Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

O co chodzi z bramą Hermana?

Recommended Posts

Kupiłem bramę, Hermana. Nie dostałem instrukcji, mało tego, jak poprosiłem, to się okazało, że Herman nie daje (instrukcji, rzecz jasna) i w ogóle jak coś się rozstroi, to trzeba wzywać serwis (podobno, żeby klient nie gmerał). Dziwi mnie to, bo:

- brama rozprogramowuje się po każdym zaniku prądu

- na panelu siłownika wyskakują jakieś kreseczki i cyferki - zupełnie nie wiem co oznaczają, a nuż siłownik wysila się by mi coś ważnego zakomunikować?

- nie wiem jak zachowywać się w określonych sytuacjach (sam na sam z bramą, rzezcz jasna), tj. co wolno, a czego nie - dziś wiem tylko który guziczek mam na pilocie naciskać, i brama jeździ w górę, albo w dół (sama wybiera)

Jestem zaskoczony, bo zachodnie instrukcje obsługi są aż nadto opiekuńcze (szczególnie USA). A tu nic. Proszę o odpowiedzi użytkowników Hermana, bo o tym, że powinienem dostać instrukcję, to wiem. Ale jaką i z jakimi informacjiami?

Parę dni temu kupiłem bramę tej firmy, ale jeszcze się z nią nie zaprzyjaźniłem, gdyż z montażem wstrzymam się do wiosny. Razem z napędem dostałem Instrukcję montażu, eksploatacji i konserwacji napędu, w którym jest opis wyświetlanych błędów i instrukcja kontroli.

Jeżeli tego nie masz, mogę przesłac.

Pozdrawiam - Grzegorz

Witam

To ciebie cos okantowali ja kupilem 20.11.03r. brame ecotherm segmentowa w promocji , malo tego ze mi ja zamontowali to dostalem kpl. dokumentow tzn instrukcje montazu kziazke gwarancyjna i jeszcze jakies tam papierki oraz oczywiscie fakture . Dwa razy byli juz za darmo na regulacji bo cos mi niepasowalo i tak moge ich ew.wzywac przez 2 latka. Bardzo chwale ta firme , naprawde wysoki poziom. Narazie napedu nie kupilem , ale recznie chodzi lekko.

wiecej o niej na

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=14665&highlight=

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=17870&highlight=

Wesolych Swiat i szczesliwego Nowego Roku