Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Panele...takie same wszędzie???

dorusia

Recommended Posts

Ostatnio rozmawiałam z kolezanką o budowie i spytała mnie dlaczego mam w każdym pokoju u góry inne panele. Zaczęłam się zastanawiać czy przypadkiem źle nie zrobiłam. Nie wiem.

Dlatego pytanie do was.

Jak wy macie panele?? Takie same w każdym pokoju czy może różne tak jak ja????????

Ja mam wszędzie takie same, ale to mieszkanie w bloku. Gdybym miała 2 poziomy, to rozważyłabym 2 kolory podłóg: jeden u góry, drugi na dole. Nigdy nie zrobiłabym różnych podłóg w pokojach sąsiadujących z sobą. Nawet w bloku mam panele w przedpokoju, bo płynnie przechodzi w pokoje.

Ostatnio rozmawiałam z kolezanką o budowie i spytała mnie dlaczego mam w każdym pokoju u góry inne panele. Zaczęłam się zastanawiać czy przypadkiem źle nie zrobiłam. Nie wiem.

Dlatego pytanie do was.

Jak wy macie panele?? Takie same w każdym pokoju czy może różne tak jak ja????????

A chcesz się pocieszyć, czy zdołować? Będziesz wymieniać?

Już je masz to chyba wiesz czy Ci się to podoba, czy nie?

Z reguły nie daje się różnych w sąsiadujących i połączonych pomieszczeniach.

Naprawdę chcesz tak mieć jak innym się podoba?

Ja tez stałam przed tym dylematem, bo kolor paneli jednak trochę wymusza późniejszy kolor mebli. Tym bardziej, że chcialm zrobic sypialnie na bialo i raczej pasowałaby mi jasna podłoga, natomiast do salonu chiałm wenge. I u mnie tezyscy się dziwili, że chce różne panele do różnych pokoi. Ale sie nie przejmuj, znalazlo sie tez pare osob ktore ma rózne i s zadowoleni. Ja jednak zdecydowałam sie na jeden kolor paneli, chociaz jeszcze ich nie polozylam i mozliwe ze zmienie zdanie :D

Mam już położone panele w dwóch pokojach, zakupione do następnego i wybrane do kolejnego.

Powoli zaczynam się dołować.

Nie wiem jak to będzie wyglądało....................................

Oj, że wcześniej nie pomyślałam............

Ale czym konkretnie się dołujesz? Jak byś wcześniej pomyślała to przed położeniem byś wiedziała jak będzie wyglądało?

A może weszłaś do sklepu i powiedziałaś "X m2 paneli poproszę"? Wybrałaś tak bo uważałaś, że tak będzie Ci się podobało. Dlaczego teraz miałoby się nie podobać?

Mam już położone panele w dwóch pokojach, zakupione do następnego i wybrane do kolejnego.

Powoli zaczynam się dołować.

Nie wiem jak to będzie wyglądało....................................

Oj, że wcześniej nie pomyślałam............

Ale czym konkretnie się dołujesz? Jak byś wcześniej pomyślała to przed położeniem byś wiedziała jak będzie wyglądało?

A może weszłaś do sklepu i powiedziałaś "X m2 paneli poproszę"? Wybrałaś tak bo uważałaś, że tak będzie Ci się podobało. Dlaczego teraz miałoby się nie podobać?

Może i masz rację...................................

A dlaczego wybrałaś do każdego pokoju inny kolor?

Wybierając panele nie brałam pod uwagę całości tylko każdy pokój osobno.

Patrzyłam na wystrój pokoju, kolory na ścianach...................................

ja też. Panele mam w 3 pokojach, 2 na piętrze jeden na parterze. Pokoje ze sobą nie graniczą, na korytarzu są kafle, więc dla mnie to nie problem, że się różnią. Bardziej zależało mi, by pasowały do mebli w charakteru pokoju, niż do siebie :roll:

Dlatego pytanie do was.

a co to za różnica...jeśli Tobie się podoba to chyba jest ok :)

witam!

po pierwsze to ma się to podobać tobie a nie innym- w swoim domu/mieszkaniu masz prawo do mody, bycia trendy, jak i do totalnego kiczu.

co do sedna sprawy: my nie mamy co prawda paneli tylko parkiet i mamy dwa kolory tegoż; jasny w naszej sypialni i ciemniejszy w pozostałych dwóch jak i w korytarzu. powód? taki mieliśmy materiał to po pierwsze, a po wtóre tak pasuje do planowanej tonacji poszczególnych sypialni.

pozdrawiam

ps : dlaczego wszyscy maja teraz wenge?

dorusiu - nie przejmuj się tak! Będzie dobrze! Ja też będę mieć różne odcienie na górze i jakoś się tym nie przejmuje. Zresztą do moich sypialnianych mebli za nic nie pasuje jasna podłoga, którą dam w pokoju synka. Poza tym też brałam pod uwagę każdy pokój z osobna i uważam, że to też jest metoda. Wszak - akurat u mnie - mam pokoje, gdzie okna są w kolorze macore i takie, gdzie są jasne dachowe okna i to też ma swój wpływ na kolor podłogi. Poza tym to, że ktoś inny ma wszystkie podłogi na górze w jednakowym wybarwieniu nie oznacza, że Ty też tak masz mieć! Głowa do góry!! :lol:

nie wiem w czym problem z różnymi panelami

Ja mam w każdym pokoju inne panele i mi to nie przeszkadza. Prawde mówiąc po tygodniu i tak nie zwracasz uwagi jak wzór jest na podłodze. Taki układ paneli podoba mi się. Do róznych kolorów ścian dobieraliśmy różne panele i tyle. W pokojach mam np. brzoze, dąb czy gruszę a na korytarzu sapella bo kolor bedzie pasował do schodów( w przyszłości) Wszystko dotyczy oczywiście poddasza