bestisz 06.10.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Mam kabinę murowaną, na spodzie jeszcze nie mam płytek ale będzie kamienna mozaika zafugowana fugą epoksydową. Chcę na zamontować w reszcie łazienki matę grzejną- elektryczną podłogową jako dodatkowe ogrzewanie i poprawę komfortu przy kąpieli. Zastanawiam się czy można też dać matę w brodziku?Jeżeli tak to czy są jakieś wskazówki dotyczące montaży w takim miejscu, np. odległości przewodu grzejnego od syfonu? Wiem że sam kabel ma dość znaczną temperaturę i chyba mogło by to wywołać zwichrowania plastiku z którego zrobiony jest syfon odpływu. I jeszcze jedno. Matę zatapiał bym w kleju przy układaniu płytek. Jaki klej zastosować?? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.10.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Mam kabinę murowaną, na spodzie jeszcze nie mam płytek ale będzie kamienna mozaika zafugowana fugą epoksydową. Chcę na zamontować w reszcie łazienki matę grzejną- elektryczną podłogową jako dodatkowe ogrzewanie i poprawę komfortu przy kąpieli. Zastanawiam się czy można też dać matę w brodziku? Jeżeli tak to czy są jakieś wskazówki dotyczące montaży w takim miejscu, np. odległości przewodu grzejnego od syfonu? Wiem że sam kabel ma dość znaczną temperaturę i chyba mogło by to wywołać zwichrowania plastiku z którego zrobiony jest syfon odpływu. I jeszcze jedno. Matę zatapiał bym w kleju przy układaniu płytek. Jaki klej zastosować?? Pozdrawiam. Rozwiązanie nie polecane. Ciepło na mozaice będzie bo i ciepłą wodą będzie polewana (przynajmniej tak zakładam). Podłogówka będzie tylko wysuszać syfon co nie jest korzystne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.10.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Nie wiem jak z elektrycznym Wodne bez problemu. Temperatura podłogi ogrzewanej wynosi dwadzieścia parę stopni, więc woda z syfonu nie odparuje tak szybko. Rurkę trzeba dosunąć od syfonu,żeby nie była bliżej niż 15 centymetrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.10.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 na wysuszany syfon jest rada - suchy syfon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts