Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Benedykt III Karoliny i Artura :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Karolcia, a raczej witajcie:) A u Was jak zwykle się dzieje!! Pracusie jedne! a mieli odpoczywać! Wszystko oczywiście baaaardzo mi się podoba.

Fajowy regał w gabinecie i fajny pomysł z koszykami, ustawienie jak i koszyki ciekawe.

My leniuchujemy to znaczy ja z dziećmi, na budowie powolutku robota idzie, a wszystko przez to moje wczasowanie, jeszcze tylko jutro wyjeżdżamy na 2 tyg.w ciepłe kraje :wiggle:i po powrocie bierzemy się ostro do roboty.

Ja nie obstawiam, z doświadczenia wiem że czy córcia czy synuś to i tak zwariujesz na punkcie bobaska, a znając Twoje podejście do dzieci do dzidziuś będzie miał jak w raju:)

Buziaki zostawiam i pędzę kończyć sie pakować bo jutro lecimy :cool:

Cześć Martusia :)

Cos tam się dzieje, ale wszystko tak na spokojnie :)

Ciesze się,że Ci się podoba :wiggle:

Barzdo dobrze,że sobie odpoczywacie, tzreba korzystać z wakacji jeżeli jest tylko taka możliwość! :)

Ale Ci zadroszczę tego jutrzejszego wyjazdu!!! (oczywiście tak pozytywnie) ;) :)

Gdzie jedziecie???

Relaksujcie się, bawcie, korzystajcie i wypoczywajcie!!!

A po powrocie czekam na relacje :)))

Co do płci dzidziusia to jestem bardzo ciekawa, ale wiadomo ja już kocham to maleństwo najmocnej na świecie!!!

Pozdrawiam serdecznie całą Rodzinkę! :) :) :)

Będzie córa,ja będąc w ciązy starsznie chciałam córę i mi sie spełniło mój kędziorek ma teraz 3 lata...idzie JUŻ do "przedszkolka"-jak sama mówi :)

No to będzie od września niezła przygoda :)

Dobrze,że córcia cieszy się z pójścia do przedszkola :)

A u mnie już niedługo będzie wszystko wiadomo.... a ja już się niecierpliwię, niby nie ma to znaczenia.... a jednak ja już chciałabym wiedzieć!!! :rolleyes::wiggle::wiggle::wiggle:

Pozdrawiam serdecznie!!!

Lea Tobie też trzeba pogratulować!!! Znasz płeć dzidziusia?

Pozdrawiam

Dzięki mariomili.U Nas będzie chłopczyk :wiggle:

A ja u Karolci stawiam na dziewczynkę.Najważniejsze żeby było zdrowe dzieciątko.:)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?150997-Nasza-rozbudowa-i-przebudowa-starego-domu

Dzięki mariomili.U Nas będzie chłopczyk :wiggle:

A ja u Karolci stawiam na dziewczynkę.Najważniejsze żeby było zdrowe dzieciątko.:)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?150997-Nasza-rozbudowa-i-przebudowa-starego-domu

Cześć Lea :)

W takim razie gratuluję SYNECZKA !!!! :wave:

Jak Ty się czujesz w te upały ???

U Ciebie chyba zbliża się ten wielki dzień wielkimi krokami?! :)

Na kiedy termin???

Nasze maleństwo jest jeszcze maleńkie , bo my kończymy dopiero 16 tydzień.... nie mniej jednak dzidziuś już mi się wydaje najpiękniejszy i najzdolniejszy ;)

Ślicznie ssie kciuk, kopie ( na USG ) i waży całe 124 gramy ;)

Pozdrawiam serdecznie!!!

Cześć Lea :)

W takim razie gratuluję SYNECZKA !!!! :wave:

Jak Ty się czujesz w te upały ???

U Ciebie chyba zbliża się ten wielki dzień wielkimi krokami?! :)

Na kiedy termin???

Nasze maleństwo jest jeszcze maleńkie , bo my kończymy dopiero 16 tydzień.... nie mniej jednak dzidziuś już mi się wydaje najpiękniejszy i najzdolniejszy ;)

Ślicznie ssie kciuk, kopie ( na USG ) i waży całe 124 gramy ;)

Pozdrawiam serdecznie!!!

Dziękujemy serdecznie!!! Bardzo się cieszymy że będziemy mieli chłopczyka, a mężuś tym bardziej dumny że zostanie w końcu tatą.:rolleyes:Wiesz hmmm my mieszkamy za granica więc u nas raz słoneczko raz deszczyk.Najgorzej u Nas było w ndz nie dało się wytrzymac bo bardzo grzało.Domyślam sie jakie upały panują w Pl.

A Twoje maleństwo wcale nie takie małe jeszcze troszke a niedługo będziesz je tulić w swoich ramionach tak samo jak ja.To co Ci mogę poradzić to odżywiaj się zdrowo i jedz to na co masz ochote.Unikaj serów feta, mozzarelii, surowego mięsa nie dotykaj żadnych kotów a i kup sobie tą dużą okrągłą piłke(Ja wcześniej na niej siedziałam,jak plecki bolały kładłam sie i ból ustepował,teraz za bardzo nie moge bo dzidzia uciska-ale pewnie to wszystko wiesz.:)

Ja mam termin wg miesiączki 26.10, a wg USG 16.10 .Moje dzieciątko już ułożone główkowo do porodu co mnie bardzo cieszy.:wiggle:i wazy 1550g troszkie więcej niż Twoje maleństwo.Niestety mdłości mnie nie opuszczają.

A ty na kiedy masz termin??

Jak się czujesz??

Całujemy Was bardzo cieplutko :hug:

Pozdrowionka zostawiam dla mamusi i dzidziusia:)

Mój połówek cały czas powtarzał, że dziewczynkę chce... że żeby zdrowe było... a jak mu (nam) lekarz powiedział na USG, że będzie chłop... to się chłopu mojemu oczka spociły... naprawdę:jawdrop:...

To były jedyne kropelki jakie widziałam w jego oczach... kiedykolwiek...

Cześć Martusia :)

Cos tam się dzieje, ale wszystko tak na spokojnie :)

Ciesze się,że Ci się podoba :wiggle:

Barzdo dobrze,że sobie odpoczywacie, tzreba korzystać z wakacji jeżeli jest tylko taka możliwość! :)

Ale Ci zadroszczę tego jutrzejszego wyjazdu!!! (oczywiście tak pozytywnie) ;) :)

Gdzie jedziecie???

Relaksujcie się, bawcie, korzystajcie i wypoczywajcie!!!

A po powrocie czekam na relacje :)))

Co do płci dzidziusia to jestem bardzo ciekawa, ale wiadomo ja już kocham to maleństwo najmocnej na świecie!!!

Pozdrawiam serdecznie całą Rodzinkę! :) :) :)

A lecimy do Turcji a dokładnie Alanya :)na 2 tyg. Przy wyborze miejsca braliśmy po uwagę przede wszystkim dzieciaki, bo jak one będą miały co robić i to i my będziemy mieć święty spokój ;) Tak też hotel ma kilka basenów, kilkanaście zjeżdżalni, plaże pod nosem i ogólnie przystosowany do rodzin z dziećmi.

No i Turcja z ciuszków słynie, znając mnie pewnie zaliczę jakiś pobliski targ;)

Jak wrócimy zdam relację bo przecież Wy w przyszłości to już też w wakacje z dzieckiem, to może polecę Wam to miejsce:cool:

Jak już ciekawość Cię zżera co do płci, to ja sobie i wielu koleżankom sprawdzałam płeć dzidziusia na kalendarzu chińskim ( Twój wiek i miesiąc poczęcia) Zresztą znajdziesz go w necie. Powiem Ci że jak na razie się sprawdzało:D:D

Buziaki:hug:

Dziękujemy serdecznie!!! Bardzo się cieszymy że będziemy mieli chłopczyka, a mężuś tym bardziej dumny że zostanie w końcu tatą.:rolleyes:Wiesz hmmm my mieszkamy za granica więc u nas raz słoneczko raz deszczyk.Najgorzej u Nas było w ndz nie dało się wytrzymac bo bardzo grzało.Domyślam sie jakie upały panują w Pl.

A Twoje maleństwo wcale nie takie małe jeszcze troszke a niedługo będziesz je tulić w swoich ramionach tak samo jak ja.To co Ci mogę poradzić to odżywiaj się zdrowo i jedz to na co masz ochote.Unikaj serów feta, mozzarelii, surowego mięsa nie dotykaj żadnych kotów a i kup sobie tą dużą okrągłą piłke(Ja wcześniej na niej siedziałam,jak plecki bolały kładłam sie i ból ustepował,teraz za bardzo nie moge bo dzidzia uciska-ale pewnie to wszystko wiesz.:)

Ja mam termin wg miesiączki 26.10, a wg USG 16.10 .Moje dzieciątko już ułożone główkowo do porodu co mnie bardzo cieszy.:wiggle:i wazy 1550g troszkie więcej niż Twoje maleństwo.Niestety mdłości mnie nie opuszczają.

A ty na kiedy masz termin??

Jak się czujesz??

Całujemy Was bardzo cieplutko :hug:

Ale Ci fajnie, jeszcze dosłownie chwilka i będziesz miała swojego maluszka :wave: :) :)

Wybraliście już imę ???

Mój termin wypada pod koniec stycznia... :rolleyes: zobaczymy :)

Ja początki miałam słabe ale nie ze względu na nudności, tylko na duże zagrożenie ciąży, szpital itp. ale teraz jest już wszystko w porządku :)

Dzidzia rośnie i to jest najważniejsze! Miewam czasmi jeszcze skurcze i jakieś inne lekkie boleści ale da się wytrzymać ;)

Pozdrawiamy serdecznie i przesyłamy buziaki :*** :hug:

Pozdrowionka zostawiam dla mamusi i dzidziusia:)

Mój połówek cały czas powtarzał, że dziewczynkę chce... że żeby zdrowe było... a jak mu (nam) lekarz powiedział na USG, że będzie chłop... to się chłopu mojemu oczka spociły... naprawdę:jawdrop:...

To były jedyne kropelki jakie widziałam w jego oczach... kiedykolwiek...

Dzięki Arcticzko :) :)

Coś czuję,że w przypadku Artura wilgotne oczka w tym wypadku też są bardzo prawdopodobne :) :)

Ściskamy mocno ciocię Arcticę ;) :hug:

A lecimy do Turcji a dokładnie Alanya :)na 2 tyg. Przy wyborze miejsca braliśmy po uwagę przede wszystkim dzieciaki, bo jak one będą miały co robić i to i my będziemy mieć święty spokój ;) Tak też hotel ma kilka basenów, kilkanaście zjeżdżalni, plaże pod nosem i ogólnie przystosowany do rodzin z dziećmi.

No i Turcja z ciuszków słynie, znając mnie pewnie zaliczę jakiś pobliski targ;)

Jak wrócimy zdam relację bo przecież Wy w przyszłości to już też w wakacje z dzieckiem, to może polecę Wam to miejsce:cool:

Jak już ciekawość Cię zżera co do płci, to ja sobie i wielu koleżankom sprawdzałam płeć dzidziusia na kalendarzu chińskim ( Twój wiek i miesiąc poczęcia) Zresztą znajdziesz go w necie. Powiem Ci że jak na razie się sprawdzało:D:D

Buziaki:hug:

Ale Wam fajnie!!!! Super :) :) :)

Sprawdzaj hotelik , sprawdzaj wiadomości na 100% się przydadzą :)

Po powrocie proszę o pełny raport :) :)

P.S Sprawdziłąm ten kalendarz chiński i według niego..... dziewczynka :) :) :)

Zobaczymy za 2,5 tygodnia czy się sprawdzi ;) :)

Buziaki :****

Właśnie! Chiński kalendarz :D.

W przypad kumojego pierwszego dziecka się sprawdziło .

Karola!

Wpisz w wyszukiwarkę chiński kalendarz płci dziecka i sprawdż co wg. chińczyków powinno się urodzić. I powiedź Nam koniecznie jaka płeć wypada :)

Lady sprawdziłam :)

Według niego... dziewczynka ;) :)

Pozdrawiam serdecznie!!!

Hmm, w moim przypadku chiński kalendarz nie sprawdził się - według niego powinien być synek a jest córeczka :) Tak czy inaczej, pozdrawiam przyszłą mamę :)

Witam serdecznie :)

Z ciekawości sprawdziłam, teoretycznie ma być dziewczynka, a jeżeli będzie chłopczyk to..... też SUUUPER!

Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam serdecznie :)

Ale Ci fajnie, jeszcze dosłownie chwilka i będziesz miała swojego maluszka :wave: :) :)

Wybraliście już imę ???

Mój termin wypada pod koniec stycznia... :rolleyes: zobaczymy :)

Ja początki miałam słabe ale nie ze względu na nudności, tylko na duże zagrożenie ciąży, szpital itp. ale teraz jest już wszystko w porządku :)

Dzidzia rośnie i to jest najważniejsze! Miewam czasmi jeszcze skurcze i jakieś inne lekkie boleści ale da się wytrzymać ;)

Pozdrawiamy serdecznie i przesyłamy buziaki :*** :hug:

Mamy kilka typów, ale pomiędzy niektórymi imionami jeszcze się wahamy ;)

O kurcze byłas w szpitalu nie wiedziałam tak mi przykro :( ,pewnie przez budowe i wasze wesele za dużo było stresu i załatwień ale dobrze że już jest wszystko w porzadku.Musisz bardziej na siebie uważac i więcej odpoczywac.

Ja tez daję radę z niektórymi boleściami brzuszka.Jest dobrze i będzie dobrze.Tego sie trzymajmy !!! Byle do porodu ....

Całujemy Cię gorąco i Twojego maluszka :hug:

Kochani,

sledzilam Wasze postepy w budowie domu, potem wykańczaniu, teraz "urzadzaniu" ogrodu i przezywaniu emocji zwiazanych z maluszkiem. Wczoraj mialam ta ogromna przyjemnosc zobaczenia na zywo efektu Waszej pracy. Artur, bardzo dziekuje za wprowadzenie mnie do Waszego Krolestwa. Dom jest boski! Z bliska i na zywo wyglada jeszcze okazalej i robi niesamowite wrazenie. Podziwiam Wasze dusze artystow, wszystko wyjatkowo dobrze dobrane, ze smakiem i co najwazniejsze - z sercem.

Karolinko, żaluje iz nie mialam okazji poznac Ciebie osobiscie. Choc nie wykluczam ze wprosze sie do Was jeszcze w przyszlosci:-) Zycze Wam duzo zdrowka. Odpoczywaj i zbieraj sily i energii na styczen. Sama jestem od 1.5 roku mama wiec wiem cos o tym.

Dziekuje jeszcze raz i pozdrawiam.

Trzymajcie sie cieplutko,

Marta

p.s. dzien przed momentem kiedy sie dowiedzialam ze bede mama, snil mi sie maly sliczny chlopiec o imieniu Piotrus. Do 18 tyg. myslalam ze bedzie synek, a tu na usg lekarz mowi- dziewczynka. Mamy nasza mala Magdalenka i nic poza nia sie juz nie liczy. Jest najwiekszym skarbem a milosc nasza do niej jest z kazdym dniem wieksza i mocniejsza. Dziecko to najwiekszy cud swiata! Ciesze sie ze niedlugo rowniez doznacie tego szczescia.