krzysztofc1 06.10.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Mam na elewacji połozony mineralny tynk cienkowarstwowy Atlas SNMal.Teraz planuje to pomalowac silikonową farba elewacyjną.Jakiego producenta wyrób polecacie?.A moze silikonowa to zły wybór?Licze na wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 06.10.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 bardzo dobry wybór, farba: Caparol Amphisilan Plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmok 06.10.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 A z tańszych to ATLAS ARKOL N jest dobra. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarte 07.10.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 ja mam położony tynk silikonowy Caparola, natomiast na kominach jest gorszy tynk na pewno firmy FAST ale nie pamiętam nawet jaki ( generlanie firmy FAST nie polecam - komin starsznie ściemniał i jest taki jakby brudny (tybk na kominie był kładziony dużo wcześniej), teraz pomalowaliśmy go farbą silikonową Caparola, w tym samym odcieniu co reszta domu. Z tego co wiem to tynki Caporola są bardzo dobre, nie wiem jednak jak z farbami, ale pewnie też. Nie wiem jak wychodza cenowo w proównaniu z innymi. Tynk miałam w podobnej cenie jak inne silikonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 07.10.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 bardzo dobry wybór, farba: Caparol Amphisilan Plus również polecam Caparol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia777 08.10.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Ja również polecam caparol Sami niedawno kładliśmy, jestem zadowolona z efektu choć nie mogę wiele napisać o użytkowaniu (bo za krótko) oprócz tego, że masę ludzi nam go polecało ( w tym znajomi fachowcy). Plus również taki, że kolorów do wyboru baardzo dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 08.10.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Ja tam macham właśnie Fluggerem Olałem tynk - daje 1 x farbę z piaskiem (fajny efekt) i 1 raz czystąGeneralnie super krycie co do trwałości ??? się okaże zresztą jak zawszeCena- znacznie tańsza od Caparola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 08.10.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Ja również polecam caparol Sami niedawno kładliśmy, jestem zadowolona z efektu choć nie mogę wiele napisać o użytkowaniu (bo za krótko) oprócz tego, że masę ludzi nam go polecało ( w tym znajomi fachowcy). Plus również taki, że kolorów do wyboru baardzo dużo No niby duży wybór kolorów ale jeśli chcesz silikatowy to już naprawdę jest problem wybrałam nie przesadzam kilkanaście kolorów i żadnego nie było w silikacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia777 08.10.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 My wybraliśmy silikon i do wyboru było masę kolorów w różnych odcieniach każdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 08.10.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Damro , to w duzej mierze zalezy od zaangazowania handlowca, wystarczy troche chciec popracowac i w zasadzie wiekszosc sie robi, oprocz wzornika CaparolColor typowego do elewacji jest rownolegly AlpinaColor i kolory sie ze soba pokrywaja, a z AlpinaColor barwi sie znacznie wiecej. Ponadto, gdy nie ma receptury na dany tynk mozna zlozyc zapytanie w Studiu Receptur w Opolu i opracowuja recepture na dany kolor tynku w zadanym kolorze wlacznie z kolorami innych firm.A nie chcialy Ci sie zapewne zrobić blado-żółtawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofc1 12.10.2009 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 A z tańszych to ATLAS ARKOL N jest dobra. Pozdrawiam, I taką chyba pomaluje. Mam nadzieje ze to dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmok 12.10.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Ja taką pomalowałem.Elewacja była robiona dosłownie 2tyg temu, więc niestety ciężko jest mi ją na razie ocenić. Też mam nadzieje, że to był dobry wybór. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofc1 12.10.2009 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Ja taką pomalowałem. Elewacja była robiona dosłownie 2tyg temu, więc niestety ciężko jest mi ją na razie ocenić. Też mam nadzieje, że to był dobry wybór. Pozdrawiam, Jakie Tobie wyszło zuzycie. Rozumiem ze malowałes dwukrotnie. Wcześniej dawałes jakiś grunt/podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo2 12.10.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 ja malowałem farbą Ceresit. Warto sprawdzić też ceny farby Baumit (tu co dziwne cała paleta jest w tej samej cenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmok 13.10.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Ja taką pomalowałem. Elewacja była robiona dosłownie 2tyg temu, więc niestety ciężko jest mi ją na razie ocenić. Też mam nadzieje, że to był dobry wybór. Pozdrawiam, Jakie Tobie wyszło zuzycie. Rozumiem ze malowałes dwukrotnie. Wcześniej dawałes jakiś grunt/podkład? Grunt FAST. Pozniej tynk baranek FAST i na to farba. Panowie malowali jednokrotnie (ale grubo). Zuzycie wyszlo ok 60l na 300m2. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts