Magda65 06.10.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Witam jestem tutaj nowa, ale wiem, że madrych ludzi na każdy temat znajdę tutaj bez problemu, mam problem, potrzebuję zdrenować ujeżdżalnię, 20/60 metrów, jest to piaskoglina przez dwa lata było ok, ale się sklepała i nie odbiera wody, nie mam problemu z odpływem na długich krótkich ścianaci bo po obu stronach mam bagienka, podobno dreny plastikowe można owinąć słomą żytnią, ale w naszych czasach słoma jest tyulko kostkowana, więc skruszona, również słyszałam o wrzosie w ten sposób, ale jest pod ochroną chyba, a czy ktoś ma pojęcie czy nadaje się do tego ŻARNOWIEC? tego mam całe pole ale nie wiem, czy spełni swoją funkcję. nie będę dodawać, że muszę to zrobić sposobem gospodarczym, bo gdybym miała forsy jak "obornika"postawiłabym halę Proszę bardzo o odpowiedź i wszelkie rady na tem temat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda65 06.10.2009 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 tylko podnoszę moje pytanko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.10.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 ...czy nadaje się do tego ŻARNOWIEC? tego mam całe pole ale nie wiem, czy spełni swoją funkcję ... Cytisus scoparius /żarnowiec miotlasty/ - nadaje sie p.s. choć osobiście wymieszałbym żarnowiec ze ze sliwą tarniną /Prunus spinosa/ zwana również - tarń, tarka, ciarki, ciernie, cierniak, żarnośliwa, korcipa, wilżyna itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 06.10.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 skoro coś się "sklepało" trza 'rozklepać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda65 06.10.2009 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 skoro coś się "sklepało" trza 'rozklepać" To jo wim, ino jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 06.10.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 żwir i pług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts