Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Blat a szafki w kuchni jaka odłegłość??

nania

Recommended Posts

Hej!

Powiedzcie kochani jaką macie odległość /wysokość między blatem roboczym a górnymi szafkami w kuchni?

Pytam ponieważ kfelkarz położył gres 60x60 na ścianę i wygląda że strasznie nisko (górna krawędź ustalona była na 140 cm od podłogi ) , wychodzi 50 cm między blatem a szafkami i wg pana od kuchni tak ma być, ale czy aby to nie za mało.

Dolne szafki z blatem mają wysokość 90 cm, górne 92 cm. Niby szafki można wyżej powiesić ale sprawa się komplikuje bo bym musiała dołożyć pasek 10 cm gresu który de facto teraz poszełd za szafki co by nie było przerwy , a to chyba mija się z celem!

No i stoję w kropce,a za 2 tygodnie kuchnia będzie montowana a ja nie wiem co z tym fantem zrobić!

A to projekt kuchni, tylko jest troszkę zmodyikowany ( w sensie inne fronty i kolorystyka, okap kominowy)

http://images41.fotosik.pl/205/5c0f3b5abd49c8a8med.jpg

http://images37.fotosik.pl/205/be559c0d75b36bf2med.jpg

U mnie miedzy blatem a górnymi szafkami jest cała płytka 60 x 60 cm.

Jeśli Ci położył już ten gres o takim samym wymiarze to może za nisko polożył? Czyli gres na ścianie będzie się chował za dolnymi szafkami? Nie bardzo rozumiem po co?

Tak będzie się chował za szafkami, właśnie te 10 cm! Ja cały czas myślałam że będzie zachodzić za blat minimalnie, i w zasadzie będzie prawie te 60 cm między szafkami a blatem, a tu się okazało że gość od kuchni mówi że od początku było liczone 50 cm :-? no i teraz zastanawiam się czy nie będzie to mi jakoś życia utrudniało? w sensie że za mało!

jak pisalam u mnie bedzie 50 cm. Ja jestem zadowolona. Moje szafki dolne mają koło 94 cm z blatem. Uważam że nawet gdybyś miała 50 czy 60 to jest nie duża różnica a może poużywaj kuchni a jesli będzie bardzo źle to zawsze mozesz wyżej zawiesić szafki górne.

Noo to bardzo mnie pocieszyłaś ;-)) A możesz jakieś foto wrzucić albo na priv mi wysłać?