ida zajbert 19.02.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Szukając blatu odwiedziliśmy kilku kamieniarzy i większość z nich, mam wrażenie, sama nie do końca znała różnicę między poszczególnymi typami obróbki. Dlatego woleliśmy oglądać co mają i wybrać to co nam odpowidało. Tak jak napisała Agata, oni tego często sami nie obrabiają tylko dostają gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 19.02.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Ida, piękny ten Twój blat cudo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpudlo 09.07.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Witam, czy moglibyscie polecic jakiegos sprawdzonego wykonawce blatów kamiennych? Chcielibysmy taki zamowic do kuchni. Mazowieckie, lubelskie. Bede wdzieczny za pomoc, pozdrawiam,marek p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 12.07.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Wejdź do działu grupy budujące, tam poszukaj grupy z Twojej okolicy i tam zadaj pytanie, bo masz największą szansę na uzyskanie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madyn1 12.07.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Jeśli masz możliwość przyjazdu po blat w okolice Zamościa to polecam Piotrka Gocha z Nowej Wsi - w bok w Starym Zamościu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 18.07.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 No i co? Blat kupiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlaczynski 20.07.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Kupiony i nie tylko blat do kuchni - jeszcze łazienka i okładzina kominka. Wyliczyli ładnie, bez żadnych 'dziwnych' dodatków także mogłem sprawdzić czy faktycznie podana cena za metr się zgadza. A kupiliśmy w firmie Pamir, ze Świderskiej w Warszawie.W sumie zaliczają się do jednych z lepszych fachowców, z którymi mieliśmy przyjemność spotkać się w czasie budowy. PozdrawiamP.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 26.07.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Nie wiem dlaczego macie takie problemy ze znalezieniem blatu satynowanego w Warszawie ? Zadzwońcie do Gromka lub Bogulaka ew. Perkiego Oka w Sulejówku. Piękne płomieniowane granity są do obejrzenia min.w Beltramim Wszyscy ci kamieniarze robią płomieniowane blaty. Wyglądają wspaniale - niestety cena jest spora. U nas blat w polerze wyniesie ok. 12,000zł a za taki sam płomieniowany chcieli już 19,000zł. No ale za takie cudeńko trzeba zapłacić szczególnie jeśli ktoś chce mieć blat na podkję Najłatwiej jest w google wpisać: gromek Bogulak Perskie OKO Wszyscy trzej to sprawdzone zakłady kamieniarkie - gorąco polecam. Ceny oczywiście warszawskie Kurde na stronie Gromka jest taka realizacja: http://www.granitymarmury.pl/kuchnia/wgromek_kuchnia14.jpg jakiś dramat w ogóle - i tym się chwalą??? Dziwne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 26.07.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Piękny ten blat satynowany Idy cudo. Ido czy podasz ile m2 zamawiałaś i jaki był koszt całkowity?Interesuje mnie wyspa bo taka samą będę mieć 180/90cm, a zwłaszcza boczna ścianka-czy ona jest tylko doklejona pod kątem 45 st czy jakoś inaczej zamocowana?Interesują mnie te szarości na ścianie co to za płytka- matowa czy półpoler, format? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 04.08.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 http://piknikklub44.pl/pub/bl.jpg Też bardzo mi się spodobał ten blat. Wczoraj oglądałam nero zimbabwe, ale gładki, był dużo ciemniejszy, to chyba satynowanie tak go rozjaśnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 04.08.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Pani Ido , blat bardzo ładny i swietnie gra z plytkami na podlodze i na ścianie.Mialabym taka mała prosbe, prosze napisac , co to za terakota /glazura . Fajnie te płytki wygladaja , tak surowo. Szukam własnie czegos takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 04.08.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 A ja bym prosiła o fotkę z bliska wokół zlewu jak wygląda to wykończenie- bo jak same widziałyście blat parę fotek wyżej to tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinzento 04.08.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Ida,jestem kamieniarzem i interesuje mnie bardzo jak zostaly wykonczone kanty widoczne.Czy sa rowniez satynowane?Cena 5000 zł brutto i noga przy wyspie zacięta w 45 stopni?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 05.08.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 DorciaIQniezła wtopa - nie widzieliśmy tego - no chyba że tak ktoś chciał, ale nam się to nie podoba !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.08.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Moze rzeczywiscie ktos tak chcial Sure, tak - satynowanie rozjasnia, czarny satynowany kamien nie jest calkiem czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 27.08.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 pozbijam wątek, zeby nie tworzyć nowego, nie mam jeszcze blatu kuchennego - ktoś jeszcze ma/planuje satynowany/szczotkowany granit i podzieli się wiedzą z użytkowania, pliis? podobno szczotkowany jest bardziej szorstki, ale czy przez to niewygodny w użytkowaniu, czy nadaje się na blat kuchenny? czy wchłania czerwone wino i robią się plamy?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsurm 18.09.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Czy ktoś wie jak usunąć tłuste plamy z granitowego blatu kuchennego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 18.09.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 proponuję podpytac się w zakłądach kamieniarskich- kiedyś szukałąm odplamiacza do marmuru ii w takim właśnie zakłądzie doradzono mi preparat. nie pamimetam nazwy bo to było jakis czas temu.. ale ja bym obstawiała szukanie u kamieniarza lub w odbrze zaopatrzonyhc sklepach chemicznych. jest dużo preparatów do różnych kamieni i różnych plam.. może do granitu też cos się trafi. http://sklep-kamieniarski.abc24.pl/default.asp?kat=6368 poszperałam w necie.. zreknij na preparatyb DET 1 i DET 2.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 05.10.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Zastanawiamy się, czy nie zrobic blatu kuchennego plus kawalka sciany między meblami (zamiast plytek) z czarnego kamienia. Czy to dobry pomysł? Czy pod wplywem tłuszczu nic sie z tym nie stanie? Mam wątpliwości, bo plamy z wosku na pomnikach zostają...a to tłuste przecież... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 05.10.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Jeśli blat w kuchni to tylko z granitu, spisuje się b.dobrze, niestety granit "boi" się uderzenia.PzdrJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts