

WERI

Recommended Posts

• Odpowiedzi 381
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

agawi innej opcji nie zakladam, moja malutka dziewczynka (kiedy to było jak ona była malutka :() zaczyna w tym roku edukację szkolna i musi gdzieś bidula sie podziać tzn, przydałby się własny kąt do nauki bo tu gdzie teraz mieszkamy porażka :(

na najbliższy miesiąc plany budowlane mamy dość ambitne i mocno skonkretyzowane , czyli woda , szambo i uruchomienie kotłowni , kolejnym etapem będa kafle i łazienki ..... a co z tego wyjdzie ....

Oj, tak:) Niektóre nawet chciałyby być traktowane jak księżniczki, np. moje niespełna sześcioletnie dziecię zapytało wczoraj: "Mamo, a czy jak panowie skończą budować nasz dom, to mogą obok wybudować zamek?"

mocne lilan, uwielbiam te ich teksty

teraz już wiecie jakie sa kolejne prace budowlane do wykonania, ale może księzniczka zadowoli się drewnianym zamkiem w ogrodzie , takim wiesz ze zjeżdzalnią itp

u nas w temacie budowlanym przymierzamy się do robienia balkonów, jakąś szczelinąmiedzy oknem dostaje sie woda musimy szybko połozyć płytki na balkonach ,zeby nie wchodziło to na sciany bo suchutkie i pija wodę jak nic, a tu na dniach gipsy zaczną kłaść ..... i nie dobrze by sie działo

więc w ostatnich dniach ruszyliśmy w poszukiwaniach odpowiednich płytek , największym problemem okazalo się odpowiednie wykończenie balkonów tak aby woda nie spływała po ścianie wykuszu.

przy okazji ogladneliśmy płytki do salonu, mocno się zastanaiwamy nad nową galą Stonewood kolor jasno szary 30X60

nigdzie tylko nie mogę znależć wizualizacji w tym kolorze

Hej WERI:), no co ja czytam- sezon budowlany rozpoczęty, tak?;)

Jeżeli mogę Ci doradzić, to pod płytki balkonowe i klej najlepiej połóżcie jeszcze hydroizolację przeciwwilgociową.

To taka specjalna masa, jak guma- ciężko sie kładzie, ale warto. Co do wykończenia balkonów i uchronienia elewacji przed brudem- próbowaliśmy, ale i tak jest trochę brudna. Chyba nie ma na to rady. Jeszcze u nikogo nie widziałam czystej elewacji w dole balkonu:P:bash:

oj nareszcie cos się dzieje na tej budowie :)

obecnie lecimy z gładziami, balkony jeszcze nie zakończone a tu pogoda siś coś nie teges zrobiła

no i moja największa bolączka , brak koncepcji na łazienki :(

w mieszkaniu jednak było o wiele prościej , a tu jakaś taka czarna dziura w głowie, zero pomysłów

hej agawi pomoc jaknajbardziej wskazana :)

jaki styl hmmmm.......ciężko powiedzieć, zapewne nie chcę mega minimalistycznych wnętrz czyli tzw.nowoczesnych

bliżej mi do stylu skandynawskiego, jeszcze nie tak dawno mocno myślałam o kuchni w stylu prowansalskim, takim bardziej sielankowym

ale kobieta zmienną jest :) i tak naprawdę boję się braku konsekwencji w wyborze dodatków

reasumując najbardziej odpowiedni jest chyba dla mnie styl eklektyczny, tutaj oczywiście ryzyko - mega kiczu, no ale cóż najważniejsze żeby nam pasowało

ogólnie podstawą kolorystyczną ma być u nas wszem ostatnio panująca szarość i drewno