Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Benedykt III Karoliny i Artura :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kochani,

sledzilam Wasze postepy w budowie domu, potem wykańczaniu, teraz "urzadzaniu" ogrodu i przezywaniu emocji zwiazanych z maluszkiem. Wczoraj mialam ta ogromna przyjemnosc zobaczenia na zywo efektu Waszej pracy. Artur, bardzo dziekuje za wprowadzenie mnie do Waszego Krolestwa. Dom jest boski! Z bliska i na zywo wyglada jeszcze okazalej i robi niesamowite wrazenie. Podziwiam Wasze dusze artystow, wszystko wyjatkowo dobrze dobrane, ze smakiem i co najwazniejsze - z sercem.

Karolinko, żaluje iz nie mialam okazji poznac Ciebie osobiscie. Choc nie wykluczam ze wprosze sie do Was jeszcze w przyszlosci:-) Zycze Wam duzo zdrowka. Odpoczywaj i zbieraj sily i energii na styczen. Sama jestem od 1.5 roku mama wiec wiem cos o tym.

Dziekuje jeszcze raz i pozdrawiam.

Trzymajcie sie cieplutko,

Marta

p.s. dzien przed momentem kiedy sie dowiedzialam ze bede mama, snil mi sie maly sliczny chlopiec o imieniu Piotrus. Do 18 tyg. myslalam ze bedzie synek, a tu na usg lekarz mowi- dziewczynka. Mamy nasza mala Magdalenka i nic poza nia sie juz nie liczy. Jest najwiekszym skarbem a milosc nasza do niej jest z kazdym dniem wieksza i mocniejsza. Dziecko to najwiekszy cud swiata! Ciesze sie ze niedlugo rowniez doznacie tego szczescia.

Witam serdecznie :)

Nie ma problemu, było nam bardzo miło.

Szkoda,że nie mogłyśmy się poznać osobiście, ale kto wie może będzie jeszcze okazja ;)

Dziękuję za tyyyyyle ciepłych słów :) :) :)

Pozdrawiamy serdecznie!!! :)

Mamy kilka typów, ale pomiędzy niektórymi imionami jeszcze się wahamy ;)

O kurcze byłas w szpitalu nie wiedziałam tak mi przykro :( ,pewnie przez budowe i wasze wesele za dużo było stresu i załatwień ale dobrze że już jest wszystko w porzadku.Musisz bardziej na siebie uważac i więcej odpoczywac.

Ja tez daję radę z niektórymi boleściami brzuszka.Jest dobrze i będzie dobrze.Tego sie trzymajmy !!! Byle do porodu ....

Całujemy Cię gorąco i Twojego maluszka :hug:

hej :)

W ciąże zaszłam juz po przeprowadzce, więc budowa się do tego nie przyczyniała, ale tak czy inaczej ważne,że teraz jest już ok :)

Teraz odpoczywamy i relaksujemy się :wiggle:

Pozdrawiamy i całujemy mocno!!!! :hug:

Hej Karola!

Jak samopoczucie?

Przejeżdzałam wczoraj koło Twojego domku :p. Wracaliśmy z Kmicica i oczom mym ukazał się Twój Benio :).Na żywo jeszcze ładniejszy i jaką ładną zieloną trwkę macie :)

Cześć lady :)

czuję się bardzo dobrze, dzięki ;) :)

Przejeżdzałaś i nie wstąpiłaś?? uuu... nieładnie ;)

Dziękuję baaardzo za miłe słowa :)

Pozdrawiam serdecznie!!!

Cześć Karola,

Co nowego u Was jakieś zmianki w domku / ogródku?

Do szóstego niedaleku już pewnie nie możesz się doczekać. Oczywiście daj znać ciociom :)

Jak tam druga łazienka, robi się ?

Pozdrowionka

Czsść :)

Hmm... schodki przed domem wejściowe zostały skończone, zaległe silikonowanie dolnej łazieneczki tez już mamy za sobą ;) Łazienka dzidziusia będzie skończona we wrześniu, narazie nadal czeka ... ;) W ogrodzie w tym roku już nie planujemy rzadnych nasadzeń. Prawdopodobnie w tym tygodniu przyjedzie pan by spryskać cały nasz trawnik, ponieważ pojawiło sie sporo chwastów :( ... tyle tylko,że nie moze wtedy padać a u nas w najblizszych dniach deszczu ma nie zabraknąć ... :(

Teraz maleństwo głównie zajmuje nasze myśli a domek zdecydowanie zszedł na dalszy plan.... ;)

Ostatnio czuję ruchy maleństwa :wiggle: tak baaaaardzo się cieszę :) :) :)

Oczywiście nie mogę się doczekać poniedziałkowej wizyty :rolleyes: ..... i o ile maleństwo będzie współpracować nareszcie się dowiemy jaki dzidziuś tam mieszka !!! :) Będziemy mogli wtedy zastanawiać się nad urządzaniem pokoiku i innymi zakupami ;)

Oczywiście jak juz będę wiedziała, natychmiast sie podzielę !!! :wiggle:

przepiękny dom! ogromnie podoba mi się kolorystyka na zewnątrz. czy mogłabym prosić o namiary na kolor elewacji zewnętrznej.

będę wdzięczna.

gratuluję również przyszłym rodzicom! dzieci to ogromny skarb!

pozdrawiam!

Witam serdecznie!!!

Dziękuję baaardzo za wszystkie ciepłe słowa! :)

W tej chwili zupełnie nie pamiętam numeru koloru elewacji... :( bardzo mi przykro ale nie mam też w domu już żadnych opakowań...

Natomist kiedyś już komuś podawałam tą nazwę, więc gdzieś u mnie w dzienniku lub komentarzach napewno jest, jeżeli znajdziesz chwilkę to spróbuj poszukać.

Pozdrawiam :)

puk puk.........jak po weekendzie??:)

Cześć Kaluś :)

Po weekendzie pełen luzik, mieliśmy dwie pary odwiedzające przyszłych "Beniowiczów" bardzo sympatyczne wizyty :) :) :)

Teraz za oknem zimno, pada więc z przyjemnością siedzę w domku przy ciepłym ogniu kominka :)

Cudowne uczucie bo rok temu nie było nawet pozwolenia na budowę i tylko się marzyło o takich wieczorkach... :rolleyes:

Pozdrawiam serdecznie i ściskam mocno:hug:

Karola,

mam prosbe : czy mozesz mi uprościć szukanie koloru twojej elewacji tzn numer i firma ?

Znalazłam..... :wave:

" Tynk akrylowy,

producent Majster Pol Kamińscy sp.j.

kolor 1060 - rodzaj jasny. "

To wszystko co znalazłam u mnie w komentach na temat tej elewacji. Mam nadzieję,że to wystarczy ;) :)

Hej Karola!

Dlaczego u nas tak pada i pada :(.Aż Ci zazdroszczę,że nie musisz nigdzie w tę pogodę biegać-tylko się wylegujesz przed kominkiem :).

Czy wiadomo już kto mieszka w Twoim brzusiu?

Pozdr1

Hej lady :)

No właśnie, końca tego deszczu nie widać :(

Chociaż mi przy takiej pogodzie zdecydowanie łatwiej się "oszczędzać" ;) bo wiadomo, ładna pogoda kusi i zachęca do biegania ;)

W poniedziałek mam wizytę i wszystko będzie jasne :rolleyes::wiggle::wiggle::wiggle:

Pozdrawiam serdecznie!!! :)

Cześć Kaluś :)

Po weekendzie pełen luzik, mieliśmy dwie pary odwiedzające przyszłych "Beniowiczów" bardzo sympatyczne wizyty :) :) :)

Teraz za oknem zimno, pada więc z przyjemnością siedzę w domku przy ciepłym ogniu kominka :)

Cudowne uczucie bo rok temu nie było nawet pozwolenia na budowę i tylko się marzyło o takich wieczorkach... :rolleyes:

Pozdrawiam serdecznie i ściskam mocno:hug:

..szkoda, że mam TAK daleko :(..bo też bym wpadła z wizytą !! ;)

Hej Karolino!

Mam do Ciebie prośbę :(.Nie chciałam robić Ci kłopotu-więc przejrzałam jeszcze raz cały Twój wątek komentarzy aby samemu znaleśc firmę i tel która robiła Wam kute balustrady.Pamiętam,że pisałaś,że balustrady na balkonach robiła Wam firma w dobrej cenie .Szukałam,szukałam-znalazłam wszystkie namiary firm które polecałaś-i nie wiem ........ :(.Przegapiłam? Jeśli nie problem podaj mi jeszcze raz namiary na tą firmę :)

Czekam do poniedziałku (na Twoje USG) aby zobaczyć czy wygrałam zakład i czy chiński kalendzarz się nie myli ;)

Buziaki!

Edytowane przez lady in red

Cześć Beauty :D

Dzięki ogromne! jakomś cudem nam się to wszytko udaje ;) Ale jeszcze całe mnóstwo pracy!!!

Troche szczęścia, dużo energii, ciut strategii, ogromna wiara w to ,że się uda i jakoś leci...

Ale sama wiesz,że nie raz mieliśmy pod górkę, jak to podczas budowy różnie bywa... Co raz jakieś jajko niespodzianka nam się pokazuje ale udaje się poprawić , odkręcić i biec do przodu. Głowa do góry za chwilkę będzie Ci się tam tak cudownie mieszkało,że zapomnisz w ciągu chwili o wszytkich przygodach, przestojach i niedogodnościach! ;)

Suknię pokażę chyba... :oops: może wrzucę fotkę po weselu na 1 dzień na bloga .... :rolleyes:

Jeżeli chodzi o naszą balustradę to płaciliśmy coś ok 180zł / m ... z montażem i malowaniem oczywiście ;)

Znalazłam :) :) :) :) :)Jestem uparta-przejrzałam komentarze jeszcze raz i znalazłam :)

Tylko plisssss-proszę o namiary na wykonawcę....