Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pytanie do użytkowników przezroczystych kabin szklanych

mada1978

Recommended Posts

Witam. Jestem tu nowa więc najpierw się przedstawię. Mam na imię Magda i jestem na etapie urządzania nowo nabytego mieszkania w bloku.

Marzy mi się przezroczysta kabina szklana, ale obawiam się utrzymania jej w czystości, chodzi mi przede wszystkim o osadzający się kamień, zwłaszcza że nasza woda jest bardzo zwapniona.

Czy jest szansa, że po paru latach kabina nadal będzie wyglądać przyzwoicie i nie będę przeklinać dnia, w którym ją kupiłam? :wink:

Szansa jest zawsze :wink: .

Ja mam przezroczysta juz kilka lat , wygląda jak nówka.

Podpowiem Ci , ze jeśli wybierzesz jasne płytki na ściane w kabinie to mniej będzie widoczny osad z kamienia. Im ciemniejsze płytki w kabinie tym bardziej widoczny osad.

Kup sobie jeszcze anticalc ravaka , to taki wosk na szyby , zeby woda spływała . Nie tworzy się wtedy kamien.

Ja teraz bede urzadzała kolejne lokum i tez daje szkło przezroczyste.

My kupiliśmy małą ściągaczkę - taką jak do mycia szyb i ostatnia osoba kąpiąca się wyciera szybę - zajmuje to dosłownie parę sekund, nawet ośmiolatek sobie radzi a kabina wygląda super. Kupiliśmy Dolphi Premium - ma powłokę taką przeciw osadzaniu się kamienia (anticalc), może to też trochę pomaga.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi!

Trochę mi ulżyło po Waszych pozytywnych opiniach. Nie zniechęcam się więc wizją nalotu z kamienia i ewentualnym szorowaniem, i kupuję przezroczystą! :D

Myśleliśmy o kabinie z Koła, seria GEO6. Brodzik mamy prostokątny więc potrzebuję tylko ścianki bocznej i drzwi. Ma ktoś?