Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Benedykt III Karoliny i Artura :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:lol: :lol: :lol: my mieliśmy znajomego księdza, i wszystkie nauki nam podstemplował :roll: ...

osobiście byłam na dwóch i powiedziałam, że cywilny wystarczy :wink: ...

czyli w czerwcu, na zjeździe już wyluzowana będziesz :roll:

Pozdrawiam serdecznie i dłuższej doby życzę :)

Nas czekają 2 weekendy nauk... no ale trzeba to przerobić i już... Jeszcze zakup garnituru dla Artura, moje buty, welon i gotowe :wink: :lol:

Buziaki :***

cześć Karolcia :D

Jak tam domek ,może juz macie łazienki wykafelkowane ,nic nie piszesz ostatnio a ja tu umieram z ciekawości jak tam domek wygląda Wasz ,jak bedziesz miec chwilke to wstawi zdjecia domku :wink: :D buziaki zostawiam

Hej jessi :)

No tak dobrze to nie ma, nie mamy jeszcze płyteczek w łazienkach :lol:

Cały czas grzejemy, wietrzymy... jednym słowem suszymy domek :roll:

Teraz nadal działa ekipa od docieplenia poddasza,najpierw połozyli płyty k-g w pokoju nad garażem, w łazienkach i garderobach oraz stryszku... teraz je zacierają, następnie zrobią suficiki w przedpokoju na poddaszu oraz w sypialniech, a potem już podwieszany sufit w salonie, jadalni i inne ozdobne, k-g :wink: także jeszcze dużo przed nami...... :wink:

Pojawiły się płyteczki w naszej kotłownio- pralni :D

Glazurka skończona, jutro będzie robiona terakota :) , a weekend zdjęcia :wink:

Jeszcze raz dziękuję Karolino za te namiary.

Naprawdę jestem pod wrażeniem tempa Waszych prac :o .My też budujemy w Lublinie.Dom trochę podobny do Waszego-dach ma kopertowy i 3 balkony.Powierzchni mamy 220 m2 po podłodze.Jesteśmy na trochę mniej zaawansowanym etapie niż Wy-bo w przyszłym tygodniu wchodzi elektryk i hydraulik,a za ok. miesiac chcemy robić tynki.Lecz może Boże Narodzenie będzie w Nowym Domu :wink: .A nawet jeśli Nam nie wyjdzie-to chcemy się najpóźniej przeprowadzić na wiosnę.Nic Nas nie goni-mamy w miarę wygodne mieszkanie.Ja chciałabym się przeprowazić jak najszybciej lecz mój mąż twierdzi,że wszystko musi chwilę postać wyschnąc itd.Dom budujemy od końca sierpnia.Tyle tytułem przedstawienia się :)

Zastrzegam-bedę u Ciebie częstym gościem,bo chyba mamy podobne gusty :) I nie dam się stąd wygonić , bo mi się podoba :p

Hej

Hej "lady in red" :D

Bardzo się cieszę,ze nie zamierzasz znikać! :D

Proszę tu często zaglądać i się odzywać oczywiście! :wink: :D Dodatkowo moze pomyślisz o założeniu swojego dziennika???

Na to nigdy nie jest za późno! :wink:

Napewno uda wam się w tym roku zamieszkać w nowym domku. Dużo zrobiliście, za chwilkę tynki i już będzie z górki :wink:

Co do schnięcia, niewątpliwie dobrze jest kiedy domek dobrze wyschnie, osiądzie ale chyba w tej kwestii nie ma regóły nasi znajomi mieli przez 2 lata stan surowy otwarty jedynie z daszkiem, długo budowali, nie spieszyli się a po roku od wprowadzenia się i tak popękały tynki i było kilka innych niespodzianek :-? Trzeba mieć nadzieję,że takie niespodzianki nas nie spotkają.

Co do ekipy od docieplenia zewnętrznego i elewacji, wszystkim u nas zajeła się firma pana Palaka ( w kwietniu położą jeszcze fakturę i kolor :wink: )

tel.501- 147 - 593 . Możecie powołać się na nas, (na budowe na ul. Krężnickiej) :wink:

Pozdawiam serdecznie! :)

hej :lol:

jak tam domek i przygotowania do slubu?

Hej mariomili :D

hmm... no domek powoli się wykańcza :wink: pojawiały się płyteczki w pralni, karton -gipsy "się robią" :wink: :lol: , przygotowania do ślubu... pełna parą jesteśmy na etapie zapraszania gości i jest to przyjemna ale jednak MASAKRA :oops: :lol: , bo troszkę tego jest. No ale nie ma co narzekać tylko trzeba działać :wink:

Pozdrawiam !

Jeszcze zakup garnituru dla Artura, moje buty, welon i gotowe :wink: :lol:

Buziaki :***

to już pestka :wink: ...

Nigdy nie zapomnę, jak teściowa się uparła na czarny garnitur... jeszcze wtedy niedoszła synowa grzeczna byłam :-? , ale później to powiedziałam chłopu, że następny raz to ten garnitur założy na pogrzeb mamusi :oops: ... dobrze, że jeszcze żyje :roll: :oops:

Pozdrowionka :p

Hej Karola!

Dzięki za namiary do Pana od elewacji :D.Myślę,że elewację będziemy robić gdzieć w wakacje.Bo mój mąz (też Artur : :wink: ) chce aby tynki wewnętrzne odparowały przed dociepleniem budynku. Kurcze-nie mogę się już doczekać takiego stanu budowy jak Wy :( .Wiem,wiem-zazdrośc brzydka cecha :wink: .Na razie wybieram glazury,umywalki i inne sedesy.Apropo-projekt łazienki robli Ci w Glazurze Królewskiej w Gali?Bo słyszałam,że mają taką promocję-gdy kupujesz u Nich glazurę masz projekt gratis.Niby mam projekt swojej łazienki w głowie ale łatwiej byłoby przekazać swoja wizję budowlańcom gdyby była ona na papierze.Mam o czym myśleć-tym bardziej,że mam 3 łazienki.To znaczy 2 na górze i WC na dole.

Gdzie kupujecie kostkę?W bruk -becie? Patrząc na pogodę na oknem chyba trudno będzie Wam szybko uporządkować działkę.Ale dacie radę:)

Pozdrawiam:)

Karolino!

Tak przeglądam Waszą galerię i zauważyłam,Ze nie macie zrobionych w rogu domu takich charakterystycznych narożników w rogu domu.Zrezygnowaliście z nich?Bo w naszym projekcie też są takie narożniki ale koniecznie chcemy je mieć wymurowane-choć słyszeliśmy,że niektórzy robią je z samego styropianu-ale Naszym zdaniem nie zdaje to egzaminu i przemarza.

Mam pytanie czy mogła byś powiedzieć jak sie ceni wasz pracownik od kostki chodzi mi za m2 ułozenia kostki ?

Hej :) W środe jesteśmy z nim umówieni wieczorem na spotkanie, więc bedziemy już znali wszystkie szczegóły, w tym ten najważniejszy cenę :wink: Napiszę jak tylko się dowiem.

Pozdrawiam!

Hej Karola!

Dzięki za namiary do Pana od elewacji :D.Myślę,że elewację będziemy robić gdzieć w wakacje.Bo mój mąz (też Artur : :wink: ) chce aby tynki wewnętrzne odparowały przed dociepleniem budynku. Kurcze-nie mogę się już doczekać takiego stanu budowy jak Wy :( .Wiem,wiem-zazdrośc brzydka cecha :wink: .Na razie wybieram glazury,umywalki i inne sedesy.Apropo-projekt łazienki robli Ci w Glazurze Królewskiej w Gali?Bo słyszałam,że mają taką promocję-gdy kupujesz u Nich glazurę masz projekt gratis.Niby mam projekt swojej łazienki w głowie ale łatwiej byłoby przekazać swoja wizję budowlańcom gdyby była ona na papierze.Mam o czym myśleć-tym bardziej,że mam 3 łazienki.To znaczy 2 na górze i WC na dole.

Gdzie kupujecie kostkę?W bruk -becie? Patrząc na pogodę na oknem chyba trudno będzie Wam szybko uporządkować działkę.Ale dacie radę:)

Pozdrawiam:)

Hej :)

Projekt łazienki też mieliśmy w głowie i to co jest na wizualizacji jest w 100% naszą wizją wprowadzoną do kompa przez pana właśnie z GLazury Królewskiej z Gali :wink: Tez stwierdziliśmy,że skoro jest w cenie to warto mieć taką wizualizację i dokładne wyliczenie potrzebnych materiałów.

U nas też są 2 łazienki na górze i WC na dole :wink: Jeszcze nie zdecydowaliśmy się co do miejsca zakupu kostki :roll: w środe spotykamy się z panem od kostki, może nam kogoś poleci... :roll: zobaczymy...

Mam pytanko, czy Ty może dzwoniłaś do tego Pana Palaka od elewacji ??? :roll:

Bo on do nas dzwonił, powiedział,że rozmawiał z kimś kto dostał jego nr. tel od nas, miał on oddzwonic i się z tą osobą spotkać ale zgubił numer i nie ma kontaktu .... więc jeżeli to Ty dzwoniłaś to on prosi o ponowny kontakt :wink:

A co do tych narożnych ozdób domku, my z nich zrezygnowaliśmy. Wydaje mi się ,że jeżeli będziecie je robić, dobrze było by je jednak wymurować, jakoś chyba bym nie ufała syropianowi :roll: ...

Pozdrawiam serdecznie!!! :D

Witaj Karolina, dawno do ciebie nie zaglądałam, no i szczęka mi opadła! Ale wy macie tempo :o

Widzę, że wiosna będzie bardzo intensywna :D

Słoneczko przesyłam :D

Cześć Aniu :)

Bardzo nam miło,że nas odwiedziłaś :D

Wiosna będzie bardzo pracowita, ale zima tez była więc jesteśmy zaprawieni w boju :wink: :lol:

Dziękujemy za słoneczko! W Lublinie było dzisiaj przepiękne, ciepłe słońce :wink: :p :D

Pozdrawiamy!