Alina505 05.10.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Czy pelargonie (mam na mysli te zwisajace - kwitnące w skrzynkach ) mozna przechowac przez zimę, tak aby na wiosnę mieć własne sadzonki? Potrzebuję ich sporo na balkony, taras i okna, więc byłaby to spora oszczednośc na wiosnę. W zeszłym roku próbowałam przechować w garazu, jakoś dotrwały do wiosny ale sadzonek z nich nie udało mi sie zrobić. Z góry dziękuję za odpowiedź. Alina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 05.10.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 ,,,,,,,,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 06.10.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Tak gdzieś około lutego pelargonię należy przyciąć i poczekać na nowe przyrosty, z których robi się sadzonki. To jeżeli chodzi o pelargonię "zwykłą". Natomiast nie wiem jak wygląda sparawa ze zwisającą. Ja też w tym roku zaeksperymentuję z taką ładną zwisającą białą z różowymi paskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 06.10.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Czy pelargonie (mam na mysli te zwisajace - kwitnące w skrzynkach ) mozna przechowac przez zimę, tak aby na wiosnę mieć własne sadzonki? Potrzebuję ich sporo na balkony, taras i okna, więc byłaby to spora oszczednośc na wiosnę. W zeszłym roku próbowałam przechować w garazu, jakoś dotrwały do wiosny ale sadzonek z nich nie udało mi sie zrobić. Z góry dziękuję za odpowiedź. Alina Trzeba je przyciąć, wstawić do chłodnego pomieszczenia i podlewać bardzo oszczędnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alina505 06.10.2009 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Dziekuję za podpowiedzi, jeszcze mam jedno pytanie . Czy postawić je w jasnym miejscu czy lepiej im będzie wegetowac bez światła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 06.10.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 W jasnym i chłodnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts