kazber 16.09.2006 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Nasz granit to Verde San Francisco- taki rodzaj zieleni, ktory wybralem sam bo zona byla w tym czasie w Polsce. Pozdrawiam,Kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 16.09.2006 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Wykonawca o tym mowil ale nam odradzal. Teraz wykonawca zmienil profesje poniewaz nie byl w stanie konkurowac z Chinczykami. Nie wiem jak wyglada sytuacja z granitem w Polsce ale myslimy tez to miec w kuchni i na szafkach w lazienkach. Uwazamy, ze jest to praktyczne i nam sie podoba. Jestem tylko ciekawy czy wystarczy nam na to pieniazkow i jakie sa ceny. Pozdrawiam, Kazik Sam granit nie jest drogi. Droga jest jego obróbka. Mój koszt blatu do kuchni to 6000 zł, w tym połowa to koszt obróbki. Jakaś przerażająca cena . A ile masz metrów tych blatów Marku? Ja za swoje - 240 x60 cm i drugi długi na 3-y metry, szeroki na 90 cm , z obróbką i montażem zapłaciłam dużo, dużo mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 16.09.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Jakaś przerażająca cena Granit granitowi nie równy. Widziałem już nawet takie po 6000zł/m2 więc 6kzł za cały blat to wcale nie tak dużo. Tym bardziej jeżeli były w nim wycinane otwory czy frezowane krawędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 16.09.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Z tym 6 tys/m2 to chyba lekka przesada, kilka lat temu jak miałem "przygodę" z kamieniarstwem to najdroższy był granit szwecki tzw Szwed - płyta o gruboścui 5 cm kosztowała ok. 1600 zł/m2 Verde Bachia, Oliw Grin, Vanga i inne kolorowe około 900, a polski poczciwy Strzegom 350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 16.09.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 No to poszukaj cen granitów np. Azul Imperial czy Azul Macaubas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 16.09.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Niestey nie znalazłe, jest jakis Azul .... za ponad 2 tys/m2, a wiekszość kosztuje poniżej 600 zł/m2 (2cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 17.09.2006 04:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Moim zdaniem 6k to nie jest duzo.Ja znalazlem taniego fachowca z Kambodzy, ktory za blat skasowal nas na $3,000. Jak juz wspomnialem jest to verde san francisco. Zuzyl do obrobki 1 1/2 kawalka. Kamien z tego kosztowal okolo 50%.5cm grubosci. Dobrze obrobil, zainstalowal baterie i zlew pod blatem.Ten sam granit w The Home Depot. - $ 6,000. Pozdrawiam, Kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 10.05.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 W TTW w W-wie widziałam ...po prostu cudo - granitowy zlew "wpasowany- podwieszony pod blatem z takiego samego granitu. Dodatkowo były wstawki ze szklanych listew na brzegu blatu i w pobliżu przejścia zlewu w blat...Cena...powalająca Ale to było studio, w który ceny mebli tez odstraszają... Zastanawiam się czy u jakiegoś zdolnego kamieniarza mogłabym coś takiego wykonać...Proszę o wszelkie sugestie i może namiary na zdolnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 10.05.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 W TTW w W-wie widziałam ...po prostu cudo - granitowy zlew "wpasowany"- podwieszony pod blatem z takiego samego granitu. Dodatkowo były wstawki ze szklanych listew na brzegu blatu i w pobliżu przejścia zlewu w blat...Cena...powalająca Ale to było studio, w który ceny mebli tez odstraszają... Zastanawiam się czy u jakiegoś zdolnego kamieniarza mogłabym coś takiego wykonać...Proszę o wszelkie sugestie i może namiary na zdolnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 10.05.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 ...jakiś nie zaplanowany replay... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taje 12.05.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Ja będe miała w łazience umywalkę z granitu zintegrowaną z blatem, zamówione u kamieniarza. Właśnie się robi - jak będzie gotowe, dam znać czy się sprawdza i czy wygląda estetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 12.05.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Znalazłam już magika, który robi zlewy z granitu . Teraz pytanie : lepsze monolitowe, czyli razem z blatem czy podwieszone pod blatem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taje 12.05.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Hmm, mnie sie wydawało, ze zawsze w takich umywalkach będzie łączenie (jak rozumiem klejone) ale może sie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 12.05.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Hmm, mnie sie wydawało, ze zawsze w takich umywalkach będzie łączenie (jak rozumiem klejone) ale może sie mylę. Wprawny kamieniarz jest w stanie wyciąć każdy kształt i otwór. Nie musi być więc taki blat z założenia klejony...Tylko, jak z jego mocowaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida zajbert 03.06.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Myślimy o zrobieniu blatów kuchennych z satynowanego bazaltu albo granitu.Czy ktoś ma doświadczenie z takimi blatami? Zastanawia mnie kilka spraw 1. czy widać na nich zabruszenia, czy oleje spożywcze, buraczki itd pozostawiają na nich ślady 2 czy pielęgnaca takiego kamienia wymaga specjalnych zabiegów 3 slab który widzieliśmy, z kamienia który podoba nam się ma tylko 2 cm grubości. czy to nie za mało?? Planujemy z niego zrobić sporą wyspę oraz długi blat. 4. Czy satynownie utrudnia pielęgnację?? Polerowny kamień naszym zdaniem już nie jest taki ładny. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za ewentualne odpowiedzi. Ida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida zajbert 07.06.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Nie udało nam się dotrzeć do nikogo kto ma kamienne blaty, satynowane lub płomieniowane, szkoda. Zdecydowaliśmy się jednak je zamówić. Jak będą gotowe to zrobie im zdjęcie i napiszę jak moim zdaniem się je użytkuje, może komuś się to w przyszłości przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 07.06.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Zrob zrob zdjecia - moze mi sie przyda (wybor blatu dopiero za dobre pol roku ale informaje trzeba zbierac) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
płebla 17.10.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witam.Co myslicie o blacie kuchennym z granitu. Jakiś jasny oczywiście.Pytam o zalety lub wady takiego pomysłu bo wiadomo że pan ze studia kuchennego bedzie polecać.Dzieki za ewentualne podpowiedzi.Płebla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 17.10.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 no, ja myślę pozytywnie ale poczekam aż mi się ten z płyty HD zniszczy, może uzpieram na granit przez parę lat... albo zamówię nowy z HD znowu na kilka lat (zamiast zmieniać całą kuchnię, wymieniać blat i zmieniać kolor ścian - sposób na zmianę looku kuchni za ćwierć darmo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 17.10.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Bardzo dobry pomysł, niezwykle trwały, nie plami się, nie rysuje.Nie da się go zamoczyć, co najwyżej można garnkiem zeptera obić rant.Trudniej listwy przyblatowe dobrać i mocować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts