Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Benedykt III Karoliny i Artura :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziewczyny to są zdjęcia naszego już "byłego :( " mieszkania.

Kuchnia była raczej nowoczesna :wink:

http://images35.fotosik.pl/91/4f9497cf991017afmed.jpg

http://images50.fotosik.pl/236/d65f06f49b3009cemed.jpg

A to zdjęcia mebli zrobione w sklepie... nie chodzi mi tu o konkretne szawki a o kolorystykę : czyli jaśniutenkie drewno na dole, i ciemna śliwka MDF lakierowany,który był by w 2 szafkach na górze i w słupku( jak na zdjęciu z prawej strony) w którmy zabudowana byłaby lodówka w jednej czesci a w drugiej poza szafkami bedzie piekarnik i mikrofala...

Jak będziemy mieli już wizualizację, a to będzie w przyszłym tygodniu to wstawię oczywiście, będzie wtedy widać układ szafek a kuchnia nie jest prosta do zagospodarowania bo mamy 2 okna i 2 pary drzwi :o

No ale mamy już dobry pomysł więc pochwalę się wizualizacją :wink:

Decyzja ostateczna jeszcze nie zapadła :roll:

Kolorystyka na "żywo" oczywiście jest troszeczkę inna... :wink:

http://images37.fotosik.pl/231/3569ef5db1e2d6fbmed.jpg

http://images45.fotosik.pl/236/48ed05d91122466cmed.jpg

bardzo przepraszam, :oops: :oops: :oops: że narozrabiałam :cry:

Nie bardzo rozumiem za co ? :roll:

A co do pisania dziennika.... to, to forum nie wymaga talentu... sama jestem tego przyładem... fajnie to zrobić dla samego siebie, bo wspomnienia ulatują a blog pozostaje... Także nie zastanawiaj się tylko zakładaj! :D:D:D Macie juz działeczkę? Bo jeżeli tak to już moglibyście nam ją przedstawić... co ???

Pozdrowionka :D

Ja dopiero raczkuje :oops: na forum zazwyczaj byłam tylko cichym obserwatorem 8) .Jak podszkolę się odrobinę to postaram się założyć swój dziennik. :wink:

Przeprosiny były za to, że wrzuciłam(czyt. próbowałam wrzucić) zdjęcie na swój profil i wyszło mega :o duże co spowodowało trochę bałaganu :oops: u Was, ale już je okiełznałam. :lol: :lol: :lol:

Działeczka jest i projekt domku również. :lol:

Karolcia, a gdzie zamawiacie tą kuchnię? Mnie też to czeka lada moment...

My zamawiamy Agatko w GALI w sklepie ABJA (wersja od polskiego producenta, duża tańsza) lub w skelpie również mieszczącym się w GALI czyli w sklepie LAURA

a jaką Ty chcesz kuchnię???

Czy Abja ma też salon w Tomaszowicach? Coś mi się kojarzy ta nazwa, miałam zamiar podjechać do Tomaszowic ale jak to jest to samo w Gali to bym tu podjechała:roll: :) A z Laury meble ma moja mama, robiła chyba z 4-5 lat temu i są naprawdę fajne i dobrej jakości, ale też sporo kosztowały.

Ja mam tylko ok. 4 metry zabudowy i to bez górnych szafek, więc niewiele w sumie. Chciałabym meble drewniane i drewniany blat, kolor albo jasny (biały lub trochę złamany) - taki przecierane, albo w kolorze zbliżonym do desek które mamy na ścianach, jeszcze sie do końca nie zdecydowałam, czekam aż położą podłogę i wtedy może mnie oświeci jakoś :wink: :lol:

A meble zamawiacie od razu ze sprzętem AGD czy bez?

Karolcia, a gdzie zamawiacie tą kuchnię? Mnie też to czeka lada moment...

My zamawiamy Agatko w GALI w sklepie ABJA (wersja od polskiego producenta, duża tańsza) lub w skelpie również mieszczącym się w GALI czyli w sklepie LAURA

a jaką Ty chcesz kuchnię???

Czy Abja ma też salon w Tomaszowicach? Coś mi się kojarzy ta nazwa, miałam zamiar podjechać do Tomaszowic ale jak to jest to samo w Gali to bym tu podjechała:roll: :) A z Laury meble ma moja mama, robiła chyba z 4-5 lat temu i są naprawdę fajne i dobrej jakości, ale też sporo kosztowały.

Ja mam tylko ok. 4 metry zabudowy i to bez górnych szafek, więc niewiele w sumie. Chciałabym meble drewniane i drewniany blat, kolor albo jasny (biały lub trochę złamany) - taki przecierane, albo w kolorze zbliżonym do desek które mamy na ścianach, jeszcze sie do końca nie zdecydowałam, czekam aż położą podłogę i wtedy może mnie oświeci jakoś :wink: :lol:

A meble zamawiacie od razu ze sprzętem AGD czy bez?

Wiem jak trudno jest się zdecydować :roll: :wink: na pewno Cię oświeci :wink: :lol:

My prawdopodobnie meble zamówimy bez sprzętu... nasi znajomi wlaśnie wybudowali dom i oni kupowali sprzęt do zabudowy w sklepach internetowych, jest tam duuużo taniej czasami jest to połowa ceny za ten sam sprzęt, płacone oczywiście przy odbiorze, ta sama gwarancja itd. Ja zamierzam wybrac sobie sprzęt w sklepie " na żywo" a kupić przez internet :wink:

A ten sklep abja jest dużo tańszy! meble np: dużo lepsze ( mam na myśli systemy ) są tam tansze niż takie z gorszymi systemami na Rusałce nawet o 3-4 tysiące!

Jest tam miła pani Magda, która napewno Ci pomoże :wink:

No właśnie ja też mam zamiar przez internet AGD zamawiać, a pamiętam,że jak mama kupowała swoje meble, to był z tym właśnie jakiś problem. Nie pamiętam o co dokładnie chodziło, ale coś dodatkowo sporo policzyli za montaż i z gwarancją mieli jakiś problem, i w końcu mama u nich zamówiła też sprzęt...Ciekawa jestem, jak do tego teraz podchodzą w salonach, bo sporo jednak taniej w internecie i pewnie ludzie coraz częściej kupują meble bez sprzętu...

Cześć Karolcia.Jeżeli chodzi o agd,to zdecydowanie w necie jest taniej ,nawet 40%.Dzięki temu udało mi się parę złociszy zaoszczędzić .W poprzedniej kuchni miałam przykre doświadczenia ,jeżeli chodzi o naprawę .Sprzęt był kupowany przez salon meblowy .Zepsuła mi się zmywarka na gwarancji i serwis odsyłał mnie do sklepu i odwrotnie.PsuĄŁA SIĘ JESZCZE PARĘ RAZY I CHCIAŁAM ,ŻEBY WYMIENILI MI NA NOWĄ.PISAŁAM NAJPRZERÓŻNIEJSZE PISMA I NIC TO NIE DAŁO .w KOŃCU SAMA MUSIAŁAM ZAWALCZYĆ O SWOJE U ŻRÓDŁA.POJECHAŁAM DO FABRYKI ,narobiłam lekkiej zadymy i wymienili mi od razu i to na lepszy model.Od tej pory już wiedziałam ,ze nie chcę żadnych pośredników.

Cześć Karolcia.Jeżeli chodzi o agd,to zdecydowanie w necie jest taniej ,nawet 40%.Dzięki temu udało mi się parę złociszy zaoszczędzić .W poprzedniej kuchni miałam przykre doświadczenia ,jeżeli chodzi o naprawę .Sprzęt był kupowany przez salon meblowy .Zepsuła mi się zmywarka na gwarancji i serwis odsyłał mnie do sklepu i odwrotnie.PsuĄŁA SIĘ JESZCZE PARĘ RAZY I CHCIAŁAM ,ŻEBY WYMIENILI MI NA NOWĄ.PISAŁAM NAJPRZERÓŻNIEJSZE PISMA I NIC TO NIE DAŁO .w KOŃCU SAMA MUSIAŁAM ZAWALCZYĆ O SWOJE U ŻRÓDŁA.POJECHAŁAM DO FABRYKI ,narobiłam lekkiej zadymy i wymienili mi od razu i to na lepszy model.Od tej pory już wiedziałam ,ze nie chcę żadnych pośredników.

Hej Beauty :D

Cieszę się, że Ty też popierasz zakup agd przez internet, bo to tylko utwierdza mnie w przekonaniu,że to dobry pomysł :wink: :D

Masakre przeszłaś z tym swoim poprzednim sprzętem :o

Ale dzielna kobietka jesteś, to i z tym sobie poradziałaś! :D :D :D

Ja już niedługo zaczynam buszowanie po necie w poszukiwaniu AGD! :p :lol:

Pozdrawiam serdecznie :D

hej! ja tym razem nie o budowie:) czytałam że suknie ślubną wybierasz :) i tak mi się przypomniało jak ja swoja wybierałam :) uwielbiałam chodzić na przymiarki. a przyszły mężuś wybierał z Tobą suknie czy zobaczy Cię dopiero w dzień ślubu?

pozdrawiam

Witam, witam! :D

Ja też uwielbiam przymierzanie sukni... cudowne uczucie :D

Artur raz był ze mną, widział mnie w kilku ale on nie wie na którą się zdecyduję ( ja też nie wiem :o :wink: ) No i on o ostatecznym wyborze nie dowie się do ślubu :wink: :lol:

Nie chodzi mi o "zabobony" a raczej... :roll: o niespodziankę :p :D

A jak było u Ciebie???

Witam, witam! :D

Ja też uwielbiam przymierzanie sukni... cudowne uczucie :D

Artur raz był ze mną, widział mnie w kilku ale on nie wie na którą się zdecyduję ( ja też nie wiem :o :wink: ) No i on o ostatecznym wyborze nie dowie się do ślubu :wink: :lol:

Nie chodzi mi o "zabobony" a raczej... :roll: o niespodziankę :p :D

A jak było u Ciebie???

hm.... :) zobaczył mnie w sukni w dzień ślubu, kiedy przyjechał po mnie :) do fryzjera i kosmetyczki jechałam z siostra więc on nie widział absolutnie nic :) . gdybym miała cofnąć czas zrobiłabym tak samo :)

Nie wszystkie ostatnie zdjęcia chcą mi się pokazać :(

Jakby wstyda miały, tak powolutku... i od połowy wcale :(

To na pewno wina wiekowości sprzęta :oops:

Powiedz mi Karolcia... myślałaś nad innym kolorem okien, czy od początku byłaś zdecydowana na białe? :-?

Aaaa... i jeszcze... pewnie nie doczytałam :oops: , podnosiliście ściankę kolankową?