Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Benedykt III Karoliny i Artura :)

Recommended Posts

Hej Zuz@nka :D

Za oknem masakra! Ekipa od dachu ma pojawić się jutro.... :roll: zobaczymy. Naszczęście dzięki kominkowi w domku nadal działa pan elektryk :)

Buziaki NOWOROCZNE :****

To ja im współczuję w taką pogodę - ale co zrobić aura ma swe prawa i kalendarzowe przywileje :roll:

może spraw im termos z herbatą ( ale bez prądu 8) ) to przyjemniej im bedzie znosić pogodę :wink:

Teoretycznie zima swoje prawa ma ale kiedy buduje się swój domek, zima powinna być pozbawiona wszelkich praw! :wink: :lol:

Jutro ma być w Lublinie w ciągu dnia -5C , -6C i troszeczke słońca więc może nie będzie tak źle :roll: Ekipa w kuchni naszego Benia czuje się jak u siebie i tam działa z herbatkami i śniadankami :wink: mam nadzieje bez prądu :wink:

No a obok w salonie kominek ciepełkiem bucha więc choć na chwilkę mogą się zagrzać... :)

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej Zuz@nka :D

Za oknem masakra! Ekipa od dachu ma pojawić się jutro.... :roll: zobaczymy. Naszczęście dzięki kominkowi w domku nadal działa pan elektryk :)

Buziaki NOWOROCZNE :****

To ja im współczuję w taką pogodę - ale co zrobić aura ma swe prawa i kalendarzowe przywileje :roll:

może spraw im termos z herbatą ( ale bez prądu 8) ) to przyjemniej im bedzie znosić pogodę :wink:

Teoretycznie zima swoje prawa ma ale kiedy buduje się swój domek, zima powinna być pozbawiona wszelkich praw! :wink: :lol:

Jutro ma być w Lublinie w ciągu dnia -5C , -6C i troszeczke słońca więc może nie będzie tak źle :roll: Ekipa w kuchni naszego Benia czuje się jak u siebie i tam działa z herbatkami i śniadankami :wink: mam nadzieje bez prądu :wink:

No a obok w salonie kominek ciepełkiem bucha więc choć na chwilkę mogą się zagrzać... :)

jak dla mnie to zimy w tym roku powinno nie być - ja chcę WIOSNY JUZ !!!!!!

czyli panowie grasują w twojej kuchni i juz parzą w niej herbatke - wcześniej od ciebie :wink:

[

jak dla mnie to zimy w tym roku powinno nie być - ja chcę WIOSNY JUZ !!!!!!

czyli panowie grasują w twojej kuchni i juz parzą w niej herbatke - wcześniej od ciebie :wink:

Dokładnie Zuz@nko!!!

Oni robią to wcześniej niż ja! :wink: No ale niech tam.... jeżeli dzięki temu w maju/czerwcu ja będę mogłą parzyć tam poranną kawe, to oni mogą tam nawet zacząć gotować :wink: :lol: Byle szybciutko budowali, wykańczali itd. :lol:

Ja też MARZĘ JUŻ O WIOŚNIE!!!!![/b]

Karolina czytałam w dzienniku,ze maa wam ocieplać poddasze(wełna i folia)a k-g po tynkach.Ja bym Ci radziła zrobić cale ocieplenie poddasza po tynkach .Nie boicie się ,że wełna nasiąknie wilgocią od wysychających tynków?.Zapytaj jeszcze fachowców. Ja wiem ,że zależy Wam na czasie ,ale lepiej się upewnij ,żeby później nie było lipy.

Karolina czytałam w dzienniku,ze maa wam ocieplać poddasze(wełna i folia)a k-g po tynkach.Ja bym Ci radziła zrobić cale ocieplenie poddasza po tynkach .Nie boicie się ,że wełna nasiąknie wilgocią od wysychających tynków?.Zapytaj jeszcze fachowców. Ja wiem ,że zależy Wam na czasie ,ale lepiej się upewnij ,żeby później nie było lipy.

Hej Beauty :)

Dzięki za zainteresowanie i ja też się o to martwiłam, problem w tym,że bez docieplenia na poddaszu tynki by zamarzały, tak nam powiedziała zarówno ekipa od tynków jak i druga od docieplenia... podono dzięki wietrzeniu domku oraz zastosowaniu nagrzewnic, które grzeją i zbierają wilgoć z powietrza w specjalne pojemniki, nic złego nie powinno się dziać :roll: Mam nadzieję,że tak będzie.... :roll: Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie i radę. Pomoc doświadczonych inwestorów zawsze mile widziana :)

Pozdrawiam :)

widze że mamy podobne gusty i podobnie urzadzimy sobie nasze kuchnie ,ja sie zastanawiam żeby tam gdzie ty na wizualizacji masz okap to sobie zrobic zabudowe szafek i wbudowaną w nich mikrofalówkę i piekarnik :roll: :wink: a tam gdzie Ty masz ta szafke zabudowana to umiescic właśnie okap ,a zlew przy drugim oknie niz ty masz :wink: :lol: :lol: ale jezeli chodzi o mebelki to chcemy w podobnym stylu co Wy bedziecie miec :wink: :D :D

widze że mamy podobne gusty i podobnie urzadzimy sobie nasze kuchnie ,ja sie zastanawiam żeby tam gdzie ty na wizualizacji masz okap to sobie zrobic zabudowe szafek i wbudowaną w nich mikrofalówkę i piekarnik :roll: :wink: a tam gdzie Ty masz ta szafke zabudowana to umiescic właśnie okap ,a zlew przy drugim oknie niz ty masz :wink: :lol: :lol: ale jezeli chodzi o mebelki to chcemy w podobnym stylu co Wy bedziecie miec :wink: :D :D

Hej Jessi :)

Ja też myślałam o takim usytuowaniu szafek i sprzętu jak ty! :lol:

Ale zależało mi na tym,żeby w kuchni znalazł się stół... mimo,że jadalnia obok wiem że warto go tam mieć :wink: A ponieważ nasza kuchnia nie jest zbyt duża, :-? opcja wyspy odpadała ( było by zbyt ciasno) i stół mógł stanąć tylko tak czyli pod drugim oknem, więc odpadła opcja jakichkolwiek szafek na tej ściance... pierwsza wersja kuchni była zupełnie inna.... dla mnie ładniejsza, miało być więcej szafek itp.. ale w realu okazało się,że nie ma takiej opcji... niestety zbyt ciasno :-? więc teraz cieszę sie i takim rozwiązaniem :wink: :D

A Ty chcesz stół w kuchni ???

dokładnie nasza kuchnia nie nalezy do dużych i trudno ją jakos tak fajnie urzadzic żeby w miare wszystko sie pomiesciło :roll: :-? ,co do stołu to raczej nie planuje go miec w kuchni tam gdzie ty chcesz stół ja planuje postawic lodówke z tych duzych podwójnych , to jest taka wstepna moja koncepcja ,juz o niej mówiłam mężowi i o dziwo tez mu się to spodobało :wink: :lol: ,o wyspie kiedys tez pisałam ze chciałabym miec ale niestety kuchnia zrobiłaby sie mało funkcjonalna i za ciasna :roll: :p , Ty pierwsza bedziesz miec urzadzona kuchnie wiec zobacze jak bedzie ta "nasza" kuchnia wygladac juz z meblami :D :D :D

Jessi to już chyba nie kumam... :roll: .... chcesz zlew pod tym drugim oknem, niż ja... ? i chcesz lodówkę na ścianie która dzieli kuchnię i jadalnię?? tak ? :roll: bo chyba to w realu troszke nie wykonalne... :roll: chyba że wejście z kuchni do jadalni zamiast szerokirgo było by normalna 90 cm...

Może skrobnij koncepcyjną wizualizację ? :wink: Będzie łatwiej kombinować :wink:

Jessi to już chyba nie kumam... :roll: .... chcesz zlew pod tym drugim oknem, niż ja... ? i chcesz lodówkę na ścianie która dzieli kuchnię i jadalnię?? tak ? :roll: bo chyba to w realu troszke nie wykonalne... :roll: chyba że wejście z kuchni do jadalni zamiast szerokirgo było by normalna 90 cm...

Może skrobnij koncepcyjną wizualizację ? :wink: Będzie łatwiej kombinować :wink:

tak zlew chcemy przy drugim oknie niz ty masz , a co do lodówki to jak zauważyłam ta sciana co ty chcesz na niej telewizor to jest dośc szeroka :roll: :wink: i powinna ta lodówka spokojnie sie zmieścić , jak znajde jakis fajny program do wizualizacji to coś skrobne :wink: :lol: i pokaze o co mnie chodzi :D

Dzisiaj zacząłem czytać blog i zamierzam do końca :D tempo macie naprawdę szybkie :) Wychodzi że w 7 miesięcy macie domek (dobrze pamiętam, że w sierpniu zaczęliście?). Ja swój budowałem 13 m-cy. Wcale nie był większy, tylko ekipa strasznie leniwa. Ale akurat kryzysik miałem, a byli tani, to chyba lepiej było wolno, ale tanio, niż żebyśmy zbankrutowali ;) A w jakich kolorach chcecie swoją sypialnię urządzić?? Sorry, jeżeli pisaliscie, a ja przeoczyłem :) Powodzenia :) Będę śledził postępy :)

no kochana.....kuchnia zapowiada sie superowo!!!!!!!

zamówiliście już???

Cześć Kochana :) Dzięki za dobre słówko :wink: Niestety nie ma tej konkretnej Pani w pracy z którą od poczatku wszystko ustalaliśmy... :-? ale będzie we wtorek i wtedy wszystko zamówimy :) Ale to nawet dobrze, bo i tak szukamy jeszcze sprzentu do zabudowy :wink:

Dzisiaj kupiliśmy właz na strych :)

Panowie go zamontuja w poniedziałek :)

Buziaki Kaluś :***

Dzisiaj zacząłem czytać blog i zamierzam do końca :D tempo macie naprawdę szybkie :) Wychodzi że w 7 miesięcy macie domek (dobrze pamiętam, że w sierpniu zaczęliście?). Ja swój budowałem 13 m-cy. Wcale nie był większy, tylko ekipa strasznie leniwa. Ale akurat kryzysik miałem, a byli tani, to chyba lepiej było wolno, ale tanio, niż żebyśmy zbankrutowali ;) A w jakich kolorach chcecie swoją sypialnię urządzić?? Sorry, jeżeli pisaliscie, a ja przeoczyłem :) Powodzenia :) Będę śledził postępy :)

Hej :) Dziękujemy za odwiedziny i zapraszamy oczywiście częściej! :wink: :D

My rozpoczeliśmy budowę 22 września, więc ok. 3,5 miesiąca temu ... staramy się działać szybko, ale głównie zaoszczędzamy czas na dobrym rozplanowaniu i organizacji, dużo wcześniej wybieramy ekipy, materiały i zamawiamy , tak by nie trzeba było z powodu ich braku czekać nawet jednego dnia np: dach i okna mieliśmy zamówione przed rozpoczęciem fundamentów :roll: troche szalone :oops: może... :roll: ale my to lubimy :wink: Chwilami na naszej budowie działało kilka niezależnych, nieprzeszkadzających sobie ekip....

Niemniej jednak przed nami jeszcze duuuużo pracy i niewiele czasu, bo na przełomie maja/czerwca chcielibyśmy się wprowadzić :oops: .... :roll: takie nasze marzenie :wink:

P.S Co do sypialni... :roll: zdjęcie łóżka jakie kupiliśmy jest chyba na 1 lub 2 stronie naszego dziennika. Sypialnia ma być jasna ( a' la tunezyjski piaseczek z połączeniem odrobiny ciemnego turkusu... pomysł jest ... powiedzmy ciężki do opisania :wink: :lol:

Dół, czyli salon ma być połączeniem jaśniutkiego :roll: powiedzmy kremu z odrobiną szarości i ciemną śliwką.... no nic pożyjemy zobaczymy :wink: :lol:

A gdzie Twój dziennik ?

Pozdrawiam serdecznie!

Żebym ja wtedy pomyślał o dużo wcześniejszym kupowaniu materiałów ;) No ale nic, ważne że mieszkam i mi się dobrze żyje :) Fajnie chyba będzie wyglądać Wasza sypialnia, rzadko się widuje ciemne turkusy :) Widziałem łóżko, przeczytałem dziennik. Ładne łóżeczko :D

Nie mam dziennika, bo budowałem dom dwa lata temu, a wtedy nawet nie zaglądałem tu na forum ;) Projekt też miałem inny, nie z Muratora. Trafiłem na tę stronę niedawno, bo wnętrza i ogólnie architektura to moja pasja i lubię czytać dzienniki, oglądać wnętrza, przeglądać projekty, itp.

Pozdrowionka :D