Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BLAT KUCHENNY Kamień granit łupek

Teska

Recommended Posts

Szukając blatu odwiedziliśmy kilku kamieniarzy i większość z nich, mam wrażenie, sama nie do końca znała różnicę między poszczególnymi typami obróbki. Dlatego woleliśmy oglądać co mają i wybrać to co nam odpowidało.

Tak jak napisała Agata, oni tego często sami nie obrabiają tylko dostają gotowe.

• Odpowiedzi 307
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 months później...

Kupiony i nie tylko blat do kuchni - jeszcze łazienka i okładzina kominka. Wyliczyli ładnie, bez żadnych 'dziwnych' dodatków także mogłem sprawdzić czy faktycznie podana cena za metr się zgadza. A kupiliśmy w firmie Pamir, ze Świderskiej w Warszawie.

W sumie zaliczają się do jednych z lepszych fachowców, z którymi mieliśmy przyjemność spotkać się w czasie budowy.

Pozdrawiam

P.R.

Nie wiem dlaczego macie takie problemy ze znalezieniem blatu satynowanego w Warszawie ?

Zadzwońcie do Gromka lub Bogulaka ew. Perkiego Oka w Sulejówku.

Piękne płomieniowane granity są do obejrzenia min.w Beltramim

Wszyscy ci kamieniarze robią płomieniowane blaty.

Wyglądają wspaniale - niestety cena jest spora.

U nas blat w polerze wyniesie ok. 12,000zł a za taki sam płomieniowany chcieli już 19,000zł.

No ale za takie cudeńko trzeba zapłacić szczególnie jeśli ktoś chce mieć blat na podkję :-?

Najłatwiej jest w google wpisać:

gromek

Bogulak

Perskie OKO

Wszyscy trzej to sprawdzone zakłady kamieniarkie - gorąco polecam.

Ceny oczywiście warszawskie :roll:

Kurde na stronie Gromka jest taka realizacja:

http://www.granitymarmury.pl/kuchnia/wgromek_kuchnia14.jpg

jakiś dramat w ogóle - i tym się chwalą??? :-?

Dziwne...

Piękny ten blat satynowany Idy cudo. Ido czy podasz ile m2 zamawiałaś i jaki był koszt całkowity?

Interesuje mnie wyspa bo taka samą będę mieć 180/90cm, a zwłaszcza boczna ścianka-czy ona jest tylko doklejona pod kątem 45 st czy jakoś inaczej zamocowana?

Interesują mnie te szarości na ścianie co to za płytka- matowa czy półpoler, format?

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

pozbijam wątek, zeby nie tworzyć nowego, nie mam jeszcze blatu kuchennego - ktoś jeszcze ma/planuje satynowany/szczotkowany granit i podzieli się wiedzą z użytkowania, pliis?

podobno szczotkowany jest bardziej szorstki, ale czy przez to niewygodny w użytkowaniu, czy nadaje się na blat kuchenny?

czy wchłania czerwone wino i robią się plamy?!?

• 3 weeks później...

proponuję podpytac się w zakłądach kamieniarskich- kiedyś szukałąm odplamiacza do marmuru ii w takim właśnie zakłądzie doradzono mi preparat. nie pamimetam nazwy bo to było jakis czas temu..

ale ja bym obstawiała szukanie u kamieniarza lub w odbrze zaopatrzonyhc sklepach chemicznych. jest dużo preparatów do różnych kamieni i różnych plam.. może do granitu też cos się trafi.

http://sklep-kamieniarski.abc24.pl/default.asp?kat=6368

poszperałam w necie.. zreknij na preparatyb DET 1 i DET 2..

• 3 weeks później...