mariomili 25.02.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 hej jak tam domek i przygotowania do slubu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 25.02.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Karolinko!Nie znalazłam u Ciebie jeszcze namiarów na fachowców od ocieplenia zewnątrznego budynku (chodzi mi o kompletną elewację ).Nie pisałaś o nich,bo nie polecasz ich czy umkęło Ci?Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 25.02.2010 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 my mieliśmy znajomego księdza, i wszystkie nauki nam podstemplował ... osobiście byłam na dwóch i powiedziałam, że cywilny wystarczy ... czyli w czerwcu, na zjeździe już wyluzowana będziesz Pozdrawiam serdecznie i dłuższej doby życzę Nas czekają 2 weekendy nauk... no ale trzeba to przerobić i już... Jeszcze zakup garnituru dla Artura, moje buty, welon i gotowe Buziaki :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 25.02.2010 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 cześć Karolcia Jak tam domek ,może juz macie łazienki wykafelkowane ,nic nie piszesz ostatnio a ja tu umieram z ciekawości jak tam domek wygląda Wasz ,jak bedziesz miec chwilke to wstawi zdjecia domku buziaki zostawiam Hej jessi No tak dobrze to nie ma, nie mamy jeszcze płyteczek w łazienkach Cały czas grzejemy, wietrzymy... jednym słowem suszymy domek Teraz nadal działa ekipa od docieplenia poddasza,najpierw połozyli płyty k-g w pokoju nad garażem, w łazienkach i garderobach oraz stryszku... teraz je zacierają, następnie zrobią suficiki w przedpokoju na poddaszu oraz w sypialniech, a potem już podwieszany sufit w salonie, jadalni i inne ozdobne, k-g także jeszcze dużo przed nami...... Pojawiły się płyteczki w naszej kotłownio- pralni Glazurka skończona, jutro będzie robiona terakota , a weekend zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 25.02.2010 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Jeszcze raz dziękuję Karolino za te namiary. Naprawdę jestem pod wrażeniem tempa Waszych prac .My też budujemy w Lublinie.Dom trochę podobny do Waszego-dach ma kopertowy i 3 balkony.Powierzchni mamy 220 m2 po podłodze.Jesteśmy na trochę mniej zaawansowanym etapie niż Wy-bo w przyszłym tygodniu wchodzi elektryk i hydraulik,a za ok. miesiac chcemy robić tynki.Lecz może Boże Narodzenie będzie w Nowym Domu .A nawet jeśli Nam nie wyjdzie-to chcemy się najpóźniej przeprowadzić na wiosnę.Nic Nas nie goni-mamy w miarę wygodne mieszkanie.Ja chciałabym się przeprowazić jak najszybciej lecz mój mąż twierdzi,że wszystko musi chwilę postać wyschnąc itd.Dom budujemy od końca sierpnia.Tyle tytułem przedstawienia się Zastrzegam-bedę u Ciebie częstym gościem,bo chyba mamy podobne gusty I nie dam się stąd wygonić , bo mi się podoba Hej Hej "lady in red" Bardzo się cieszę,ze nie zamierzasz znikać! Proszę tu często zaglądać i się odzywać oczywiście! Dodatkowo moze pomyślisz o założeniu swojego dziennika??? Na to nigdy nie jest za późno! Napewno uda wam się w tym roku zamieszkać w nowym domku. Dużo zrobiliście, za chwilkę tynki i już będzie z górki Co do schnięcia, niewątpliwie dobrze jest kiedy domek dobrze wyschnie, osiądzie ale chyba w tej kwestii nie ma regóły nasi znajomi mieli przez 2 lata stan surowy otwarty jedynie z daszkiem, długo budowali, nie spieszyli się a po roku od wprowadzenia się i tak popękały tynki i było kilka innych niespodzianek Trzeba mieć nadzieję,że takie niespodzianki nas nie spotkają. Co do ekipy od docieplenia zewnętrznego i elewacji, wszystkim u nas zajeła się firma pana Palaka ( w kwietniu położą jeszcze fakturę i kolor ) tel.501- 147 - 593 . Możecie powołać się na nas, (na budowe na ul. Krężnickiej) Pozdawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 25.02.2010 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 hej jak tam domek i przygotowania do slubu? Hej mariomili hmm... no domek powoli się wykańcza pojawiały się płyteczki w pralni, karton -gipsy "się robią" , przygotowania do ślubu... pełna parą jesteśmy na etapie zapraszania gości i jest to przyjemna ale jednak MASAKRA , bo troszkę tego jest. No ale nie ma co narzekać tylko trzeba działać Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.02.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Jeszcze zakup garnituru dla Artura, moje buty, welon i gotowe Buziaki :*** to już pestka ... Nigdy nie zapomnę, jak teściowa się uparła na czarny garnitur... jeszcze wtedy niedoszła synowa grzeczna byłam , ale później to powiedziałam chłopu, że następny raz to ten garnitur założy na pogrzeb mamusi ... dobrze, że jeszcze żyje Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzenio20007 26.02.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Mam pytanie czy mogła byś powiedzieć jak sie ceni wasz pracownik od kostki chodzi mi za m2 ułozenia kostki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 26.02.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Hej Karola! Dzięki za namiary do Pana od elewacji .Myślę,że elewację będziemy robić gdzieć w wakacje.Bo mój mąz (też Artur : ) chce aby tynki wewnętrzne odparowały przed dociepleniem budynku. Kurcze-nie mogę się już doczekać takiego stanu budowy jak Wy .Wiem,wiem-zazdrośc brzydka cecha .Na razie wybieram glazury,umywalki i inne sedesy.Apropo-projekt łazienki robli Ci w Glazurze Królewskiej w Gali?Bo słyszałam,że mają taką promocję-gdy kupujesz u Nich glazurę masz projekt gratis.Niby mam projekt swojej łazienki w głowie ale łatwiej byłoby przekazać swoja wizję budowlańcom gdyby była ona na papierze.Mam o czym myśleć-tym bardziej,że mam 3 łazienki.To znaczy 2 na górze i WC na dole. Gdzie kupujecie kostkę?W bruk -becie? Patrząc na pogodę na oknem chyba trudno będzie Wam szybko uporządkować działkę.Ale dacie radę Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 26.02.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Witaj Karolina, dawno do ciebie nie zaglądałam, no i szczęka mi opadła! Ale wy macie tempo Widzę, że wiosna będzie bardzo intensywna Słoneczko przesyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 26.02.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Karolino!Tak przeglądam Waszą galerię i zauważyłam,Ze nie macie zrobionych w rogu domu takich charakterystycznych narożników w rogu domu.Zrezygnowaliście z nich?Bo w naszym projekcie też są takie narożniki ale koniecznie chcemy je mieć wymurowane-choć słyszeliśmy,że niektórzy robią je z samego styropianu-ale Naszym zdaniem nie zdaje to egzaminu i przemarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 28.02.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 hej wpadłam się przywitać, bo dawno mnie nie było działajcie działajcie, bardzo ciekawa jestem rezultatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 28.02.2010 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Witam, witam. Przyszłam pochwalić pierwsze prawie wykończone pomieszczenie Coraz bliżej Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.02.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 gratuluje pierwszej glazury!!!!!!!! wyglada rewelacyjnie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 28.02.2010 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Mam pytanie czy mogła byś powiedzieć jak sie ceni wasz pracownik od kostki chodzi mi za m2 ułozenia kostki ? Hej W środe jesteśmy z nim umówieni wieczorem na spotkanie, więc bedziemy już znali wszystkie szczegóły, w tym ten najważniejszy cenę Napiszę jak tylko się dowiem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 28.02.2010 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Hej Karola! Dzięki za namiary do Pana od elewacji .Myślę,że elewację będziemy robić gdzieć w wakacje.Bo mój mąz (też Artur : ) chce aby tynki wewnętrzne odparowały przed dociepleniem budynku. Kurcze-nie mogę się już doczekać takiego stanu budowy jak Wy .Wiem,wiem-zazdrośc brzydka cecha .Na razie wybieram glazury,umywalki i inne sedesy.Apropo-projekt łazienki robli Ci w Glazurze Królewskiej w Gali?Bo słyszałam,że mają taką promocję-gdy kupujesz u Nich glazurę masz projekt gratis.Niby mam projekt swojej łazienki w głowie ale łatwiej byłoby przekazać swoja wizję budowlańcom gdyby była ona na papierze.Mam o czym myśleć-tym bardziej,że mam 3 łazienki.To znaczy 2 na górze i WC na dole. Gdzie kupujecie kostkę?W bruk -becie? Patrząc na pogodę na oknem chyba trudno będzie Wam szybko uporządkować działkę.Ale dacie radę Pozdrawiam:) Hej Projekt łazienki też mieliśmy w głowie i to co jest na wizualizacji jest w 100% naszą wizją wprowadzoną do kompa przez pana właśnie z GLazury Królewskiej z Gali Tez stwierdziliśmy,że skoro jest w cenie to warto mieć taką wizualizację i dokładne wyliczenie potrzebnych materiałów. U nas też są 2 łazienki na górze i WC na dole Jeszcze nie zdecydowaliśmy się co do miejsca zakupu kostki w środe spotykamy się z panem od kostki, może nam kogoś poleci... zobaczymy... Mam pytanko, czy Ty może dzwoniłaś do tego Pana Palaka od elewacji ??? Bo on do nas dzwonił, powiedział,że rozmawiał z kimś kto dostał jego nr. tel od nas, miał on oddzwonic i się z tą osobą spotkać ale zgubił numer i nie ma kontaktu .... więc jeżeli to Ty dzwoniłaś to on prosi o ponowny kontakt A co do tych narożnych ozdób domku, my z nich zrezygnowaliśmy. Wydaje mi się ,że jeżeli będziecie je robić, dobrze było by je jednak wymurować, jakoś chyba bym nie ufała syropianowi ... Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 28.02.2010 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 28.02.2010 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Witaj Karolina, dawno do ciebie nie zaglądałam, no i szczęka mi opadła! Ale wy macie tempo Widzę, że wiosna będzie bardzo intensywna Słoneczko przesyłam Cześć Aniu Bardzo nam miło,że nas odwiedziłaś Wiosna będzie bardzo pracowita, ale zima tez była więc jesteśmy zaprawieni w boju Dziękujemy za słoneczko! W Lublinie było dzisiaj przepiękne, ciepłe słońce Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 28.02.2010 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 hej wpadłam się przywitać, bo dawno mnie nie było działajcie działajcie, bardzo ciekawa jestem rezultatów Hej 87anam87 Aniu wpadaj, wpadaj jak do siebie! Buziaki przesyłam i miłego wieczoru życzę :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 28.02.2010 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Witam, witam. Przyszłam pochwalić pierwsze prawie wykończone pomieszczenie Coraz bliżej Pa Cześć mariomili dziękujemy bardzo, to początek naszej drogi do wykończenia, miejmy nadzieję,że w jak największym stopniu domu a jak najmniejszym siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts