Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Benedykt III Karoliny i Artura :)

Recommended Posts

Karolcia pięknie !!!!!! jak patrze na te zdjęcia to " nasza chłupka" jest duuuuuuuuuża i taka przestronna że wszystko w niej sie zmieści :D :D :D super, a płyteczki w łazience dzieci bajka ,pieknie bedzie wygladac łazienka :D :D :D ,ihhiih

Ty piszesz że za 7 tygodni chcecie sie wprowadzić ,patrząc jak Wam to szybko idzie to nie widzę przeszkód w tym że tam za te 7 tygodni zamieszkacie iihhi smieje sie bo Ty zamieszasz juz w domku a ja za te 7 tygodni bede sie pakować do wyjazdu Polski i bede sie cieszyć widokiem budującego sie naszego domku !!!! :D :D :D ,

Aż wam zazdroszczę że juz lada dzien zamieszkacie i sie wykancza wasz domek ,u mnie dopiero początek ,ale powiem że i tak sie cieszę że mamy wylane fundamenty ,bo jak ostatnio rozmawialiśmy z naszym majstrem to gdybysmy nie mieli wylanych w tym grudniu fundamentów to na pewno w kwietniu nie zaczęlibyśmy i nie wiadomo kiedy by sie zaczęło pewnie w maju brrrr :o z powodów tego ze za mokro by było na działce :roll: ,i teraz bardzo sie ciesze ze mamy to za sobą ~!!!!

pozdrawiam i oczywiscie bede czekać na następna porcje zdjęc z benka ihhihi juz sie doczekać nie umie :D :D :D

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wow :) ale czas leci....... no no :) jeszcze tylko kilka tygodni będziesz panna :) szlej kochana ;)a tak poważnie to cieszę się razem z Tobą :) wiem jakie to przeżycie.... jaka to chwila...... hm... :) a u Ciebie dodatkowo przeprowadzka do nowego domku super :)

pozdrawiam :)

Ja już nie mogę się doczekać tego dnia :D

Teraz żyjemy trochę na wariackich papierach, ale nie narzekam, lubię jak coś sie dzieje,a teraz na brak zajęcia na pewno nie mogę narzekać :wink: :lol:

Pozdrowionka :)

Karolcia pięknie !!!!!! jak patrze na te zdjęcia to " nasza chłupka" jest duuuuuuuuuża i taka przestronna że wszystko w niej sie zmieści :D :D :D super, a płyteczki w łazience dzieci bajka ,pieknie bedzie wygladac łazienka :D :D :D ,ihhiih

Ty piszesz że za 7 tygodni chcecie sie wprowadzić ,patrząc jak Wam to szybko idzie to nie widzę przeszkód w tym że tam za te 7 tygodni zamieszkacie iihhi smieje sie bo Ty zamieszasz juz w domku a ja za te 7 tygodni bede sie pakować do wyjazdu Polski i bede sie cieszyć widokiem budującego sie naszego domku !!!! :D :D :D ,

Aż wam zazdroszczę że juz lada dzien zamieszkacie i sie wykancza wasz domek ,u mnie dopiero początek ,ale powiem że i tak sie cieszę że mamy wylane fundamenty ,bo jak ostatnio rozmawialiśmy z naszym majstrem to gdybysmy nie mieli wylanych w tym grudniu fundamentów to na pewno w kwietniu nie zaczęlibyśmy i nie wiadomo kiedy by sie zaczęło pewnie w maju brrrr :o z powodów tego ze za mokro by było na działce :roll: ,i teraz bardzo sie ciesze ze mamy to za sobą ~!!!!

pozdrawiam i oczywiscie bede czekać na następna porcje zdjęc z benka ihhihi juz sie doczekać nie umie :D :D :D

Hej Jessi :D

Domek jest naprawdę duży a co najważniejsze parter jest bardzo przestronny :D

Łazieneczka dzieci powoli się tworzy i robi się coraz ładniejsza :wink: Za tydzień będę się cieszyć już efektem końcowym :D A potem ruszamy z naszą łazieneczką 8)

Bardzo dobrze,że udało się wam ruszyć juz w grudniu, teraz pójdzie z górki, tym bardziej ,że podobno za tydzień wiosna przyjdzie już na dobre! :D

A jak przyjedziecie już do Polski to kawał domu będzie stał i radości z tego będzie cała masa!!! :D Jessi a kiedy chcecie w Beniu zamieszkać ??? Zjeżdzacie do PL na stałe ???

Nowe foteczki w przyszłym tygodniu napewno się pojawią :wink:

Pozdrowionka!

... i ciekooolaaaada :roll: :wink: :lol:
Tak krem,turkus i czekolada-to jest duet :o .Pięknie i apetycznie :p .

Takie kolory będą w mojej sypialni i łazience sypialnianej 8) .Wybrałam już nawet tapetę-cudna jest :roll:

Jeżeli zostaniemy przy tym turkusie to napewno w duecie z kremem i czekoladką :wink: :D ......

Tylko ja cały czas dumam czy nie zmienić kolorystyki na jakąś zupełnie inną, tylko jaką ??? Tak zeby pasowała do naszego łóżka z hiacynta wodnego pamiętacie je ??? .... :roll: ... kurcze .... HELP!

Hej!

Trio-czekolada,krem i tuskus to naprawdę fajne połączenie ale jeśli ma byc to łóżko to mam mieszane uczucia.To łóżko (jesli dobrze widzę) ma elementy naturalne na dole-jakby pleciona trawa morska-więc widziałabym tu naturalne barwy.Ten turkus przy tym łóżku jakoś mi nie leży....

Rozumiem,że priorytetem jest łóże więc ja bym zmieiła barwy.Co myślisz o zieleni lub oliwce w połączeniu z kremowobeżowym i brązem?Ja bym widziała takie połączenie w Twojej sypialni.

Pozdrawiam!

Takie kolory będą w mojej sypialni i łazience sypialnianej 8) .Wybrałam już nawet tapetę-cudna jest :roll:

Jeżeli zostaniemy przy tym turkusie to napewno w duecie z kremem i czekoladką :wink: :D ......

Tylko ja cały czas dumam czy nie zmienić kolorystyki na jakąś zupełnie inną, tylko jaką ??? Tak zeby pasowała do naszego łóżka z hiacynta wodnego pamiętacie je ??? .... :roll: ... kurcze .... HELP!

Hej!

Trio-czekolada,krem i tuskus to naprawdę fajne połączenie ale jeśli ma byc to łóżko to mam mieszane uczucia.To łóżko (jesli dobrze widzę) ma elementy naturalne na dole-jakby pleciona trawa morska-więc widziałabym tu naturalne barwy.Ten turkus przy tym łóżku jakoś mi nie leży....

Rozumiem,że priorytetem jest łóże więc ja bym zmieiła barwy.Co myślisz o zieleni lub oliwce w połączeniu z kremowobeżowym i brązem?Ja bym widziała takie połączenie w Twojej sypialni.

Pozdrawiam!

Hej Lady :)

Dzięki wielkie za próbę pomocy mi w doborze kolorów :D W całym domku praktycznie na wszystko jestem zdecydowana, tylko ta nieszczęsna sypialnia spędza mi sen z powiek :roll: :-? Dobrze zauważyłaś, łóżko wykonane jest z hiacynta wodnego :wink: Zielenie na pewno sprawdziły by się świetnie w tym połączeniu, tylko ja z zielonym na bakier jestem :oops: :-? ... jakaś masakra ze mną... :roll:

Pozdrawiam!

A ja tam wcale nie zazdraszczam :roll: ... wyobrażasz sobie Karolciu tą nudę bez budowy... nooo zgoda, parę miesięcy będziecie się delektować domkiem, a później :roll: ...

...idę sobie Twoje łóżko przypomnieć i nad kolorkami podumać :D

Pozdrawiam

:lol: .... no próbuję sobie wyobrazić tą "bezczynność" ale jakoś cięzko mi to idzie :wink: :lol: Od wprowadzenia, do zakończenia prac to jeszcze troche minie, do tego ogród niby 24 ary przy Twoich włościach to pikuś, ale dla mnie to masa roboty :oops: 8) No i pojawienie się w przysłości nowego mieszkańca w Beniu pewnie też mnie skutecznie zaabsorbuje :wink: :lol: :lol:

A tak poza tym to mam plan "B" jak mnie energia będzie rozpierać to już myśle o kupnie niewielkiej działki nad jeziorem i budowie małego domku z bali :D Oczywiście to w przyszłosci... najpierw trzeba złapać oddech finansowy :wink: ... ale znając nas jak nam odbije, to może być szybciej niż sama przypuszczam :wink: :lol: :lol:

P.S Dumaj nad kolorami kochana, dumaj .... bo ja totalną pustkę mam :-?

Jak tylko coś wydumasz.... to.... PISZ!!! :D :D :D

Hej!

Pozdrawiam!

Hej Lady :)

Dzięki wielkie za próbę pomocy mi w doborze kolorów :D W całym domku praktycznie na wszystko jestem zdecydowana, tylko ta nieszczęsna sypialnia spędza mi sen z powiek :roll: :-? Dobrze zauważyłaś, łóżko wykonane jest z hiacynta wodnego :wink: Zielenie na pewno sprawdziły by się świetnie w tym połączeniu, tylko ja z zielonym na bakier jestem :oops: :-? ... jakaś masakra ze mną... :roll:

Pozdrawiam!

Karola-Jeśli mam być szczra to turkus z tym łóżkiem się nie komponuje.Jeśli z zielenią jesteś na bakier to moze w sypialni zastosuj beże i brązy- będą pasować do twjeoo łóżka lub pogódż się z oliwką-naprawdę fajnie by wygladała.

Przemyśl to :wink:

Pozdrawiam!

Znów ten śnieg :evil: :evil: :evil:

A ja tam wcale nie zazdraszczam :roll: ... wyobrażasz sobie Karolciu tą nudę bez budowy... nooo zgoda, parę miesięcy będziecie się delektować domkiem, a później :roll: ...

Pozdrawiam

hm..... wiesz ja to uwielbiam się nudzić, leżeć, spać, super będzie chodzić na spacery z pieskiem, a jak jeszcze dzidzia się pojawi to już w ogóle będzie co robić....... ale ja mam pytanie......... Arctica czy ty nie masz przypadkiem adhd :wink: :),tyle u Ciebie tej energii, ja to chyba nawet nie mam połowy tego co Ty...... leniuch jestem niesamowity.... niestety :(

pozdrawiam

A to się uśmiałam :lol: ... ADHD wyssałam z mlekiem mamy :wink: , obie takie popaćkane jezdemy :roll: .

A leń jestem przepisowo patentowany... mężusiowi zawsze powtarzam, że stworzona jestem do wyższych celów (czyt. łopata, betoniarka, słowem budowa :roll: ) a pranie, psiątanie, gotowanie to nie dla mnie... chociaż nie, gotować lubię, ale tylko wyszukane i trudne potrawy... schabowy z pyrami to też nie ja :roll:

No a jak nie ma po co wtać to nie ma po co żyć.... pamiętasz :wink:

Hej,

Kilka dni mnie nie było a tu takie zmiany, ja już nie nadążam za wami :D :D

Następnym razem jak tu zajrzę, to już pewnie będziesz mieszkała. :lol:

Co do kolorystyki, ja widziałabym to w jasnych kolorkach, nie kombinowałabym nic z czerwonym, różowym (chyba że minimalne ozdóbki ) itp. ja bym została przy Twojej pierwotnej wersji i dużo bieli :D

Jak nie zrobisz i tak bedzie super.

Cze Karolcia

jak tam na budowie mam nadzieje że łazieneczki powoli się konczą ihhihhihi bo zdjęc sie nie umie doczekać :D :D :D a jak tam salony juz porobione sufity ,juz niedługo zaczniecie panele kłaśc iihhiih

Pytałas sie mnie kiedy chcemy sie przeprowadzic otóż na pewno nie w tym roku nie damy rady wszystko pokonczyc ,ale plan jest ambitny i chcemy zamieszkać w nim w przyszłym roku na wiosne lub lato wszystko uzależnione od tego kiedy zjedziemy do Polski :roll: :wink: ale tak czy siak na przyszły rok :D :D :D w miedzy czasie wszystko chcemy porobic sobie także ogrodzenie z siatki dookoła\ działki a na front pózniej po powrocie sie zajmiemy jakims ładniutkim płotem bo nie wiemy jeszcze jaki chcemy :roll: 8) ,

Karola-Jeśli mam być szczra to turkus z tym łóżkiem się nie komponuje.Jeśli z zielenią jesteś na bakier to moze w sypialni zastosuj beże i brązy- będą pasować do twjeoo łóżka lub pogódż się z oliwką-naprawdę fajnie by wygladała.

Przemyśl to :wink:

Pozdrawiam!

Znów ten śnieg :evil: :evil: :evil:

hej :)

No co do zieleni to lubię ją nawet ale.... chyba nie w mojej sypialni... :roll: :wink:

Może rzeczywiście, pójdę w kierunku beży i brązu :roll: to bezpieczne rozwiązanie :wink: Tylko wtedy musiałabym chyba dodoać jakiś trzeci kolor :roll: na przełamanie... może odrobina chłodnego pudrowego różu??? Albo odrobina stonowanego fioletu ??? :roll: A może lepiej trzymać się już kremu, beżu i brązu :roll: :roll: Podumam jeszcze :wink:

Dzięki wielkie za pomoc!!! :wink:

Precz z tym śniegiem :evil:

Pozdrawiam

hm..... wiesz ja to uwielbiam się nudzić, leżeć, spać, super będzie chodzić na spacery z pieskiem, a jak jeszcze dzidzia się pojawi to już w ogóle będzie co robić....... ale ja mam pytanie......... Arctica czy ty nie masz przypadkiem adhd :wink: :),tyle u Ciebie tej energii, ja to chyba nawet nie mam połowy tego co Ty...... leniuch jestem niesamowity.... niestety :(

pozdrawiam

Nasza koleżanka Arctica napewno ma ADHD ale ja już bez tej "przypadłości" :wink: :lol: jej sobie nie wyobrażam! :lol: Przecież to jest właśnie cała Arctica, góry może przenosić :lol: Ja jak chyba każdy też czasmi lubię dłużeć pospać, poprzekręcać się z boku na bok i cudownie NIC nie robić 8) 8) 8) Ale po takiej dłuższej przerwie, zaczyna mnie nosić i dopiero jak jestem w wirze pracy, załatwień itp. to czuję,że żyję :wink: :lol: A w przyszłości jak dzidzia przyda się do mnie to zajęcie będę miała na najwyższych obrotach 24h na dobe i nuda mi nie grozi :lol: ( Tak twierdzi moja mama :wink: :lol: )

A to się uśmiałam :lol: ... ADHD wyssałam z mlekiem mamy :wink: , obie takie popaćkane jezdemy :roll: .

A leń jestem przepisowo patentowany... mężusiowi zawsze powtarzam, że stworzona jestem do wyższych celów (czyt. łopata, betoniarka, słowem budowa :roll: ) a pranie, psiątanie, gotowanie to nie dla mnie... chociaż nie, gotować lubię, ale tylko wyszukane i trudne potrawy... schabowy z pyrami to też nie ja :roll:

No a jak nie ma po co wtać to nie ma po co żyć.... pamiętasz :wink:

Arcticzko, przecież wiesz jak ktos jest do wszytskiego to jest do niczego :wink:

Dlatego trzymaj się swoich "wyższych celów" !!! Taka kobieta to skarb :wink: :D

Hej,

Kilka dni mnie nie było a tu takie zmiany, ja już nie nadążam za wami :D :D

Następnym razem jak tu zajrzę, to już pewnie będziesz mieszkała. :lol:

Co do kolorystyki, ja widziałabym to w jasnych kolorkach, nie kombinowałabym nic z czerwonym, różowym (chyba że minimalne ozdóbki ) itp. ja bym została przy Twojej pierwotnej wersji i dużo bieli :D

Jak nie zrobisz i tak bedzie super.

Cześć mariomili :D

To znak,,że zdecydowanie za rzadko tu zaglądasz :wink: Proszę się poprawić :wink: :lol:

Napewno nie będzie czerwieni :wink: Chyba zostanę przy naturalnych jasnych kolorkach :) dzięki za radę.