Karolina i Artur 07.11.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Dzięki Dorfi za wsparcie i potwierdzenie ,ze to dobra data Miejmy nadzieję,ze i w 2010 się sprawdzi pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 07.11.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 my też mamy te podciagi i tez usłyszałam kilka "miłych " słow na ich temat. co do ogrodzenia to chcielibysmy z kamieia to nasz faworyt ale jak bedzie...... bez kitu ale macie tępo bedziecie obchodzic 5 rocznice przeprowadzki a my bedziemy robic elewacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 07.11.2009 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Szybko to u Was idzie... za szybko... nie dogonimy Was Na kiedy macie termin...........................................przeprowadzki? Kochana Arctico Ja najchętniej wprowadziła bym się już wczoraj a najpóźniej jutro Plan jest taki by zamieszkać przed wakacjami Powinno się udać... Plan działania jest taki: 16 listopada przyjeżdża więźba 18 listopada wchodzi ekipa od więźby 25 listopada rozpoczynamy montaż okien, a także 25 listopada kolejna ekipa rozpoczyna docieplenie domu 1 grudnia wchodzi ekipa od blechodachówki 9 grudnia do świat ekipa od instalacji elektrycznej, wod kan i inne ok 10 grudnia instaluja nam kominek (tak roboczo by można było w nim juz palić) Początek stycznia tynki i wylewki ( O ile pogoda pozwoli i nie będzie - 20C !) A od połowy lutego ekipa karton-gips , glazura, terakota biały montaz....... kwiecień -maj malowanie i panele.... Jeżeli chodzi o wykonczeniówke to zajmie się tym mój tata i jego firma więc o dokładność i terminowośc jestem spokojna TAK WYGLĄDA KONCERT ŻYCZEŃ ! Mam nadzieje,że takie rzeczy to nie tylko w erze :wink: A Ty kochana się nie przejmuj nam jest łatwiej bo dziłaja ekipy, a wy się przecierz nie roztroicie Ale za to jaką macie satysfakcję! i oszczędność A wiosna przyjdzie szybciuko i ruszycie jak burza! a przy was nie jedna ekipa wymięka więc.... niczego bym nie przesądzała Ja za Was bardzo mocno trzymam kciuki! POZDRAWIAM! Mów mi tak jeszcze, kochama mów... aż mi sie łezka w oku... Ale macie wszystko podopinane.... tylko podziwiać. My czy chcemy czy nie, i czy dom będzie czy nie... przeprowadzamy się .... no nie wiem kiedy. Syn od 1 września idzie do szkoły TAM. Więc pewnie całe wakacje będziemy mieszkać i się wykańczać... no dom nie się Również kciuki trzymam, ze każdą cyferkę z Twojego postu. Pozdrawiam No widzisz SUUUPER! czyli jak by nie było obie w wakacje będziemy popijały kawusie ( lub soczek ) na własnych tarasach .... i te twoje widoki.... hmmm raj! tylko działać i sie CIESZYĆ :D:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 07.11.2009 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 my też mamy te podciagi i tez usłyszałam kilka "miłych " słow na ich temat. co do ogrodzenia to chcielibysmy z kamieia to nasz faworyt ale jak bedzie...... bez kitu ale macie tępo bedziecie obchodzic 5 rocznice przeprowadzki a my bedziemy robic elewacje Spokojnie elewacja będzie szybciej a poza tym bez elewacji można mieszkać więć nie będzie tak źle jeżeli chodzi o ogrodzenie to gdybyśmy nie robili naszego to tez postawilibysmy na kamień w Lublinie na ul.Zemborzyckiej 59 ( na rogu z budowlaną) jest fajna firma a-z ogrodzenia i tam mają bardzo fajny kamień, można dokładnie obiejrzeć na żywo, więc gdybys była przejazdem :)Zapraszam wtedy na kawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 08.11.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Co to te "podciągi"??? Projekt ogrodu super, ciekawi mnie ile by krzyknęli za mój ogródek? A ogrodzenie - moje ulubione (zresztą jak i dom) - w Zemborzycach Długo zaniedbany teraz wygląda rewelacyjnie! Wasze przęsełka też pięknie się prezentują Dardurdko podciągi to zbrojone dodadkowe wzmocnienia, na których opiera się strop. Stosuje się je np nad niestandardowo duzymi otworami (u nas np w salonie jest prawie 4 metrowa sciana okien , w jadalni mamy okno ok 3m a dodatkowo nad wszystkimi dużymi otworami mamy na górze balkony więc dodatkowe wzmocinienie konieczne!) oraz gdy jest mała ilość scian nośnych u nas jest spora otwarta powierzchnia (ponad 70m2) więc podciągi były konieczne, tyle tylko,że kierownik budowy i kilku innych specjalistów uważają,że ich liczba jest za duża... no ale bezpieczniej dziłac zgodnie z projektem i na szczęście w poniedziałek zamkniemy rozdział podciągów i ułozymy większą część stropu. Zalewanie stropu wtorek lub czwartek ( bo środa swięto ) Co do ceny projektu Twojego ogrodu to prawdopodobnie była by taka sama W razie czego służę kontaktem Pozdrawiam U nas też są takie powierzchnie, np. salon i nie mam żadnych podciągów Za to mam ścianę nośną z 30. i pewnie dlatego mogliśmy zrezygnować z dodatkowych wzmocnień... a co do stropu to spokojnie w jeden dzień zaleją, 2 godz. i po sprawie i proś o deszczyk to polewać nie będziesz musiała u nas tyle trwało zalewanie dużo większej powierzchni, bo z tarasami jakieś 190m2. Trzymam kciuki i nie mogę sie doczekać na Wasze okienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 08.11.2009 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Dardurdko u nas ponad 70 m2 ma salon z jadalnią powierzchnia jaką ma strop do zalania tez jest spora bo ok 270m ( z tarasem) ale przy dzisiejszym sprzęcie tak jak sama mówisz zalanie trwa 2 godzinki. Byle tylko wszystko było na to zalanie gotowe Okienek tez się nie mogę doczekać no ale jeszcze 2-3 tygodnie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 08.11.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 super to miły dzień miałaś ja tez sie relaksowalam pospalam sobie troche w dzień ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 09.11.2009 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Nie ma to jak drzemka .......... A jak się jeszcze miły sen trafi to relaks 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 09.11.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Dardurdko u nas ponad 70 m2 ma salon z jadalnią powierzchnia jaką ma strop do zalania tez jest spora bo ok 270m ( z tarasem) ale przy dzisiejszym sprzęcie tak jak sama mówisz zalanie trwa 2 godzinki. Byle tylko wszystko było na to zalanie gotowe Okienek tez się nie mogę doczekać no ale jeszcze 2-3 tygodnie Pozdrawiam! Kobieto, to jaką Ty masz powierzchnię parteru???? Skoro 270m masz do zalania U nas poszło jakieś 18m3 betonu a dom wydaje się być większy Mam znalazłam, 270 to cały dom ma powierzchni, a ja piszę o samym stropie czyli jakiejś połowie bo przecież poddasza jeszcze nie ma a garaż już zalany??? Zostało chyba 160m2? Więc spokojnie zdążycie A widziałam, że elektryka zaczęta Tempo macie imponujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.11.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Nie ma to jak drzemka .......... A jak się jeszcze miły sen trafi to relaks 100% Nooo.... też się dziś wymiksowałam z życia na 2 godzinki , ale nie wiem czy mi się coś śniło . Pochwaliła byś się tym obrazem, jakoś nie znalazłam w googlach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 09.11.2009 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Dardurdko u nas ponad 70 m2 ma salon z jadalnią powierzchnia jaką ma strop do zalania tez jest spora bo ok 270m ( z tarasem) ale przy dzisiejszym sprzęcie tak jak sama mówisz zalanie trwa 2 godzinki. Byle tylko wszystko było na to zalanie gotowe Okienek tez się nie mogę doczekać no ale jeszcze 2-3 tygodnie Pozdrawiam! Kobieto, to jaką Ty masz powierzchnię parteru???? Skoro 270m masz do zalania U nas poszło jakieś 18m3 betonu a dom wydaje się być większy Mam znalazłam, 270 to cały dom ma powierzchni, a ja piszę o samym stropie czyli jakiejś połowie bo przecież poddasza jeszcze nie ma a garaż już zalany??? Zostało chyba 160m2? Więc spokojnie zdążycie A widziałam, że elektryka zaczęta Tempo macie imponujące No tak strop nad garażem mamy już zalany... została reszta parteru, duży taras, 3 górne balkony , schody wewnątrz i na zewnatrz... Juz wiadomo,ze panowie od dachu wejdą w przyszłą środe... i byle do przodu Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 09.11.2009 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Nie ma to jak drzemka .......... A jak się jeszcze miły sen trafi to relaks 100% Nooo.... też się dziś wymiksowałam z życia na 2 godzinki , ale nie wiem czy mi się coś śniło . Pochwaliła byś się tym obrazem, jakoś nie znalazłam w googlach... Arctico chętnie bym się pochwaliła, muszę tylko zrobić fotki w odpowiednim świetle i wrzucę A takie 2 godzinki "nieobecnośći" bywaja zbawienne Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 10.11.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 dzien doberek Karolinko ale wy gnacie z ta budową co mnie też cieszy bo przynajmniej juz widzę jak wygląda nasz Beniu ,jak masz nowe fotki to wstawiaj chetnie popatrze co tam nowego macie juz i jak wyglada domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 10.11.2009 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 dzien doberek Karolinko ale wy gnacie z ta budową co mnie też cieszy bo przynajmniej juz widzę jak wygląda nasz Beniu ,jak masz nowe fotki to wstawiaj chetnie popatrze co tam nowego macie juz i jak wyglada domek Hej Jessi Robimy co możemy Beton na zalanie całgo stropu zamówiony jest na czwartek... więc pod koniec tygodnia zamieszczę aktualne zdjątka Wam tez szybciutko pójdzie! Na początku wakacji jak ekipy sobie dogracie to juz tynki będa wam robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 10.11.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 dzien doberek Karolinko ale wy gnacie z ta budową co mnie też cieszy bo przynajmniej juz widzę jak wygląda nasz Beniu ,jak masz nowe fotki to wstawiaj chetnie popatrze co tam nowego macie juz i jak wyglada domek Hej Jessi Robimy co możemy Beton na zalanie całgo stropu zamówiony jest na czwartek... więc pod koniec tygodnia zamieszczę aktualne zdjątka Wam tez szybciutko pójdzie! Na początku wakacji jak ekipy sobie dogracie to juz tynki będa wam robić no to trzymam za słowo i czekam na zdjecia no ja mam taką nadzieję ze w lato jakos tynki bedziemy robic ,ekipa obiecała postawic nam domek do 4 miesiecy wiec mam nadzieję ze tak tez bedzie ,zresztą musi byc i juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 11.11.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Suuuuper krzesełka... w obecnym domku miałam takie mieć... miałam, tylko najbardziej podobały mi się takie z grrrrrubej skóry... i przegrały z wężem...tym z kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 12.11.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Hej Korolinko! Widziałam przed chwilą Waszego Benia Ale się prezentuje Działka jakaś taka większa się wydaje Drzewa poprzycinaliście czy co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 12.11.2009 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Hej Dardurdko Dzięki za miłe słówko Drzewek nie przycinaliśmy ,no a domeczek powoli rośnie, jak bylismy dziś o 14 na budowie kończyli układać strop... zmiany będą w następnym tygodniu jak powstanie góra P.S Podglądaj kochana Miłego wieczorku życzę :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 12.11.2009 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Suuuuper krzesełka... w obecnym domku miałam takie mieć... miałam, tylko najbardziej podobały mi się takie z grrrrrubej skóry... i przegrały z wężem...tym z kieszeni Dzięki Arctica My te krzesełka kupiliśmy okazjonalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 16.11.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 witam kochana ,no i gratulacje wielkie z okazji wylania stropu no i dawaj czym predzej zdjecia bo jestm ciekawa a tak przy okazji to ile Ci poszło kubików na strop ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts