lechu316 05.10.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Mam nieduże powierzchnie do uzupełnienia tynku zewnętrznego typu "baranek". Np. okolice po zamurowaniu okna, wymianie okna i drzwi. Robota nie nadająca się dowynajęcia ekipy budowlanej, bo to raptem jakieś 3-4 mkw powierzchni. Ten baranek był tworzony wlatach 80-tych poprzez narzucanie tynku taką ręczną maszynką na korbkę lub strząsaniem z miotełki poprzez uderzanie w klepkę. Jak to robić to wiem tj. narzędzia, ale nie wiem co jest materiałem do tego tynku. W Castoramie człowiek z obsługi mówił mi, że materiałem do tynkowania jest keramzyt, a oni tego nie mają. Mówił też, że niektórzy używają białego cementu. Poradźcie jakim tworzywem remontować taki tynk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Repugnant 05.10.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 keramzyt nie nadaje sie ,chyba,do tynkowania chyba ze w castoramie opatentowali jakas nowa metode albo ja o czyms nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blada80 05.10.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Witam w latach 80 był tynk nakrapiany zwny TERABONA, właśnie w taki sposób się nakrapiano. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechu316 05.10.2009 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 dzięki za podpowiedzi, choć niewiele mi pomogły. Dodam, że w Castoramie nadal sprzedają te maszynki do narzucania tynku - dość drogie 70zł , ale wychodzi,że nie wiedzą " z czym to się je". A więc ponawiam prośbę podpowiedzcie jaką mieszankę zastosować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechu316 06.10.2009 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Chciałbym przekazać forumowiczom, że problem już mam rozwiązany !Ta mieszanka do "baranka" nazywa się Terazyt produkuje ją Sobet Solec Kuj. Cena 25 zł za 25 kg. Ci comają taki jakja problem nech nie błądzą i korzstają z właściwego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts