mada1978 06.10.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Witam. Jestem tu nowa więc najpierw się przedstawię. Mam na imię Magda i jestem na etapie urządzania nowo nabytego mieszkania w bloku. Marzy mi się przezroczysta kabina szklana, ale obawiam się utrzymania jej w czystości, chodzi mi przede wszystkim o osadzający się kamień, zwłaszcza że nasza woda jest bardzo zwapniona. Czy jest szansa, że po paru latach kabina nadal będzie wyglądać przyzwoicie i nie będę przeklinać dnia, w którym ją kupiłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 06.10.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Szansa jest zawsze . Ja mam przezroczysta juz kilka lat , wygląda jak nówka. Podpowiem Ci , ze jeśli wybierzesz jasne płytki na ściane w kabinie to mniej będzie widoczny osad z kamienia. Im ciemniejsze płytki w kabinie tym bardziej widoczny osad. Kup sobie jeszcze anticalc ravaka , to taki wosk na szyby , zeby woda spływała . Nie tworzy się wtedy kamien. Ja teraz bede urzadzała kolejne lokum i tez daje szkło przezroczyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 06.10.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Tez mam. Mi chodzilo o to aby nie zamykac przestrzeni. To akurat sie udalo, ale po kazym uzyciu, niestety wycieranie do sucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 06.10.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 My kupiliśmy małą ściągaczkę - taką jak do mycia szyb i ostatnia osoba kąpiąca się wyciera szybę - zajmuje to dosłownie parę sekund, nawet ośmiolatek sobie radzi a kabina wygląda super. Kupiliśmy Dolphi Premium - ma powłokę taką przeciw osadzaniu się kamienia (anticalc), może to też trochę pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 06.10.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Ja mam przezroczystą kabinę od 5 lat. Nic się niedobrego nie dzieje a wodę też mam zakamienioną. Oczywiście trzeba dbać, ale nie myć po każdym użyciu. Raz w tygodniu przeczyścisz tym, czym czyścisz umywalkę, czy kafelki i nie będzie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 06.10.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Moja też jest przeżroczysta. Nie ma z nią żadnego problemu ,a dobrze jej robi nawet zwykła woda z octem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1978 06.10.2009 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Dzięki za wszystkie odpowiedzi! Trochę mi ulżyło po Waszych pozytywnych opiniach. Nie zniechęcam się więc wizją nalotu z kamienia i ewentualnym szorowaniem, i kupuję przezroczystą! Myśleliśmy o kabinie z Koła, seria GEO6. Brodzik mamy prostokątny więc potrzebuję tylko ścianki bocznej i drzwi. Ma ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzbietkask 07.10.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 ja mam co prawda same drzwi (wnęka prysznocowa). kupiłam drzwi powlekane czymś tam... firmy Huppe. nie wycieram po kąpieli. jak krople wody wyschną na szkle - przecieram suchą ścierką i drzwi jak nie używane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts