DARO66 05.10.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Witam wszystkich forumowiczów. Jestem nowicjuszem i laikiem w sprawach ogrzewania, a muszę właśnie zmienić kociołek. Mam dom z lat 80-tych, nieociepolny, okna wymienione, instalacja CO stara (grube rury). 180 m2, 6 osób. Zainteresował mnie kocioł OGNIWO EKO ze względu na dużą granulację paliwa (producent podaje 0-35mm). Niestety szukam już dosyć długo i na temat tej firmy nikt się nie wypowiada. Czy ktoś miał już doświadczenia z ich kotłami ? Jak się sprawują ? Czy są trwałe? Czy podane wartości przez producenta to tylko chwyt marketingowy? Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 05.10.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 idź se reklamuj chopie te kotły gdzies indziej ... na pierwszy wewontek sie nabbrałam .... na drugi nie zamierzam .... do widzenia Panu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARO66 05.10.2009 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 To nie reklama. Jest tak jak napiałem . Niestety nadal nie mogę sie nic dowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 05.10.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 no, ale chop zacoł płakać no, co bedzie dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARO66 06.10.2009 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Dziękuję za informacje i dobre rady. Po co to forum ? Żeby jedni mogli się ponaśmiewać z innych ? Pytałem kilka razy o ten sam temat i zamiast odpowiedzi doczekałem sie oskarżenia o reklamę i drwin. Jestem zaewiedziony i zniesmaczony Dziękuję za takie towarzystwo i ... NIE POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 06.10.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 no nie odfruwaj jeszcze od nas. jesteś tu nowy, a nowy wiadomo traktowany może być inaczej. poszukaj trochę na tym forum, co Cię interesuje, a nie walisz nowy wątek. Możesz być posądzony o wiele rzeczy. Jest tego dużo np. to i to Dużo tego, ale jak się chce być mądrym, to trza czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.10.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 ... Czy są trwałe? ... mam czwarty rok - tak wiec nie moge napisac wiele o trwałości ale moge napisac o opale - paląc mokrym czy zasiarczonym węglem skończysz każdy kocioł szybko ... ale sporo innych rzeczy /oprócz opału/ rzutuje na trwałość /ciśnienie w instalacji, temperatura urzymywana w kotle, obsługa i konserwacja, itp/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwierz_ak01 07.10.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Hej - Mam kocioł ogniwo - 20KW - nei pamietam dokłądnie jaki typ. Kociołek pracuje z podajnikiem na ekogorszek ewentualnie Palet. Najpierw kilka słów o wadach - - Pierwsza kwestia to ruszt awaryjny - na pierwszy rzut oko fajna sprawa jednak palenie w nim to niestety cięzka sprawa. Problem polaga na umiejscoweiniu drzwiczek którymi wrzucamy wszytsko co chcemy spalić na wysokości tego rusztu. Więc generalnei trzeba uważać przy dokładaniu zeby nie buchło prosto w twarz. - Druga sprawa to wyjmowanie popiołu - niestety wąskie drzwiczki i mały popielnik to jak dla mnie nieporozumienie. Nie wiem ja wyglądaja te dwie kwestie w tym piecu, który podajesz w pierszym poście. Jezeli chodzi o prace to raczej jest bez awaryjny - na samym początku kilka razy przecięło mi zawleczkę w podajniku ale to było winna tylko i wyłącznie opału. Użytkuje go drugi rok. Generalnie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 07.10.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 To nie reklama. Jest tak jak napiałem . Niestety nadal nie mogę sie nic dowiedzieć Napiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARO66 07.10.2009 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 No nareszcie ktoś się odezwał na iteresujacy mnie temat. Dzieki za info. Kocioł już zamówiony. Ogniwo Eko 25KW z palnikiem Brucer. W piątek 09 października mają dostarczyć kocioł. Montaż prawdopodobnie po 19 października. Jak uruchomię to opiszę wrażenia. Jeszcze raz dzięki za informacje i serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts