Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Benedykt III Karoliny i Artura :)

Recommended Posts

Cześć karolcia ! nie zaglądałam do was dwa dni i teraz otwieram szeroko oczy ze zdziwienia! :o :o Tempo macie niesamowite!Szczerze mówiąc ,to podziwiam ,ze ogarniacie to wszystko! ale właściwie nie ma się czemu dziwić młodość dodaje skrzydeł :D :D Piękny jest ten Wasz Benio! to prawdziwa rezydencja!!

Dzięki Beauty za dobre słówko! :D

Musimy to ogarniać nie ma wyjścia :wink: :lol:

A domek powoli nabiera kształtu, każda zrobiona rzecz tak cieszy!

Pozdrawiamy serdecznie!!! :D

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

coraz piekniejszy ten Wasz benek :D :D :D ,od razu inaczej wygląda z tym oknami ,drzwi REWELACJA !!! sieczne są,czekam z niecierpliwością na następne zdjęcia :D :D :D :D

No zmienił się domek :D Z okienkami wygląda znacznie lepiej, a jak panowie zrobią obróbke okien to wszystko jeszcze zyska :wink:

Może we wtorek pstryknę kilka nowych zdjęć... potem w środe i czwartek będziemy w wa-wie więc kolejne koło weekendu :wink:

pozdrowionka :D

Witam, i gratuluję takiej szybkiej budowy. Bardzo ładnie się prezentuje wasz domek. A można spytać z jakiej firmy są wasze okna? Też już niedługo będziemy je zakładać.

Witamy :D

W tej chwili nie jestem pewna jakiej firmy mamy okna ale sprawdze oczywiscie :wink: Wiem że drzwi są z pol-skone :)

Pozdrawiamy!

Witam.

Na wstępie chciałbym powiedzieć, że Benedykt III to bardzo dobry wybór! Jest to naprawdę solidny , wygodny domek gdzie będziecie mieć bardzo dużo miejsca :)

Piszę jednak w innej sprawie - może zainteresuje Was tematem tzw. "inteligentnych instalacji"?

Jakbyście byli zainteresowani to zapraszam do poczytania o tym na http://www.inteligentny.home.pl

Jestem z Lublina i zajmuje się tego typu rozwiązaniami od projektu, przez wykonanie lub nadzór, po zaprogramowanie systemu.

pozdrawiam

Michał Żuchowski

Karolcia... a było coś, gdzieś o kuchni... piszesz, że wiesz jaką chcesz... a ja nie wiem :roll: ... ani jaką Ty chcesz... ani jaką ja chcę :-?

Hej Arctica :D

Chyba nie pisałam u siebie nic o kuchni wcześniej... :roll: gdzieś... u kogoś była jakaś rozmowa.... :roll: :wink:

My przechodziliśmy juz różne "fazy" z kwestii kuchni... miała być wenge, potem bardzo chciałam białą!

Staneło na tym że ma byc nowoczesna z zabudowywanym sprzętem...

Cały wystrój domku ma być nowoczesny ale za razem przytulny...

W kwestii kolorystyki ... jest dość nietypowa :lol: zrobię dzisiaj zdjęcie to wstawię :wink:

A Ty chyba pisałaś kiedyś... :roll: jeżeli dobrze pamiętam,że obecnie masz nowoczesny wystrój a w nowym domku ma być inaczej... :)

Chodzi Ci coś konkretnego po głowie w kwestii kuchni??

Witam serdecznie :D ,

Na samym początku chciałam pogratulować tempa prac na budowie :D jaki i pięknego BENIA. Przyglądamy się z małż od dłuższego czasu i jesteśmy w szoku :o , że da się tak wszystko pogodzić, ale nasze obserwację na darmo nie pójdą bo wczesną wiosną zaczynamy swoją przygodę z budową domku 8) .

Ps. Trzymam mocno kciki za realizację Waszego planu.

Pozdrawiamy Justyna i Mateusz :wink:

Witam serdecznie :D ,

Na samym początku chciałam pogratulować tempa prac na budowie :D jaki i pięknego BENIA. Przyglądamy się z małż od dłuższego czasu i jesteśmy w szoku :o , że da się tak wszystko pogodzić, ale nasze obserwację na darmo nie pójdą bo wczesną wiosną zaczynamy swoją przygodę z budową domku 8) .

Ps. Trzymam mocno kciki za realizację Waszego planu.

Pozdrawiamy Justyna i Mateusz :wink:

Cześć Justyn@ P. ! :D

Dzięki za miłe słówko :wink:

Jeżeli chodzi o tempo prac, to my wychodzimy z założenia że mieszkanie we własnym domu jest o wiele przyjemniejsze niż jego budowanie, więc trzeba się spiąć, rozplanować termin prac i wprowadzać się do wymarzonego domku :wink: :D

Naprawdę da się wszystko pogodzić i dograć, bywaja jakieś "wpadki" ale one zdarzają sie bez względu na tempo prac :wink:

W końcu radość z budowania i perspektywa wprowadzenia się do wałasnego domu jest tak wielka,że dodaje mnóstwo energii do działania! :lol: :lol: :lol:

Gratulujemy wiosennego rozpoczęcia budowy!

Załużcie swój dziennik już teraz, a chętnie będziemy wam kibicować! :wink: :D

Pozdrawiamy!

Hej Arctica :D

Chyba nie pisałam u siebie nic o kuchni wcześniej... :roll: gdzieś... u kogoś była jakaś rozmowa.... :roll: :wink:

My przechodziliśmy juz różne "fazy" z kwestii kuchni... miała być wenge, potem bardzo chciałam białą!

Staneło na tym że ma byc nowoczesna z zabudowywanym sprzętem...

Cały wystrój domku ma być nowoczesny ale za razem przytulny...

W kwestii kolorystyki ... jest dość nietypowa :lol: zrobię dzisiaj zdjęcie to wstawię :wink:

A Ty chyba pisałaś kiedyś... :roll: jeżeli dobrze pamiętam,że obecnie masz nowoczesny wystrój a w nowym domku ma być inaczej... :)

Chodzi Ci coś konkretnego po głowie w kwestii kuchni??

Chodzi, łoj chodzi... aż tupie :wink: :roll: :lol:

Na początku... jakieś dwa - trzy miesiące temu miała być biała/ ecru, i to na 100%...

Już wiem, że biała nie będzie :D

Na dzień dzisiejszy... prawdopodobnie, ale już nie na stówę, będzie w kolorze naturalnego ciemniejszego drewna... dąb lub coś podobnego...

No chyba, że znajdę sensowny dąb bielony, taki przecierany...

Co jest pewne i niezmienne, to stanowisko piecowe... takie duże i na środku ściany... najpewniej murowane...

W ogóle to mało mebli w kuchni będę miała. Tylko jedna ścianę... 470 chyba, a w drugiej już na teraźniejszym etapie zrobiliśmy dziurę na lodówkę z szafką takich samych gabarytów jak lodówka... maję razem wyglądać jak drzwi gdzieś tam...

I jeszcze nie wiem czy chcę wyspę/pólwysep, czy nie, bo mogę mieć za mało blatów roboczych :roll: ...

A teraz mam kuchnię wenge, ale średnio- nowoczesną... bez szkła, metalu i błysku :D . Wrzucałam kiedyś u siebie zdjęcia... pamiętasz...

Ps. Gdzie to zdjęcie :roll: ????

My również wychodzimy z założenia, że pewnie mieszkanie we własnym domku będzie przyjemniejsze niż jego budowa, ale cóż ten etap też trzeba przetrwać :-? . Wszystko przed nami. :lol:

A co do dziennika to ze mnie kiepska :cry: pisarka, ale kto wie może się odważę. :wink: