Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Panele...takie same wszędzie???

dorusia

Recommended Posts

U mnie na dole są deski, ale na górze będą panele, także najprawdopodobniej różnych kolorów. Mały przedpokój i tu mam kolor buk, a w pokojach z racji że będą raczej zamykane zdecyduję się chyba na różne. W jednym pokoju będą białe, w innych jeszcze nie zdecydowałem..może czarne, może brązowe.. Wg mnie nie jest to wielki grzech.

• 8 years później...

Mam dylemat z wyborem podłogi i przymierzam się do tego, żeby w pokojach na pietrze dać 2 różne wybarwienia. W sypialni głównej były dąb bielony (Tarkett Noble Scandinavia), a pozostałe 3 pokoje miałyby podłogę beżową (Tarkett Noble Art deco). Na korytarzu są szaro-białe płytki gresowe 1Tarkett.jpg Art-deco.jpg Scandinavia114-p.jpg Tarket Noble.jpgScandinavia.jpg.

Wiem, że na danym poziomie stosuje się raczej jednolite podłogi.

U mnie do głównej sypialni idealna jest ta bielsza wersja (granatowe ściany, białe i pudrowo różowe dodatki)., natomiast w pozostałych pokojach to lepiej się prezentuje ta beżowa.

Co o tym myślicie?

• 3 weeks później...
Mam dylemat z wyborem podłogi i przymierzam się do tego, żeby w pokojach na pietrze dać 2 różne wybarwienia. W sypialni głównej były dąb bielony (Tarkett Noble Scandinavia), a pozostałe 3 pokoje miałyby podłogę beżową (Tarkett Noble Art deco). Na korytarzu są szaro-białe płytki gresowe [ATTACH=CONFIG]411722[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]411723[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]411724[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]411725[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]411726[/ATTACH].

Wiem, że na danym poziomie stosuje się raczej jednolite podłogi.

U mnie do głównej sypialni idealna jest ta bielsza wersja (granatowe ściany, białe i pudrowo różowe dodatki)., natomiast w pozostałych pokojach to lepiej się prezentuje ta beżowa.

Co o tym myślicie?

Moim zdaniem wszędzie powinno być takie samo wybarwienie ale skoro w korytarzu i tak masz coś zupełnie innego (dlaczego??) to teraz rodzaj paneli w pokojach chyba nie ma większego znaczenia.

Poproszę o radę w kwestii wyboru paneli :) Otóż mieszkanie jest małe i planuję ich położenie w każdym pomieszczeniu, z wyjątkiem łazienki. Ściany będą białe, wnęka kuchenna: białe szafki wiszące i dolne w drewnianej okleinie (czyli podobnie jak na załączonym zdjęciu, ale ze srebrnymi uchwytami i armaturą). Łóżko i szafa w kolorystyce jak na zdjęciu. Ogólnie małe, przytulne mieszkanko z niewielką kuchnio-saloniko-jadalnią, sypialnią i pokojem córeczki. Ja chciałam panele w stylu dąb Victoria, czyli ciepłe drewno https://www.eurofloors.pl/…/dab-viktoria-ac6-12mm-alsafloor/ Mąż szare https://www.eurofloors.pl/…/dab-sardynia-ac6-12mm-alsafloor/ obojgu nam podoba się także Vicenze https://www.eurofloors.pl/sklep/vicenze-ac6-12mm-alsafloor/… Doradzicie? :)

Bardzo dużo daje podłoga w kolorze drewna, po prostu ociepla pomieszczenie. Szary uwielbiam, nawet łamałam się by dać u siebie, ale zwyciężył rozsądek i teraz cieszę się, że w pokojach króluje drewno.

Co do tego, który odcień paneli wybrać, to sami musicie zdecydować, ja bym dobrała pod kolor drewnianej okleiny w kuchni (choć zdjęcia kuchni ani łóżka nie widzę), tak by tych odcieni nie było za dużo na tak małej powierzchni. Z tych dwóch mnie się żaden nie podoba, no ale to kwestia gustu, najważniejsze, by to wam spasował :)