dorusia 06.10.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Ostatnio rozmawiałam z kolezanką o budowie i spytała mnie dlaczego mam w każdym pokoju u góry inne panele. Zaczęłam się zastanawiać czy przypadkiem źle nie zrobiłam. Nie wiem. Dlatego pytanie do was. Jak wy macie panele?? Takie same w każdym pokoju czy może różne tak jak ja???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 06.10.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Ja mam wszędzie takie same, ale to mieszkanie w bloku. Gdybym miała 2 poziomy, to rozważyłabym 2 kolory podłóg: jeden u góry, drugi na dole. Nigdy nie zrobiłabym różnych podłóg w pokojach sąsiadujących z sobą. Nawet w bloku mam panele w przedpokoju, bo płynnie przechodzi w pokoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.10.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Ostatnio rozmawiałam z kolezanką o budowie i spytała mnie dlaczego mam w każdym pokoju u góry inne panele. Zaczęłam się zastanawiać czy przypadkiem źle nie zrobiłam. Nie wiem. Dlatego pytanie do was. Jak wy macie panele?? Takie same w każdym pokoju czy może różne tak jak ja???????? A chcesz się pocieszyć, czy zdołować? Będziesz wymieniać? Już je masz to chyba wiesz czy Ci się to podoba, czy nie? Z reguły nie daje się różnych w sąsiadujących i połączonych pomieszczeniach. Naprawdę chcesz tak mieć jak innym się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blada80 06.10.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 ja mam takie same panele w pokojach jak i przedpokoju, ale jestem zdania, że skoro tobie się podoba w danym pomieszczeniu inna podłoga to myśle, że jest ok. Wychodze z założenia, że ja mieszkam w tym domu i ma mi się podobać a nie komuś kto przychodzi kilka razy w roku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 06.10.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Ja tez stałam przed tym dylematem, bo kolor paneli jednak trochę wymusza późniejszy kolor mebli. Tym bardziej, że chcialm zrobic sypialnie na bialo i raczej pasowałaby mi jasna podłoga, natomiast do salonu chiałm wenge. I u mnie tezyscy się dziwili, że chce różne panele do różnych pokoi. Ale sie nie przejmuj, znalazlo sie tez pare osob ktore ma rózne i s zadowoleni. Ja jednak zdecydowałam sie na jeden kolor paneli, chociaz jeszcze ich nie polozylam i mozliwe ze zmienie zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 06.10.2009 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Mam już położone panele w dwóch pokojach, zakupione do następnego i wybrane do kolejnego. Powoli zaczynam się dołować. Nie wiem jak to będzie wyglądało.................................... Oj, że wcześniej nie pomyślałam............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.10.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Mam już położone panele w dwóch pokojach, zakupione do następnego i wybrane do kolejnego. Powoli zaczynam się dołować. Nie wiem jak to będzie wyglądało.................................... Oj, że wcześniej nie pomyślałam............ Ale czym konkretnie się dołujesz? Jak byś wcześniej pomyślała to przed położeniem byś wiedziała jak będzie wyglądało? A może weszłaś do sklepu i powiedziałaś "X m2 paneli poproszę"? Wybrałaś tak bo uważałaś, że tak będzie Ci się podobało. Dlaczego teraz miałoby się nie podobać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 06.10.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 A dlaczego wybrałaś do każdego pokoju inny kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 06.10.2009 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 A dlaczego wybrałaś do każdego pokoju inny kolor? Wybierając panele nie brałam pod uwagę całości tylko każdy pokój osobno. Patrzyłam na wystrój pokoju, kolory na ścianach................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 06.10.2009 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Mam już położone panele w dwóch pokojach, zakupione do następnego i wybrane do kolejnego. Powoli zaczynam się dołować. Nie wiem jak to będzie wyglądało.................................... Oj, że wcześniej nie pomyślałam............ Ale czym konkretnie się dołujesz? Jak byś wcześniej pomyślała to przed położeniem byś wiedziała jak będzie wyglądało? A może weszłaś do sklepu i powiedziałaś "X m2 paneli poproszę"? Wybrałaś tak bo uważałaś, że tak będzie Ci się podobało. Dlaczego teraz miałoby się nie podobać? Może i masz rację................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.10.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Sama mam też ten dylemat i rozglądam się za panelami, które zarówno bedą pasowały do mebli klonowych jak i naszej sypialni. Najpierw też myśałam o różnych, ale na dole dałam jednakowe płytki i wygląda to super (moim zdaniem i nie tylko ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 06.10.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 A dlaczego wybrałaś do każdego pokoju inny kolor? Wybierając panele nie brałam pod uwagę całości tylko każdy pokój osobno. Patrzyłam na wystrój pokoju, kolory na ścianach................................... ja też. Panele mam w 3 pokojach, 2 na piętrze jeden na parterze. Pokoje ze sobą nie graniczą, na korytarzu są kafle, więc dla mnie to nie problem, że się różnią. Bardziej zależało mi, by pasowały do mebli w charakteru pokoju, niż do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 06.10.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Ostatnio rozmawiałam z kolezanką o budowie i spytała mnie dlaczego mam w każdym pokoju u góry inne panele. Zaczęłam się zastanawiać czy przypadkiem źle nie zrobiłam. Nie wiem. Dlatego pytanie do was. Jak wy macie panele?? Takie same w każdym pokoju czy może różne tak jak ja???????? a co to za różnica...jeśli Tobie się podoba to chyba jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
formalina 06.10.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Jak wy macie panele?? Takie same w każdym pokoju czy może różne tak jak ja???????? Mam w każdym pokoju takie same. Całe mieszkanie mam urządzone w podobnej kolorystyce, więc panele wszędzie pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 06.10.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 O kurcze blade , hmmmmmmmm. Też myslalam o różnych kolorach tzn wegne w salonie , a reszta jaśniejsze. Meble na róznego koloru. Hmmmmmmmmmm , chyba zrobię wszędzie jednakowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 06.10.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 witam!po pierwsze to ma się to podobać tobie a nie innym- w swoim domu/mieszkaniu masz prawo do mody, bycia trendy, jak i do totalnego kiczu. co do sedna sprawy: my nie mamy co prawda paneli tylko parkiet i mamy dwa kolory tegoż; jasny w naszej sypialni i ciemniejszy w pozostałych dwóch jak i w korytarzu. powód? taki mieliśmy materiał to po pierwsze, a po wtóre tak pasuje do planowanej tonacji poszczególnych sypialni. pozdrawiamps : dlaczego wszyscy maja teraz wenge? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cekin 06.10.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 ja jestem zwolenniczka jednolitej podlogi, bez odciec czy progow -- daje to wrazenie wiekszej przestrzeni. [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 07.10.2009 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 W sumie już musztarda po obiedzie............... Jak zrobimy wszystko to wtedy będę mogła ocenić czy mi się podoba..............MAm tylko nadzieję, że będzie mi się wszystko podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalpataru 07.10.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 dorusiu - nie przejmuj się tak! Będzie dobrze! Ja też będę mieć różne odcienie na górze i jakoś się tym nie przejmuje. Zresztą do moich sypialnianych mebli za nic nie pasuje jasna podłoga, którą dam w pokoju synka. Poza tym też brałam pod uwagę każdy pokój z osobna i uważam, że to też jest metoda. Wszak - akurat u mnie - mam pokoje, gdzie okna są w kolorze macore i takie, gdzie są jasne dachowe okna i to też ma swój wpływ na kolor podłogi. Poza tym to, że ktoś inny ma wszystkie podłogi na górze w jednakowym wybarwieniu nie oznacza, że Ty też tak masz mieć! Głowa do góry!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gunarb 07.10.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 nie wiem w czym problem z różnymi panelami Ja mam w każdym pokoju inne panele i mi to nie przeszkadza. Prawde mówiąc po tygodniu i tak nie zwracasz uwagi jak wzór jest na podłodze. Taki układ paneli podoba mi się. Do róznych kolorów ścian dobieraliśmy różne panele i tyle. W pokojach mam np. brzoze, dąb czy gruszę a na korytarzu sapella bo kolor bedzie pasował do schodów( w przyszłości) Wszystko dotyczy oczywiście poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts