Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Benedykt III Karoliny i Artura :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przeczytałam o kłopotach i bardzo współczuję.

Ale nasuwa mi się pytanie: kto mierzył otwory na okna i na bramę? U nas pomiary robiła firma, w której zamawialiśmy okna, bramę i drzwi. Gdyby coś się nie zgadzało, to wtedy wina byłaby po ich stronie. Ale na szczęście wszystko pasowało co do centymetra.

Witam z rana!!! :p

jest u nas sporo jeziorek..... ale jak mamy jakis wolny wekeend to jedziemy do Kołobrzegu do mojego taty!!

...ale jak będe w poblizu was.....to oczywiście zajże i na włanse oczy Wasz domek zobacze !! :lol: :lol:

Kaluś koniecznie nas odwiedz, ale gdybyś przypadkiem nie była to wybierz się konkretnie w tym celu ! Serdecznie zapraszamy! :D

Przeczytałam o kłopotach i bardzo współczuję.

Ale nasuwa mi się pytanie: kto mierzył otwory na okna i na bramę? U nas pomiary robiła firma, w której zamawialiśmy okna, bramę i drzwi. Gdyby coś się nie zgadzało, to wtedy wina byłaby po ich stronie. Ale na szczęście wszystko pasowało co do centymetra.

Hej Dorfi :)

Dzięki za wsparcie :wink: Okna sie zgadzają, drzwi wejściowe były zamówione zgodnie z projektem i musiały być zamówione przed ich rzeczywistym powstaniem (wymurowaniem ) ponieważ czas oczekiwania na nie to ponad 2 miesiące i gdybyśmy je zamawiali po wymurowaniu, moglibyśmy je montować na koniec stycznia/ początek lutego a chcieliśmy zamknąć dom przed zimą...

Budowlańcy mieli się tylko trzybamć projektu... ale widać to za trudne... z bramą garażową było podobnie zmienilismy otwór, bo w projekcie był za wąski wymurowali szerszy tak jak miało być ale machneli się ze stropem nad garażem i spieprz.... :o aż strach myśleć co jeszce odkryjemy mam nadziję ,że tego nie będzie więcej!

Pozdrawiam serdecznie ! :wink:

Ale dzień miałaś :roll: :o Człowiek się cieszy, że tu tyle do przodu pójdzie, a się okazuje, że figa :-? Ale chyba każdy budujący ma takie dni, taki urok budowania :wink: Mam nadzieję, że się wszystko dobrze skończy i za kilka dni się pochwalisz postępami, trzymam kciuki :D

dzięki Agatko :wink: No dzień z tych koszmarnych dla każdego inwestora... ale co robic trzeba działać dalej i mieć nadzieję,że takich niespodzianek będzie jak najmniej.... :(

Pozdrawiam :)

:o :o :o

kuźwa !! nie wierze!!!!!!!!

przeczytałam jaki miałas dzis dzień :( :x :x tylko zabić tych fachowców!!!!!

mnie by szlag trafił na miejscu!!!! :evil: :evil: :evil:

...................................................

no dobra.....a teraz spokojnie......wszystko mozna poprawić, troche cierpliwości trzeba :wink:

na Twoim miejscu bym ustaliła kto dokładnie zawalił przy pomiarrach.....i obciązyła finansowo!!!!

Trzymaj sie Karolinko......wszystko poprawią i będzie dobrze!! :lol:

:o :o :o

kuźwa !! nie wierze!!!!!!!!

przeczytałam jaki miałas dzis dzień :( :x :x tylko zabić tych fachowców!!!!!

mnie by szlag trafił na miejscu!!!! :evil: :evil: :evil:

...................................................

no dobra.....a teraz spokojnie......wszystko mozna poprawić, troche cierpliwości trzeba :wink:

na Twoim miejscu bym ustaliła kto dokładnie zawalił przy pomiarrach.....i obciązyła finansowo!!!!

Trzymaj sie Karolinko......wszystko poprawią i będzie dobrze!! :lol:

Dziękuję Kaluś za wsparcie kochana jesteś :wink:

No mnie szlag trafił dzisiaj wiele razy! myślałam ,że ich powybijam a łacinę odmieniałam we wszystkich możliwych przypadkach :o .........

Oczywiście nie dopłace złotówki do nowych drzwi a koszt to 4.000 zł ! Nie ma mowy!!! potrące z wypłaty, całe szczeście ,że wydało sie to teraz a nie po wypłaceniu im kasy za jakiś czas!

No ale tak jak mówisz niech poprawiają, tak zeby to wyprostować i trzeba żyć i budować dalej :wink:

Buźka :*

Co Cię nie zabije...

Nie zabiło???

NIE!!!

chociaż jak pisałaś ledwo, ale jednak żyjesz...

chłop zawsze powtarza "metr nie kilometr" a Ty się o te parę centymetrów pieklisz :wink: :roll: :lol: :lol: :lol:

jak sp....yli to poprawią i będzie git.

A tą bramę garażową to nie nierzyli wcześniej???

Do okien też chyba firma powinna przyjechać i pomierzyć otwory???? czy tak z projektu lecieli???

Pozdrawiam serdecznie

czesc

no to miałaś ciężki dzień ja bym wpadła w szał, ale nie martw sie teraz musi juz byc wszystko ok :)

byle do piatku :) pozdrawiam

Dzionek nie byl łatwy :wink: ale właśnie tak sobie powtarzam: byle do piątku, byle poszlo dobrze, a wtedy zapomnie się o dzisiajszym dniu szybciutko :wink: :D

pozdrowionka :) :*

Karolinko, pilnuj, bo nie wszystko później da się naprawić... Dlatego lepiej zamawiać okna i bramy jak już są otwory :( Trzymam kciuki ;-) Niedługo znowu będę widziała Wasz domek na żywo, mam nadzieję, że juz z przykrytym daszkiem i okienkami :wink:

Hej Iwonko :)

Staramy się pilnować jak tylko możemy, szczególnie teraz!

Dzisiaj Artur wziął dzień urlopu i spędziliśmy cały dzień na budowie, ustalając, poprawiając i wytykając błędy.... lekka masakra. Mamy nadzieję,że teraz będzie już ok. :wink:

Okna montują nam w piątek, a od soboty zaczyna działać ekipa od blachodachówki... więc "coś" powinnas zobaczyć :wink: :D