Nefer 07.10.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Firma ma prawo do polemiki, ale nie do reklamowania się - to dla nas jasne. I moderujemy w razie potrzeby. Hehehe :) Jassssne - te teksty o niesamowitej , nowej, linii mebli na każdą kieszeń też ? Granica jest bardzo płynna. Naginając zasady własnego regulaminu wkraczacie na bardzo grząski grunt. Ale to Wasz problem nie mój. A może jakieś skomentowanie głownego tematu ? Moze byc do wypowiedzi sSiwego ? Albo do jakiejkolwiek - dotykającej CLUE czyli STRATEGII Waszego portalu ? Kasujemy wybiórczo ? Według jakiegoś klucza czy jak leci (bo się puściutko zrobi) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.10.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Firma ma prawo do polemiki, ale nie do reklamowania się - to dla nas jasne. I moderujemy w razie potrzeby. MOderujemy. I to nie jest reklama. Problem - w tym wątku NIKT NIE PODWAŻA jakości mebli - jak więc odczytać tę wypowiedź : jest mertytoryczna czy reklamowa ? Dziękujemy za szczerość, spróbujemy tak to wyjaśnić abyś zrozumiał, że jesteś w błędzie. Mamy politykę cenową nastawioną na klienta „jedzenia małą łyżką a częściej”. Chcemy aby klient był szczęśliwy z faktu wykonania u nas kuchni. Tak pozycjonujemy ceny aby konkurencja jeżeli dałaby to samo, była droższa. Dlatego 40 lat jesteśmy na rynku i nasza pozycja rośnie. Naszym produktem jest satysfakcja klienta z posiadania kuchni, a meble to tylko mała jej cząstka. To urządzenie przy współpracy z klientem części domu, w której będzie czuł, że jest wyjątkowy. Tak jak Pani bibliotekarka, nie dysponująca wysoką kwotą (którą prosimy o kontakt jeśli chce-pomożemy wkleić zdjęcia jej kuchni) może się cieszyć, że z nami wykonała swój remont. Zrobić kuchnie z kimś kto się zna i umie to zrobić to wielka oszczędność pieniędzy, a przede wszystkim pewność uzyskania satysfakcji. Przygotować pomieszczenie kuchenne: ściany, ogrzewanie, instalacje, okładziny ścian i podłóg, okna, oświetlenie, AGD, wyposażenie to bardzo duży nakład finansowy przewyższający nawet kilkakrotnie wartość mebli. Jeżeli zrobi się to z kimś, kto nie ma świadomości czego nie wie i nie umie to wielkie ryzyko. Może się okazać, że wszystko co wydał na meble nie pokryje nawet 25% wartości całej nowej inwestycji aby wnętrze mu służyło zgodnie z jego marzeniami. Co w 95% prowadzi do życia w rozwiązaniu niekorzystnym dla klienta. Wniosek: zrobienie kuchni z Mebel RUST to bardzo tanie bo pewne rozwiązanie. To był żart z tą moderacją ? Czy jak ? Bo może tak można sobie jechać bez trzymanki - po co mieć linkę w podpisie - wystarczy jeden post dziennie i się dobrze pozycjonujemy i już. Takich kawałków jest mnóstwo Choć zdajemy sobie sprawę, że bezpodstawna krytyka może niektórych ludzi wprowadzić w błąd przy podjęciu wyboru, mamy tego przykłady. Mamy klienta, który od firmy polskiej (z 4-letnim doświadczeniem w kuchniach, który nie dysponuje technologią nowej generacji, jaką posiada Mebel RUST: z nowoczesnymi robotami lakierniczymi skanującymi powierzchnię i potem nanoszącymi odpowiednią ilość lakieru w każdym miejscu, czy też drogą technologią polerską) dostał wycenę o 19.000 zł droższą niż kuchnia wyceniona u nas. Powód dla którego wcześniej poszedł do konkurencji i stracił czas był prosty: bał się przyjść do nas bo ktoś nas źle ocenił wprowadzając go w błąd mówiąc że jesteśmy drodzy. Taki jeden Klient to skarb (Klient ładnie jest pisać wielką literą tak BTW ) I to WCALE nie jest żadna reklama - tak se po klawiaturce posuwa tylko .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 07.10.2009 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Każdą zauważoną, czy zgłoszoną reklamę usuwamy, a użytkownika z nickiem reklamowym blokujemy lub zmieniamy mu nick. Nie ma na tym forum sztabu moderatorów reagujących natychmiast na każdy wpis, stąd u niektórych osób poczucie nierównego traktowania. Zapewniamy - staramy się wykonywać pracę rzetelnie. Prosimy o zgłaszanie wszelkich nadużyć do moderatorów - podając link do wpisu. Na pewno każde takie zgłoszenie jest sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 07.10.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Każdą zauważoną, czy zgłoszoną reklamę usuwamy, a użytkownika z nickiem reklamowym blokujemy lub zmieniamy mu nick. . Jakoś ten funkcjonuje. Moderator do raportu. Ale nasuwa się inne pytanie. Czy nie było łatwiej, jak większość tego rodzaju wpisów była w jednym dziale – tym zlikwidowanym? Przyznaję, że po tym wpisie Redakcji przestałem zupełnie rozumieć intencje Redakcji przyświecające likwidacji działu. A może właśnie o to chodziło, aby rozmydlić obie sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.10.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Dobrze. A jak to się ma do usuniętego wątku o wykonawcach ? Tam się nikt nie reklamował (tak jak powyżej) a jednak został usunięty. Odbiegamy od tematu. Jak rozujmiem wątek o wykonawcach został usunięty bo .... bo Redakcja nie wie, że nic jej nie grozi , a reklamowdawcy naciskają. Wracam do początku : to forum ma rację bytu tylko wtedy , gdy sa na nim Forumowicze (czy się to Redakcji podoba czy nie) , bo jeśli ich nie będzie nikogo nie będzie interesowało zamieszczenie reklamy - a więc nie będzie kaski. Więc zamin się wykona taki ruch jak skasowanie bardzo przydatnego wątku z przyczyn dla wielu niezrozumiałych - dobrze się : - skonsultowac z prawnikiem ( macie tu kilku - do wyboru) - skonsultować z użytkownikami Forum. Jest opcja Sondażu. Można ? Można. Ale woleliście podjąć swoje decyzje - ok - Wasz portal, ale nasze generowanie ruchu :) To ja tylko pytam jakie kolejne wątku pójda pod nóż ? Bo jest kilka w kolejce - wymienione już przeze mnie i przez sSiwego i innych. Ja się pytam : czym one się różnią od skasowanego wątku ? Czym się różni Czarna LIsta wykonawców w mazowieckim/wielkopolskim/podkarpackiem * skreślić/dopisać odpowiednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 07.10.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Mnie sie juz wiecej nie chce odzywac, bo wszelkie moje pytania pozostaly bez odpowiedzi. Powiem tylko tyle, ze Forumowicze, z ktorymi rozmawialam sa bardzo zdegustowani. Chcecie miec Forum, na ktorym polowa uzytkownikow to krolewny sniezki, 1/4 to majace za duzo czasu mamuski a reszta to trolle to prosze bardzo... Forumowicze potrafili zawsze wychwytywac zarowno falszywki jak i bronic nieslusznie zaatakowanych wykonawcow. Jesli zamknie sie usta tym, ktorym chcialo sie inwestowac czas, aby to robic, zostanie tylko taka gwardia jak wyzej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.10.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 P.s. ja podejrzewam czym sie róznią :) żeby nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 07.10.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Dobrze. A jak to się ma do usuniętego wątku o wykonawcach ? Tam się nikt nie reklamował (tak jak powyżej) a jednak został usunięty. Odbiegamy od tematu. Ja tylko nieśmiało przypominam, że tytuł działu brzmiał „Wykonawca doskonały i... mniej” i wpisy były adekwatne do tytułu – w tym również „reklamujące” wykonawcę lub jakiś produkt. I nawiasem mówiąc ten opisywany jako przykład, też pierwotnie właśnie w tym dziale był. Dlatego też postawiłem tezę o rozmydlaniu problemu zarówno reklamy jak i partactwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.10.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 nie wnikam w głębsze przesłanki poprzednich wpisów .... pewnie jak zwykle każdy ma swoją rację natomiast wkurza mnie bajzel na wymianie doświadczeń który powstał po zamknięciu działu o wykonawcach uważam, że mniejszym złem byłoby moderować i ciąć na max . dział o wykonawcach bez względu powody, na ilośći i głosność rozdraznionych ową moderacją pyszczków zamiast go całkiem anulować zaśmiecając najbardziej potrzebny dział na tym forum, czyli "wymianę doswiadczeń" i jeszcze słowo: Redakcja jest właścicielem tego forum .... ma pełne prawo robić na tym forum co jej sie żywnie podoba , bo to my - forumowicze tu jesteśmy gośćmi nie właścicielami ... a jak sie komuś nie podoba? won - nikt tu nikogo na siłę nie trzyma ... zdajcie sobie sprawę, ze kilka rozkrzyczanych głosików : bo jak , dlaczego, jakim prawem .... nie oznacza całej forumowej gromady i jeśli kilka głosików stąd zniknie Redakcja na pewno na reklamach nie ucierpi ... więc ten argument do mnie nie przemawia, a wręcz jest niesmaczny bo nikt tu nikogo na siłe nie trzyma ... a oprócz działu o wykonawcach jest jeszcze wiele innych pożytecznych działów z których korzystają setki ludzi .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.10.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 No tak. nawet się nie wypowiem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.10.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 oki, oki ... zaś pod prąd .... ale tak mi się tylko nasunęło ... natomiast jak wszyscy - jestem zdania , ze likwidacja tego działu to nie był dobry pomysł ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.10.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 A widzialyscie, ze nas daggulka wywala won z Forum? ponieważ to o mnie - odniosę się.... nie wywalam nikogo .... nie mam takiego prawa ... nie odniosłam sie personalnie do nikogo .... to była sugestia, ze jeśli coś się komuś gdzieś nie podoba , to nie ma obowiązku w tym tkwić ... decyzja oczywiście zalwsze należy do osoby której się nie podoba ... więc powyzsze stwierdzenie jest nie na miejscu.... zmiana wpisu-literówki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 07.10.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 No tak. nawet się nie wypowiem :) A ja przeciwnie wypowiem się, bo w tym co napisała Smoczyca jest wiele racji. Redakcja płaci, Redakcja utrzymuje, Redakcja wymaga, Redakcja ustala reguły, i moim zdaniem, Redakcja zachowuje wrażenie przyzwoitości, twierdząc, że wsłuchuje się w zdanie forumowiczów. Taka jest wola Szefa i Właściciela. A my możemy dyskutować (bo jest na to przyzwolenie, ba nawet zaproszenie), możemy uważać, że nic się nie stało (jak uczyniło to 99,999999% czytających FM i użytkowników, możemy również zrezygnować z czytania i pisania na FM. Żyjemy w wolnym kraju to możemy wybrać którąś opcję, ale i tak karty rozdaje Redakcja. Te nasze głosy, to takie współczesne machanie szabelką – zaś efekt niezmienny od lat. Fakty? Proszę bardzo – ile osobom na FM to „przeszkadza”, że Redakcja zlikwidowała dział? Odpowiedź kilku. Czy to jest zatem, istotny „elektorat” dla Redakcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 07.10.2009 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Elektorat ważny - odpowiemy od razu. Bez wątpienia ważny! A w tych dyskusyjach wypracowuje się model prowadzenia forum. Tak więc dziękujemy za Wasze opinie i... może coś jeszcze wspólnie wymyślimy, by było dobrze, a nawet lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.10.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 I brawo dla Redakcji.Przecież tu nie chodzi o jakąś próbę sił, ale zasady na forum obowiązujące. NIe ma tu barykady. I Forumowiczom i Redakcji zależy, żeby było good a nie bagno. Szczególnie, że wiele portali nie bardzo wie co ma robić w takich sytuacjach - uczą się , bo i świat wokół się zmienia ( i np. zmieniają się narzędzia marketingowe co widać na kilku przykładach). Chodzi w zasadzie o pryncypia - dlatego dobrze, że odbywa się dyskusja a nie chowanie głowy w piasek.Nawet jeśli to tylko kilka rozkrzyczanych głosików. Na ogół to tak niestety jest, że jedni milczą a mała grupka dyskutuje - tak to działa, więc nie ma dziwne, że teraz też tak jest.I fajnie, że Redakcja tych głosików nie ignoruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.10.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 mam pytanie do Redakcji - a czy jest w ogóle taka opcja, zeby powrócił dział o wykonawcach ? żeby zabrać wszystkie te wątki z wymiany doświadczeń i zebrać w jednym dziale? byc może ten nowy dział miałby sie kierować jakimis określonymi zasadami - nie neguję takowych w przedbiegach .....więc czy jest taka opcja czy niepotrzebnie dyskutujemy o sprawie z góry przegranej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 07.10.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Elektorat ważny - odpowiemy od razu. Bez wątpienia ważny!.... Chyba moim drugim imieniem jest „złośliwy”, lub „sceptyczny”. Bo tak jakoś mi się nasuwa pytanie – dlaczego po, a nie przed … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.10.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Bo tak jakoś mi się nasuwa pytanie – dlaczego po, a nie przed … Boooooooooo tak ? To jest własnie zarządzanie portalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 07.10.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Ta "różowa" fuga na czarnym tle, trochę rozprasza moją uwagę, ale będę dzielny i pokonam skojarzenia. A gdyby tak, stworzyć nowy dział, przenosząc co się da ze „starego”, dla którego reguły byłyby troszeczkę inne niż dla pozostałych – jasno określone w nagłówku. Już jeden taki jest – Hyde Cegła Park. Funkcjonuje znakomicie, a interwencji Redakcji, czy Moderatora raczej nie przypominam sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.10.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 A gdyby tak, stworzyć nowy dział, przenosząc co się da ze „starego”, dla którego reguły byłyby troszeczkę inne niż dla pozostałych – jasno określone w nagłówku. Już jeden taki jest – Hyde Cegła Park. Funkcjonuje znakomicie, a interwencji Redakcji, czy Moderatora raczej nie przypominam sobie. dokładnie o to pytałam powyżej ..... i także czekam na odpowiedź Redakcji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts