AJA123 04.02.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 śliczna Juleczka, a jak samopoczycie młodych rodziców w nowej roli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 05.02.2011 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Dziękuję baaardzo Dla rodziców swoje maleństwo zawsze jest naj, naj, naj My w roli rodziców czujemy sie bardzo dobrze Czekalismy z niecierpliwościa na pojawienie się tej małej istotki, więc mamy bzika na jej punkcie Juleczka nie ma jeszcze dwóch tygodni, a wydaje mi się,że jest z nami od zawsze! Na razie jest grzeczniutka i bardzo pogodna Lubi zmienianie pieluszek, kompiel a uwielbia masaż i całowanie stópek!!! Wtedy cała twarzyczka się relaksuje, usteczka lekko rozchylają a ona zaczyna spokojnie oddychać Jak się przestaje robi świece ( mała gimnastyczka ) nóżki sztywno i chce jeszcze :) Jednym słowem uwielbiam ją Ja na szczęście po cięciu doszłam do siebie dość szybko, tzn. pierwsze 3 dni to była masakra, ale potem przełom i było juz oki więc od 5 dnia czułam się jak nowo narodzona Z pewnością przyczyniła się do tego mała istotka Tatuś oczywiście oszalał na punkcie Juleczki ale to zaczeło się już przed jej narodzinami Teraz dzielnie zmienia pieluszki, karmi (buteleczką ) i radzi sobie ze wszystkim przy malej... Jednym słowem ,życie staneło lekko na głowie ale nie wobrażam sobie czegoś piękniejszego .... Pozdrawiam Was kochani serdecznie i przesyłam buziaki od Julci dla wszystkich Cioć i Wujków forumowych :**** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 05.02.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Julcia jest przepiękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 06.02.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 No przecudna jest !!!! Widziałam w swoim życiu mnóstwo niemowląt i różnie to było z urodą na początku, mój syn chwilę po cesarce wyglądał jak bokser po ciężkiej walce i długo tak mu się utrzymywało , córka po 12 godzinnym ciężkim porodzie wyglądała ślicznie:D Julcia wyjątkowo pięknej urody jest, ale nie mogło być inaczej- bo przecież geny po rodzicach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
archie7 15.02.2011 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Witajcie Karolina i Artur, Gratuluję Wam pociechy i życzę jak najwięcej zdrowia dla Waszego dzidziusia i dla Was samych. I oczywiście gratuluję przepięknie zbudowanego i wykończonego Benia, którym jesteśmy wprost zachwyceni. Podobnie jak Wy pewien czas temu, nam również obecnie Benio przypadł do gustu i zdecydowaliśmy się wybudować Benedykta V, z małymi zmianami (wrzuciłem w komentarze do dziennika Saly - http://forum.muratordom.pl/entry.php?111838-Benedykt-V-Zmiany-w-projekcie-%28-D%C3%B3%C5%81-%29-Nasz-Benio-%29 oraz http://forum.muratordom.pl/entry.php?111861-A-tak-wymy%C5%9Bli%C5%82am-g%C3%B3r%C4%99-w-naszym-Beniu-%29) - oczywiście grafika jest Saly, nasze zmiany są tylko w opisie. W chwili obecnej jesteśmy po adaptacji projektu i w momencie składania pozwolenia na budowę - planujemy ruszyć z budową latem tego roku (2011). Jeżeli mogę Was podręczyć pytaniami to mam dotyczące ogrzewania - jak wygląda kwestia ogrzewania Benia - czy moglibyście zdradzić ile mniej więcej wychodzi koszt ogrzewania miesięcznie? Nie znalazłem w Waszym dzienniku (albo mi to umknęło) ale na jakie ogrzewanie zdecydowaliście się - czy jest to kocioł kondensacyjny gazowy czy inne ogrzewanie? Czy używacie instalacji wywiewno-nawiewnej z rekuperatorem? Na zdjęciach nie widziałem wrzutni/wyrzutni powietrza, ale może też mi to umknęło. I czy rozważaliście zastosowanie kolektorów słonecznych? Benio (i w szczególności Wasza realizacja) jest pięknym domem, mamy tylko trochę obaw co do kosztu jego utrzymania. Teraz jesteśmy młodzi, pracujemy i pewnie na to nie zwracamy za dużej uwagi, ale za te 20-30 lat, gdy będziemy starsi utrzymanie takiego dużego domu może okazać się nie lada problemem. Co sądzicie o naszych zmianach (linki powyższe) z Waszego punktu widzenia, jako doświadczeni w budowie Benia? Dziękuję z góry za odpowiedź, Pozdrawiam serdecznie,A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 15.02.2011 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Witaj, Dzięki za bardzo miłe słowa. Poniżej postaram się odpowiedziec na Twoje pytania: - jak wygląda kwestia ogrzewania Benia - czy moglibyście zdradzić ile mniej więcej wychodzi koszt ogrzewania miesięcznie? Koszt ogrzewania Benia z ogrzaniem ciepłej wody przy dużych mrozach kosztuje nas ok 350 - 400 zł miesięcznie. - Nie znalazłem w Waszym dzienniku (albo mi to umknęło) ale na jakie ogrzewanie zdecydowaliście się - czy jest to kocioł kondensacyjny gazowy czy inne ogrzewanie? Ogrzewamy gazem, kocioł dwufunkcyjny, kondensacyjny ze stacją pogodową. - Czy używacie instalacji wywiewno-nawiewnej z rekuperatorem? Na zdjęciach nie widziałem wrzutni/wyrzutni powietrza, ale może też mi to umknęło. Nie posiadamy rekuperacji. I czy rozważaliście zastosowanie kolektorów słonecznych? - po obliczeniach wyszło nam, że kolektory zwróciłyby się po kilkunastu latach, nie wliczając w to kosztów eksploatacji, wymiany płynów itd. - Co sądzicie o naszych zmianach (linki powyższe) z Waszego punktu widzenia, jako doświadczeni w budowie Benia? Zwiększenie obrysu domu jak najbardziej tak. Zamurowanie okna w kuchni to też dobry pomysł, dzięki temu macie choc jedną wolną ścianę. Powiększenie salonu o pokój za kominem oraz przesunięcie go jak najbardziej ok, salon będzie naprawdę ogromny. Brak spiżarni wg minus ale przy dużej zabudowie kuchennej może byc . Co do łazienki na górze i wejścia do niej z półpiętra to wymagac to będzie dużych zmian w ułożeniu schodów, tj będą musiały byc dużo bardziej strome, lub wcześniej się rozpoczynac. Reasumując, na pewno po Waszych zmianach dom będzie dużo bardziej przestronny. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 16.02.2011 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 aksamitka, MarJel Dziękuję Wam bardzo :) A Ty Martuśka może nas odwiedzisz ??? pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 16.02.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Karolinka gratuluję Juleczka jest śliczna mały aniołeczek przesyłam buziaczki dla Was :*********** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 16.02.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Mam problem z fotosikiem więc wklejam z dysku miniaturki, które po kliknięciu powinny się powiększyć. [ATTACH=CONFIG]41474[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]41472[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]41475[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]41473[/ATTACH] cuuuuuudne maleństwo!!!! Gratuluje raz jeszcze i ściskam straszliwie;) buziaczki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 17.02.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Ten koszt ogrzewania domu to z częstym czy rzadkim rozpalaniem kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 17.02.2011 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Kominek używany jest okazjonalnie, 2-3 razy w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 18.02.2011 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Aniu, Kaluś dziekuje baaaardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 18.02.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Karolinko jeszcze raz gratuluję cudnej córeczki.Zresztą nie ma się co dziwić ,po taaaaakich rodzicach?Ciesz się każdą chwilą macierzyństwa ,bo one tak szybko uciekają .Mój syn ma już prawie 19lat a wydaje się jakby dopiero co się urodził....eeeechchch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 18.02.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 oo widzę że maleńka grzeczna pozwala mamusi czasem zajrzeć na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 28.02.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Szkoda Benia! ale jak to mówią "umarł król ,niech żyje król!!! już się cieszę na nowa budowę!A teraz Karolinko pewnie przeprowadziliście się do swojego starego mieszkania?Pozdrowienia dla całej Rodzinki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominika i Łukasz 28.02.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Doczytałam że benio sprzedany, bardzo jestem ciekawa co teraz za projekt wybierzecie Będzie mi bardzo miło jak dasz znac o nowym starcie z budową, pozdrawiam i wam jak i sobie szybkiej wiosny życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 28.02.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 oo a co spowodowalo ze sprzedaliście domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 28.02.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 no to pozostaje życzyć szybkiej i bezproblemowej budowy a jak maleńka się chowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 08.03.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Może nie doczytałam,ale jaki projekt wybraliście tym razem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 08.03.2011 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Przepraszam,że tyle nie odpisuję, ale zarówno Julcia jak i przeprowadzka wypełniły szczelnie mój czas aksamitka - powody sprzedeży domku opisałam kilka stron wcześniej w komentarzach beauty - mieszkanie które mieliśmy przed budową benia zostało juz wcześniej sprzedane, ale w międzyczasie "nabyliśmy" inne mieszkanie. Przestronne, wygodne miejsce ale nie ma to jak domek więc .... trzeba budować! Dominika i Łukasz - oczywiście,że dam znac jak budowa ruszy AJA123 - dziękuję bardzo ale takie rzeczy to chyba tylko w erze ... oby potencjalnych problemów było jak najmniej IZA30 - szczerze mówiąc jeszcze nie zdecydowaliśmy co do projektu, najpierw musimy znaleść działkę... a jest to bardzo trudne..... mamy konkretne oczekiwania, co zdecydowanie utrudnia sprawę Prawdopodbnie zdecydujemy sie na projekt indywidualny.... tak by maksymalnie wykorzystac powierzchnię w miejscech gdzie nam na tym zależy najbardziej i by przy stosunkowo niewielkiej powierzchni ( ok 200m2 ) zyskać przestronne i funkcjonalne wnętrza .... pewnie będziemy bazować na jakims projekcie... ale konkretów narazie brak ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts