Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Benedykt III Karoliny i Artura :)

Recommended Posts

hej Karola

brama super wyglada !! :D :D :D ,a ja przy okazji znowu sobie poogladałam zdjecia z domku ze srodka i napatrzec sie nie moge :oops: :wink: :lol: tak ładnie w srodku jest ,i przestronnie :D :D :D :D

napisałas że zrobiliscie instalacje wodno-kanalizacyjne ,mozesz napisac jaki koszt ponieslicie za całą instalację 8) z góry dziękuje za odpowiedz :p

Dzięki jessi! No nasza brama taka zwyklutka... ale wyczekana :wink: :lol:

Oglądaj zdjęcia kochana, oglądaj bo to dla ciebie głównie robię :wink:

No ok nie tylko :wink: :lol: Dzisiaj dorzuciłam znowu kilka :wink:

Ja niestety nie miałam możliwości oglądania Benia w budowie.... nie było konkretnych fotek w necie ze środka...

Co do instalacji wod-kan i centralnego ogrzewania my za całą instalację wraz z ogrzewaniem podłogowym w kuchni, łazienkach, piecem dwu-funkcyjnym kondensacyjnym z zasobnikiem grzejnikami PURMO i robocizną i poziomami kanalizacyjnymi w chudym betonie płacimy 40 000 zł. Moim zdaniem jest to dużo. Robiliśmy kilka wycen, ta była najdroższa a mimo to na niż się zdecydowaliśmy ponieważ cena robocizny była wszędzie porównywalna a róznica cen wynikała z użytych materiałów. A jest to instalacja najważniejsza i materiały powinny być naprawdę dobrej jakości. Dzięki temu mozna liczyc na późniejsze oszczędności w biezących rachunkach :wink:

Pozdrowionka!

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No co jest kochani????????? :p

Prosze wpisywać się na zwiedzanie benia!!!! :lol: :lol: :lol:

tutaj:

http://forum.muratordom.pl/licytacja-dla-walecznego-franka,t175613.htm

cel szczytny, a i zabawa będzie napewno niezła w Lublinie :lol: :lol:

Zgadza się !!! Cel najważniejszy!!!! Zapraszamy :D :D :D

...no wreszcie cos ruszyło!!!!!!!!!!!! :p

bo juz myślałam, że jako jedyna zwiedzać benia bedę :lol: :lol: :lol:

hej Karola

brama super wyglada !! :D :D :D ,a ja przy okazji znowu sobie poogladałam zdjecia z domku ze srodka i napatrzec sie nie moge :oops: :wink: :lol: tak ładnie w srodku jest ,i przestronnie :D :D :D :D

napisałas że zrobiliscie instalacje wodno-kanalizacyjne ,mozesz napisac jaki koszt ponieslicie za całą instalację 8) z góry dziękuje za odpowiedz :p

Ja niestety nie miałam możliwości oglądania Benia w budowie.... nie było konkretnych fotek w necie ze środka...

Co do instalacji wod-kan i centralnego ogrzewania my za całą instalację wraz z ogrzewaniem podłogowym w kuchni, łazienkach, piecem dwu-funkcyjnym kondensacyjnym z zasobnikiem grzejnikami PURMO i robocizną i poziomami kanalizacyjnymi w chudym betonie płacimy 40 000 zł. Moim zdaniem jest to dużo. Robiliśmy kilka wycen, ta była najdroższa a mimo to na niż się zdecydowaliśmy ponieważ cena robocizny była wszędzie porównywalna a róznica cen wynikała z użytych materiałów. A jest to instalacja najważniejsza i materiały powinny być naprawdę dobrej jakości. Dzięki temu mozna liczyc na późniejsze oszczędności w biezących rachunkach :wink:

Pozdrowionka!

dzięki kochana za informacje :wink: :D

a jeszcze jedno ile was kosztowało zrobienie tego przyłącza do stanu terazniejszego :wink: (wodno-kanalizacyjne) rozprowadzienie tych wszystkich rurek w scianach ?buziaki dla Ciebie zostawiam i dzięki za zdjęcia sa super ,juz widzete rozmiary pomieszcvzen i od razu inaczej to wygląda :D :D :D

No co jest kochani????????? :p

Prosze wpisywać się na zwiedzanie benia!!!! :lol: :lol: :lol:

tutaj:

http://forum.muratordom.pl/licytacja-dla-walecznego-franka,t175613.htm

cel szczytny, a i zabawa będzie napewno niezła w Lublinie :lol: :lol:

Zgadza się !!! Cel najważniejszy!!!! Zapraszamy :D :D :D

...no wreszcie cos ruszyło!!!!!!!!!!!! :p

bo juz myślałam, że jako jedyna zwiedzać benia bedę :lol: :lol: :lol:

Też się cieszę! :D :D :D Im nas więcej tym lepiej! :wink: :lol:

Ale jak wiadomo nie ilość a jakość się liczy :wink: :lol:

Buziaki :****

hej Karola

Pozdrowionka!

dzięki kochana za informacje :wink: :D

a jeszcze jedno ile was kosztowało zrobienie tego przyłącza do stanu terazniejszego :wink: (wodno-kanalizacyjne) rozprowadzienie tych wszystkich rurek w scianach ?buziaki dla Ciebie zostawiam i dzięki za zdjęcia sa super ,juz widzete rozmiary pomieszcvzen i od razu inaczej to wygląda :D :D :D

Koszt zrobienia poziomów kanalizacyjnych to 3 000 tyś zł . Co do kosztu rozprowadzenia tych rurek itp. będziemy znać dokładną kwotę na początku tygodnia jak się z panami rozliczymy, to Ci napiszę :wink:

Pozdrowionka & buziaki :***

Witaj Karolciu! Dzisiaj widziałam bramę na żywo :D A wracając skręciliśmy tam zaraz za Wami w lewo (jadąc na Żabią Wolę) tam zaraz jak kończy się las stoi Benio :o Taki jak z projektu, żółciutki z czarnym daszkiem :wink:

Hej Iwonko :D

Musisz w końcu odwiedzić naszego Benia w środku... a nie tak tylko przejeżdżać! :wink: :D

Wiem o jaki domek za lasem Ci chodzi, byliśmy w nim w środku wiosną kiedy był jeszcze wykańczany :wink:

To wtedy upewniliśmy się, co do słuszności naszego wyboru :D

Jeszcze raz zaraszamy! :D

Pozwoliłam sobie zajrzeć do Was, bo mnie Kala do zwiedzania Waszego Benia zainspirowała :wink:

Widzę, że niezłe tempo i ładny dom się szykuje.

Ale byłabym ostrożniejsza z zamieszczaniem na forum zdjęć z mapkami, adresami itp. a widziałam jedno takie zdjęcie. Niedługo zacznie przybywać w domu wyposażenia, które może być łatwym łupem do złodziei, zwłaszcza zanim zamieszkacie. Potencjalny złodziej może sobie śledzić, co się pojawia w domu i jakie są zabezpieczenia. Nie chce straszyć, ale były już tu na forum takie historie niestety :( :evil:

Dziękuję Ci Skarbie za zaproszenie, ale ja zawsze tak jakoś pospiesznie :oops: Nie mogę się doczekać, jak będzie zrobiony dach i elewacja! pierwszy raz widzę jak w takim tempie domek powstaje :o Niesamowite! Chyba bank obrobiliście :wink: :lol:

Iwonko to nie kwestia obrabowania banku :wink:

(niestety nie było to możliwe :wink: :lol: :lol: :lol: )

Tylko chęci jak najszybszego zamieszkania w domku :wink: :D

Rozmumiem ,że się spieszysz ala mam nadzieję,że odrobine zwolnisz w Nowym Roku :wink: :D Daj znać jak będziesz wiedziała wcześniej o wyjeździe do Lublina to spotkamy się chociaż na szybką kawusię z termosu :wink: :lol:

Pozdrawiam :D :D :D

Pozwoliłam sobie zajrzeć do Was, bo mnie Kala do zwiedzania Waszego Benia zainspirowała :wink:

Widzę, że niezłe tempo i ładny dom się szykuje.

Ale byłabym ostrożniejsza z zamieszczaniem na forum zdjęć z mapkami, adresami itp. a widziałam jedno takie zdjęcie. Niedługo zacznie przybywać w domu wyposażenia, które może być łatwym łupem do złodziei, zwłaszcza zanim zamieszkacie. Potencjalny złodziej może sobie śledzić, co się pojawia w domu i jakie są zabezpieczenia. Nie chce straszyć, ale były już tu na forum takie historie niestety :( :evil:

Witaj andulka :D Milo nam ,że nas odwiedziłaś, zapraszamy częściej! :wink:

Dziękujemy za ostrzeżenie! :wink: U nas zanim pojawi się cokolwiek "cennego" będzie w pełni działająca instalacja alarmowa. A na etapie wykończeniówki będzie tam "mieszkała" część ekipay wykańczającej więc jestem dobrej myśli :wink:

Pozdrawiamy!!! :D

Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru

Przyniesie Ci spokój i radość.

Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia

Żyje własnym pięknem,

A Nowy Rok obdaruje Ciebie i całą Waszą rodzinę

Pomyślnością i szczęściem.

Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia

Niech spełniają się wszystkie Twe marzenia.

http://img264.imageshack.us/img264/9022/x32fx3.gif

Gdy pierwsza gwiazdkę ujrzysz na niebie,

Wspomnij tych, co kochają Ciebie,

Gdy pierwsza zagaśnie, a druga zabłyśnie,

niech Cię aniołek ode mnie uściśnie !!!

I złoży serdeczne życzenia z okazji

Świąt Bożego Narodzenia!!!

życzy lidszu z rodzinką

http://domka86.blox.pl/resource/833_swieta2.jpg