Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BLAT KUCHENNY Kamień granit łupek

Teska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 307
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jestem na nie jeśli chodzi o blat graniotowy .

Pierwsza podstawowa wada - jest zimny w dotyku i nigdy nie zagosci w mojej kuchni.

Zimny w odbiorze wizulanym.

Ciężki w odbiorze wizualnym.

Z czasem robi sie matowy- brzydki , juz tak ładnie nie błyszczy.

Teraz wybrałabym konglomerat. Przyjemny w dotyku , ciepły, dobrze sie czysci.

Jestem na nie jeśli chodzi o blat graniotowy .

Pierwsza podstawowa wada - jest zimny w dotyku i nigdy nie zagosci w mojej kuchni.

Czy ty masz pojęcie o czym piszesz?

A ja tylko dodam ,że wycenialam blat z silgranitu- mnie akurat interesuje kolor siwo- stalowy wielkość 120x120 cm gr 6 cm i koszt był najmniej 2300 plus 22%vatu.do 3400 plus vat w zalezności od odcienia. Koszt granitu jest mniejszy. ma być to blat do wyspy.

u mnie też bedzie granit i mysle ,że to jest najlepsze rozwiążanie.

przerost formy nad trescia z tym blatem. szafki calkiem zwyczajne a do tego taki ladny blat. Na dodatek to nie pasuja do siebie bialo szare szafki i brazowy blat.

Odpowiem tobie z takim samym wyczuciem i na takim poziomie jak ty to zrobiłaś: najwyraźniej nie stać cię na granitowe blaty więc krytykujesz innych :evil: Pasuje?

czytaj kolego uwaznie, blatu to ja akurat nie krytykowalam bo jest ladny, tylko te szafki do niego nie pasuja. Takze na drugi raz najpierw dobrze przeczytaj a potem pisz uwagi. A to czy mnie stac czy nie, to co Ty mozesz o tym wiedziec.

Ojojoj po co te nerwy.

Dobry obyczaj tu na Forum to nie krytykować rozwiązań innych, a w szczególności kwestii estetycznych.

Jak Ci nie pasują szafki do blatu to Twoja rzecz i nie nalezy sie w tym temacie wypowiadać. To kwestia gustu a o tym nie dyskutujemy.

Na zdjęciu niewiele widać, nie wiadomo jak została zaprojektowana cała kuchnia i inne dodatki w tym wnetrzu.

Witam ponownie wszystkich i dziekuje za komentarze w sprawie blatu kuchennego z granitu

Mam tylko nadzieje ze nikt juz nie bedzie sie denerwował z powodu ze nie pasuje to do tego czy innego.

Ludziczki dajmy spokoj ci ktorzy wykanczaja domy i przy okazji siebie maja wystarczajaco duzo nerwow.Ja nie ukrywam ze brak mi juz sil,ale ide w to dalej i czasem mi w nocy sie sni ze mam to wszystko juz za soba ach.......

DZIEKI jeszcze raz i gorace pozdro dla SONIKI.

Płebla

Jestem na nie jeśli chodzi o blat granitowy .

Czy ty masz pojęcie o czym piszesz?

Oczywiście , że wiem o czym piszę .

Dodam jeszczę , że przy blacie granitowym można stracic cała piekna zastawe jak ma sie młodsze dzieci :wink:

Jest" głośny "jak np. stawiasz garnek .

Dla mnie nie ma plusów , za to minusów jest sporo.

Bwojtku , jestem tylko człowiekem i tez mam prawo do przejęzycznia.

Myślę , że każdy zrozumiał o jaki materiał mi chodziło, skoro napisałam , że jest ciepły i miły w dotyku.

• 3 weeks później...
Myślę , że każdy zrozumiał o jaki materiał mi chodziło, skoro napisałam , że jest ciepły i miły w dotyku.

Kurna... Ja chyba jakiś tępy jestem bo nadal nie kumam :(

przeczytalem caly watek dwa razy .... i tez nie kumam ....

ze niby konglomerat to cieply w dotyku material ????????

przeca to kamien jest jako zywo !!

poszedlem dotknac moj blat w kuchni, zimny .... a jest marki NOMI czy cos takiego .... granit w nowym domku jest taki sam. jest jasny, i ani ciezko nie wyglada ani nie wyglada na zimny ;-) .... przeciwnie.

poza tym nie oczekiwalem zeby grzal ;-)

• 2 weeks później...

Mamy problem - zamówiliśmy blat granitowy do łazienki u kamieniarza, prawie 3m długi. Niestety blatu nie da się włożyć na właściwe miejsce - za długi do manewrowania :( .

Obawiam się, że trzeba będzie go przeciąć. Blat ma się opierać na 2 ściankach z betonu komórkowego i stalowych profilach przytwierdzonych do ściany. Pewnie więc cięcie wypadałoby wzdłuż jednej ze ścianek z bk. Czy łączenie bardzo widać? Jak je wykończyć, aby jak najmniej się rzucało w oczy?

izat jestes w bledzie jesli maja juz blat w calosci i przetna go rowno i rowno skleja na miejscu to nic nie bedzie widac. Gdyby bylu jednak 2 rozne blaty to tak bedzie widac laczenie poniewaz sloje ,odcienie kamienia nie beda sie zgadzac.

A co do przeciecia pod umywalka to dobry pomysl tylko trzeba brac pod uwage to by jakos wzmocnic ten blat do spodu lub Laczyc na metalowych lamelach. Ale to juz klopot wykonawcy:) Pozdrawiam