ptyś73 05.10.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Witam wszystkich! Jestem nowy więc niewiem czy dobrze trafiłem z pytaniem, araczej z prośbą. Mam obawy oswój piec bo ma już prawie 10 lat. Dlatego chciałbym zrobić nowy zapasowy. Więc może ktoś posiada jakieś rysunki takiego pieca. Piec musi posiadać ok. 25 kw. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 13.10.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Witam wszystkich! Jestem nowy więc niewiem czy dobrze trafiłem z pytaniem, araczej z prośbą. Mam obawy oswój piec bo ma już prawie 10 lat. Dlatego chciałbym zrobić nowy zapasowy. Więc może ktoś posiada jakieś rysunki takiego pieca. Piec musi posiadać ok. 25 kw. Z góry dzięki. Najprostrzy piec na węgiel (miałem raczej tam się nie napali) nazywa się koza. Budowa prosta jak budowa cepa. Nie sądzę, że są o takiej mocy bo przy nim byłoby chyba z 50 stopni C, aby w reszcie pomieszczenia było znośnie. Gdyby jednak chodziło o coś innego niż piec na węgiel to najprościej poszukać schematów na stronach producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alnara 02.01.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Witam Ja od kilku lat używam kocioł na miał lub węgiel o granulacji do 25mm - PROTECH CARO. Jest to piec z zasobnikiem i automatyką. Jestem zadowolony, trzeba uważać na 2 rzeczy: 1. Wilgotność opału - jeśli opał jest wilgotny, to potrafi zablokować szufladę pieca2. Granulacja - za duży kawałek węgla i mamy problem z zablokowanym podajnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts