magduska 05.10.2009 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Witam, Jaką blachodachówkę (jakiej firmy) polecacie na dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 05.10.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 SARA z Budmatu Płock, kolor ceglasty matowy.Od ośmiu lat na dachu, żadnych uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 05.10.2009 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 no właśnie zastanawiam się nad blachodachówką firmy bratex http://www.bratex.pl/produkty/pokrycia-dachowe/blachodachowka/ ..ale nie wiem czy to dobry pomysł.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 05.10.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Nam wlaśnie kryjądach budmatem sara ceglasty mat,na razie jesteśmy zadowoleni, zdjęcia wkleję jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 05.10.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Poszukaj kogoś, kto użytkowuje swoją przynajmniej kilkanaście lat, a i wtedy dowiedz się, czy ta firma produkuje je w ten sam sposób bo opinie, że skoro już tyle lat produkują to na pewno jeszcze ją poprawili można między bajki włożyć. Tzn. może tak być, ale może być również odwrotnie.Na części swojego dachu mam od 7 lat najtańszą, zwykłą blachę ocynkowaną przymocowaną zwykłymi wkrętami, cięta szlifierką kątową. Do dnia dzisiejszego żadnych śladów rdzy nie widać. O czym to świadczy? O niczym.Jedynie w miarę wiarygodne opinie to opisy osób, które mają problemy z blachą na dachu. I należy je odnosić tylko dla tych samych partii produkcyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 05.10.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Sara, od ponad 10 lat na dachu - zero problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 05.10.2009 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Nam wlaśnie kryjądach budmatem sara ceglasty mat,na razie jesteśmy zadowoleni, zdjęcia wkleję jutro to czekam na zdjęcia Regut1, jeszcze nie zdecydowałam czy to ma być bratex na 100%, jeśli jesteście zadowoleni z Sary to może ją wybiorę.. btw. dzięki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 05.10.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Regut1, jeszcze nie zdecydowałam czy to ma być bratex na 100%, jeśli jesteście zadowoleni z Sary to może ją wybiorę.. Nie znam blach firmy Bratex mozę są równie dobre lub lepsze od Sary. Sarę polecali wtedy dekarze, jako rozsądny kompromis ceny do jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 05.10.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Radzę sprawdzić z jakiej huty jest blacha którą nasi producenci wykorzystują do tłoczenia blachodachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 05.10.2009 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Radzę sprawdzić z jakiej huty jest blacha którą nasi producenci wykorzystują do tłoczenia blachodachówki a z jakiej musi być, aby była dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loco 05.10.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 z chińskiej!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 06.10.2009 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Radzę sprawdzić z jakiej huty jest blacha którą nasi producenci wykorzystują do tłoczenia blachodachówki napisałam maila do producenta, tak mi odpisał: "Blachy Bratex Prestige, to produkty na bazie szwedzkiego surowca z huty SSAB – blacha Prelaq. Cechuje je między innymi 30-letnia pisemna gwarancja. ˇ Blachy Bratex Premium wytwarzane są z surowca austriackiej huty VoestAlpine i udzielamy na nie 10-letniej pisemnej gwarancji. tylko te dwie biorę pod uwagę..., ale powiem szczerze że te huty to.., nic mi to nie mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kibito 06.10.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 a coś takiego bierzecie pod uwagę ? http://www.rheinzink.pl/ fajne proste - dość nowoczesna z wyglądu - ale ciekawe ile z metra - gdzieś spotkałem się z cena 70 zeta ale nie wiem czy za m2 czy mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 06.10.2009 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 a coś takiego bierzecie pod uwagę ? http://www.rheinzink.pl/ fajne proste - dość nowoczesna z wyglądu - ale ciekawe ile z metra - gdzieś spotkałem się z cena 70 zeta ale nie wiem czy za m2 czy mb yyy.., powiem szczerze, że chałupkę będę mieć raczej w starym stylu, więc nic takiego nie braliśmy pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kibito 06.10.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 to jak coś to ponoć sprawdzony bratex polecają - dobra blacha z SSAB itd, możne mniej odcieni jak u szwedów ale zawsze coś dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 06.10.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 blacha z SSAB to jest ta sama blacha co np. Sara z Budmatu lub Planjatylko nie wiem, czy powłoka (kolor) jest od razu na blasze, czy dodawana później w Polsce, bo podobno jest ona równie istotna, jak nie ważniejsza od samej blachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 06.10.2009 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 to jak coś to ponoć sprawdzony bratex polecają - dobra blacha z SSAB itd, możne mniej odcieni jak u szwedów ale zawsze coś dobrego. gdzieś na jakiejś stronie znalazłam specyfikację tej blachy z Budmatu i wydaje się, że to ta sama blacha... ..nom, w kolorach nie ma za bardzo wyboru, ale pewnie dam sobie radę blacha z SSAB to jest ta sama blacha co np. Sara z Budmatu lub Planja tylko nie wiem, czy powłoka (kolor) jest od razu na blasze, czy dodawana później w Polsce, bo podobno jest ona równie istotna, jak nie ważniejsza od samej blachy ok, to zapytam jeszcze producenta o tą powłokę dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cris3City 06.10.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 z tego co wiem, to w Polsce blachy są jedynie tłoczone, rdzeń stalowy przyjeżdża lub przypływa już w kolorze.Jest wielu producentów i w sumie pośród blach z 10-letnią gwarancją, wszystkie zbliżone są do siebie jakościowo i cenowo. Warto zastanowić się tez nad blachami BalexMetal i Kroll Polska. A jeśli patrzycie na blachy z dłuższą gwarancją, to czy w tej cenie nie warto byłoby się jednak zastanowić nad dachówką cementową?Myślę że cenowo wyjdzie podobnie jak droższe blachy. Pozdrawiam Cris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 06.10.2009 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 A jeśli patrzycie na blachy z dłuższą gwarancją, to czy w tej cenie nie warto byłoby się jednak zastanowić nad dachówką cementową? Myślę że cenowo wyjdzie podobnie jak droższe blachy. Na początku roku robiłam wycenę mojego dachu pod blachodachówkę i dachówkę cementową i.. ogólny koszt (cena materiału + wykończenia + ułożenie) to była dość duża (jak dla mnie) różnica ..gdzieś mam to wyliczenie.. - za dachówkę przybliżony koszt 300m2 dachu ~49tyś., za blachę 346m2 dachu (podwyższyłam ścianę kolankową i wydłużyłam krokwie) - wyliczyli 414m2 blachy (możliwe?) z dłuższą gwarancją i cena ~39tys. (cena w obu przypadkach obejmuje całość dachu, znaczy się łącznie z oknami, obróbkami), więc.. jednak zostaniemy przy blasze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loco 06.10.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 bras celtycka w kolorze ceglastym 22,9złm2, całkowity koszt dach 180m2 wychodzi 2tys taniej niż blacha pruszyńskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts