minuszka 05.10.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Sluchajcie, poszukuje ekipy ktora na wiosne zrobi mi ekstra poprawke ocieplenia dachu.Problem opisywalam juz w tym poscie: http://forum.muratordom.pl/post3054454.htm?highlight=#3054454 doszlam do wniosku ze nie bede poprawiac tego ocieplenia, bo napewno jest to wina zlej izolacji, (w lato na pddaszu jest upal a zima mrozno), szkoda rujnowac cale mieszkanie-poddasze.Sprawa powtarza sie juz teraz chociaz nie ma jeszcze zimy.Postanowilam ze trzeba zdjac blachodachowke i obejrzec ocieplenie, ewentualnie poprawic (mysle o plycie OSB), potem spowrotem zalozyc blachodachowke.Zdaje sobie sprawe z kosztow, ale jesli tego nie zrobie straty ciepla a co za tym idzie pieniedzy beda po kilku latach wyzsze niz cala naprawa.No chyba ze zle mysle.Dlatego poszukuje kogos solidnego, kto sprawnie mi to zrobi, najchetniej jakiego "speca" z fiorum,bo wiem ze tacy sa.Moze ktos z Was mial taki problem i wie jak mozna go rozwiazac mniej inwazyjnie?Bardzo prosze o kontakt.Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 05.10.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Sluchajcie, poszukuje ekipy ktora na wiosne zrobi mi ekstra poprawke ocieplenia dachu.Problem opisywalam juz w tym poscie: http://forum.muratordom.pl/post3054454.htm?highlight=#3054454 doszlam do wniosku ze nie bede poprawiac tego ocieplenia, bo napewno jest to wina zlej izolacji, (w lato na pddaszu jest upal a zima mrozno), szkoda rujnowac cale mieszkanie-poddasze.Sprawa powtarza sie juz teraz chociaz nie ma jeszcze zimy.Postanowilam ze trzeba zdjac blachodachowke i obejrzec ocieplenie, ewentualnie poprawic (mysle o plycie OSB), potem spowrotem zalozyc blachodachowke.Zdaje sobie sprawe z kosztow, ale jesli tego nie zrobie straty ciepla a co za tym idzie pieniedzy beda po kilku latach wyzsze niz cala naprawa.No chyba ze zle mysle.Dlatego poszukuje kogos solidnego, kto sprawnie mi to zrobi, najchetniej jakiego "speca" z fiorum,bo wiem ze tacy sa.Moze ktos z Was mial taki problem i wie jak mozna go rozwiazac mniej inwazyjnie?Bardzo prosze o kontakt.Pozdrawiam serdecznie Zacząłbym od kamery termowizyjnej i bazując na jej wynikach rozbierałbym od dołu. Chyba, że izolacja jest zrąbana totalnie, wtedy chyba lepiej od zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts