Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Farba elewacyjna silikonowa

Recommended Posts

ja mam położony tynk silikonowy Caparola, natomiast na kominach jest gorszy tynk na pewno firmy FAST ale nie pamiętam nawet jaki ( generlanie firmy FAST nie polecam - komin starsznie ściemniał i jest taki jakby brudny (tybk na kominie był kładziony dużo wcześniej), teraz pomalowaliśmy go farbą silikonową Caparola, w tym samym odcieniu co reszta domu. Z tego co wiem to tynki Caporola są bardzo dobre, nie wiem jednak jak z farbami, ale pewnie też. Nie wiem jak wychodza cenowo w proównaniu z innymi. Tynk miałam w podobnej cenie jak inne silikonowe.

Ja również polecam caparol :) Sami niedawno kładliśmy, jestem zadowolona z efektu choć nie mogę wiele napisać o użytkowaniu (bo za krótko) oprócz tego, że masę ludzi nam go polecało ( w tym znajomi fachowcy). Plus również taki, że kolorów do wyboru baardzo dużo :)

No niby duży wybór kolorów ale jeśli chcesz silikatowy to już naprawdę jest problem :-? wybrałam nie przesadzam kilkanaście kolorów i żadnego nie było w silikacie :evil:

Damro , to w duzej mierze zalezy od zaangazowania handlowca, wystarczy troche chciec popracowac i w zasadzie wiekszosc sie robi, oprocz wzornika CaparolColor typowego do elewacji jest rownolegly AlpinaColor i kolory sie ze soba pokrywaja, a z AlpinaColor barwi sie znacznie wiecej. Ponadto, gdy nie ma receptury na dany tynk mozna zlozyc zapytanie w Studiu Receptur w Opolu i opracowuja recepture na dany kolor tynku w zadanym kolorze wlacznie z kolorami innych firm.

A nie chcialy Ci sie zapewne zrobić blado-żółtawe

Ja taką pomalowałem.

Elewacja była robiona dosłownie 2tyg temu, więc niestety ciężko jest mi ją na razie ocenić. Też mam nadzieje, że to był dobry wybór.

Pozdrawiam,

Jakie Tobie wyszło zuzycie. Rozumiem ze malowałes dwukrotnie.

Wcześniej dawałes jakiś grunt/podkład?

Ja taką pomalowałem.

Elewacja była robiona dosłownie 2tyg temu, więc niestety ciężko jest mi ją na razie ocenić. Też mam nadzieje, że to był dobry wybór.

Pozdrawiam,

Jakie Tobie wyszło zuzycie. Rozumiem ze malowałes dwukrotnie.

Wcześniej dawałes jakiś grunt/podkład?

Grunt FAST. Pozniej tynk baranek FAST i na to farba.

Panowie malowali jednokrotnie (ale grubo). Zuzycie wyszlo ok 60l na 300m2.

Pozdrawiam,