snowfox 05.10.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Witam wszystkich użytkowników i proszę o pomoc Mam działkę na której buduję dom i jestem w trakcie wznoszenie ścian piwnic. Po wykopaniu dołka okazało się ze jedna krawędź piwnic będzie wystawać około 60cm nad ziemię (i to mi się podoba bo jest zgodne z planem) a poprzedza do niej około 180cm. Działka ma spad na całej szerokości około 170 i zastanawiam się jak zlikwidować ten dość duży upad. Już myślałem o nawożeniu ziemi ale gdy tak postąpię to sąsiad położony niżej ode mnie będzie miał cały czas wodę na placu. A mi chodzi o to by te piwnice odkryte do 3/4 na największym spadku nie psuły estetyki całego budynku. Budunek który powstaje znajduje się w połowie szerokości działki i szukam dobrego rozwiązania tej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 05.10.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 a nie mozesz nawiezc ziemi tylko wokol domu i zrobic np schodki,czy tez spadek? Ale nie na calej dzialce, a tylko wokol domu...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snowfox 05.10.2009 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 to tez brałem pod uwagę ale czekam jeszcze na jakieś pomysły co do innych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 06.10.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 a jakby... nie ruszac terenu, a zrobic przed domem np drewniany taras......? Oczywiscie z barierkami, ze fajnie wyszedlbys sobie przed dom na taras, ktory masz wyzej niz grunt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 06.10.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 ,,,,,,,,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snowfox 06.10.2009 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 juz pisałem do architekta krajobrazu i ogrodu z podpowiedzą czy ewentualny nasyp z niskopienną roślinnością zdał by egzamin. Czekam na odpowiedz i dalej będę myślał. a co do samego tarasu to już mam w jeden dość spory na stronę południową przy wyjściu z pokoju dziennego i kolejny nie jest mi za bardzo potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts