Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Benedykt III Karoliny i Artura :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej Arctika :D

Jeżeli chodzi o okienka.... to od początku widząc wizualizację domu wiedzieliśmy,że chcemy zostać przy tych kolorach, zarówno elewacji jak i ciemno grafitowego dachu, tak więc i okienka chcieliśmy biale, bo mi ten dom w takich kolorach przypomina takie delikatne ciasteczko w polewie :oops: :wink: :lol: jest taki... ( tzn. będzie :wink: ) dostojny... :wink: No a ponieważ wszystko kupujemy dośc drogie to przynajmniej na okienkach zaoszczędziliśmy! ( ale to było tak przy okazji :wink: )

A ściankę kolankową podnieśliśmy o jeden belit, byliśmy w beniu w poblizu Lublina tam nie była podniesiona ... i stwierdziliśmy ze my chcemy zdecydowanie podnieść. Z punktu widzenia elewacji frontowej jest to nieazuważalne natomiast praktyczność pomieszczeń zwiększa sie bardzo! Także my juz sie cieszymy z podniesienia :wink:

A jak tam u Was ??

Pozdrawiam! :D

rewelacyjnie domek sie juz prezentuje ,juz widac jego wielkosc :D :D ,bardzo ładnie :lol: :lol:

Hej jessi :)

Domek jest naprawde duży! Lepsze zdjęcia wstawię jutro, bo dziś jak bylismy o 7.00 rano to bylo jeszcze ciemno i spporo zdjęć nie wyszło :-?

Ale jeszcze kilka wyłuskami wrzucę za chwilkę :wink:

No własnie patrząc na elewację (ostatnie zdjęcia) wypatrzyłam tą ściankę... podniesioną 8) . Ma sie to oko, nieee??? :wink:

Nasza budowa leży i kwiczy.. nie no nie kwiczy :D , stoi cichutko i czeka na wiosenkę :roll: . Mam nadzieję, że to już nie długo :-?

A ja mam czas na dumanie... białe, orzech, białe, złoty dąb, białe, a może jednak orzech... a i jeszcze szprosy ???? może bez????????

Najbardziej to bym chciała białe, ale chłop lojalki nie chce podpisać, że będzie je mył :-? :roll: , a już miałam tą przyjemność mieszkania z białymi oknami i niefajnie było :roll:

Cześć !! Pewnie po powrocie nie poznałaś własnego domku? :lol: Trzeba przyznać ,że panowie mają tempo imponujące ! Tak trzymać !!

Hej Beauty :D

Dzięki za odwiedziny :wink:

No masz rację, panowie naprawde dzielnie działają, nie możemy narzekać :wink: :D

Mam nadzieję,że utrzymają tempo do końca :wink: :lol: Chociaż juz w ten weekend ma być mroźno a cały następny tydzień zapowiadają deszcz ze sniegiem a w nocy mrozy nawet do - 8C :o :-?

Więc jak to dalej bedzie to zobaczymy :roll:

Jak by, co to zajmiemy się instalacjami w domku :wink:

Pozdrawiam serdecznie :D

widziałam zdjątka :D :D :D az Ci zazdroszcze takiego etapu :roll: :wink: :D

jessi nawet nie wiesz jak mnie juz cieszy ten etap! :D Marzyłam o nim od .... :roll: poczatku! :o

Myślałam... zeby tak schody na góre juz były, okienka, daszek przykryty ( jeszcze do końca nie jest , ale juz nie pada :wink: ) i ścianki żeby mozna było poczuc każde pomieszczenie :wink:

No i nareszcie tak jest! :D :D :D :D

Oczywiscie apetyt rośnie w miarę jedzenia... :wink: :oops: :oops: :oops:

No i jak juz to prawie mam.... to mysle zeby tak juz tynki i wylewki były :oops: :wink: :lol: :lol: :lol:

Także ciągle się chce więcej i tak chyba pozostanie :wink: :lol:

A Ty kochana pomyśl w ten sposób,że juz zaczełaś!!!! :o

3 miesiące przed czasem! :D :D :D

No i super ,że zaczynacie działania na wiosnę, to ominie was etap brzydkij pogody, zimy... My zaczeliśmy 19 września i musimy pędzić co by przed zimą zamknąć itp. Także ani się obejrzysz a Benio z pięknymi okienkami i daszkiem bedzie :wink: :D

Dzięki Agatko :)

Też się cieszymy,że się sprwdzają :wink: (odpukać :wink: :lol: ).

Obawiam się w naszym "harmonogramie" tylko tynków..... tzn. terminu kiedy będzie możliwe ich wykonanie :roll: bo nie wiem kiedy pozwolą na to ściany, muszą sporo podeschnąć :-? .... Musimy pomóc ścianom się osuszyć...

w następny poniedziałek bedzie kominek ale to nie wystarczy... musimy kupić jakieś dmuchawy gazowe... oby udało się w 2-3 tyg osuszyć ściany.... oby, bo jak nie plany wezmą w łeb!

Pozdrawiam :wink:

Ale przestrzenie macie w tym waszym Beniu... :D Zwłaszcza salon wydaje się duuuży :D A tempo nieustająco ekspresowe, fajnie że ta nowa ekipa się sprawdza :)

rzeczywiscie salon fajowo sie prezentuje a te filary dodaja bardzo duzo uroku :wink: :lol: i to tez mnie własnie urzekło w tym domku :D :D :D i teraz jestem zadowolona że go buduje ,na składach jak mąż wyceniał dach ,czy nawet pustaki to wszyscy mówili ze jakąs rezydencje budujemy :o :o ,bo duzy dom jest :o :wink: :lol: :lol: ,a niech im bedzie ważne ze nam jego rozmiar odpowiada ihhhi :wink: :D :D

Ale przestrzenie macie w tym waszym Beniu... :D Zwłaszcza salon wydaje się duuuży :D A tempo nieustająco ekspresowe, fajnie że ta nowa ekipa się sprawdza :)

rzeczywiscie salon fajowo sie prezentuje a te filary dodaja bardzo duzo uroku :wink: :lol: i to tez mnie własnie urzekło w tym domku :D :D :D i teraz jestem zadowolona że go buduje ,na składach jak mąż wyceniał dach ,czy nawet pustaki to wszyscy mówili ze jakąs rezydencje budujemy :o :o ,bo duzy dom jest :o :wink: :lol: :lol: ,a niech im bedzie ważne ze nam jego rozmiar odpowiada ihhhi :wink: :D :D

No własnie mnie w "naszym" domku zachwyciła przestronnośc kiedy oglądaliśmy go "na zywo" :wink: Dopiero po rozszalowaniu stropu czuje się tą wielkość , w rzeczywistości dom jest przestronniejszy niż na zdjęciach! :D

My tez bardzo jesteśmy zadowoleni :wink: :D

Karolina ale wy macie postępy :o :o :o domek najpierw goły potem zaraz w ospie i za moment kuchnie tam wstawicie - ale tempo

Gratulacje :D :D :D

a jak będzie następnym razem w Wawie zapraszam na kawę :wink: :wink:

Hej Zuz@nka :D

Dzięki za zaproszenie :wink: :D

Do kuchni jeszcze "chwilka" :wink: ale już doczekać się nie mogę! :wink: :p :lol:

Pozdrowionka!

Karola... pomyśl czy nie lepiej te dmuchawy wypożyczyć :roll: , chyba, że macie jakieś plany z nimi związane.... tak podpowiadam :-?

Arctico kochana podpowiadaj ile tylko mozesz! :wink: :D

Podpowiedzi zawsze mile widziane!

Rozmawialiśmy dzisiaj z firmą od tynków, i oni mają takie profesjonalne dmuchawy na gaz, rope i inne więc oni będą sami nam to wczesniej osuszać!

Tak się ciesze! troszke komień z serca :wink:

Pozdrawiam serdecznie! :D