Maciek-L 22.12.2003 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 Mam ściany 2 warstwowe Max 29 cm stawiane na łebki. W projekcie jest 19 cm styropianu, wydaję się za dużo. Jle powinno być, a może lepsza będzie wełna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VOLTA1 23.12.2003 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 Nie wiem czy Ci dobrze odpowiem, ale jeśli chodzi o ocieplenie, to nie warto oszczędzać - dziś wydaje się dużo, ale rachunek za ciepło bedzie mniejszy. Co zaś do steropianu, to ostatnio interesujemy się steropianem o większej gęstości niz ten standardowy. Podobno ten gęściejszy położony cieńszą warstwą jest tak samo ciepły jak ten o mniejszej gęstości położony gruba warstwą. Ten gęściejszy ma też być na podłogi - tam to nawet musi, bo on lepiej znosi obciążenia.Najlepiej sprawdź w interneciegęstości i właściwości steropianu może to ci coś pomoże - pozdrawiam i zawiadom o rezultatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.12.2003 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 Mnie sie wydaje , że musisz wybrać to co jest wg ciebie najlepsze. Najlepiej połozyc taka izolację , zeby była dobra. Zeby nie było z nia problemów !!!Roman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts