Lukins 22.12.2003 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 Kupiłem bramę, Hermana. Nie dostałem instrukcji, mało tego, jak poprosiłem, to się okazało, że Herman nie daje (instrukcji, rzecz jasna) i w ogóle jak coś się rozstroi, to trzeba wzywać serwis (podobno, żeby klient nie gmerał). Dziwi mnie to, bo:- brama rozprogramowuje się po każdym zaniku prądu- na panelu siłownika wyskakują jakieś kreseczki i cyferki - zupełnie nie wiem co oznaczają, a nuż siłownik wysila się by mi coś ważnego zakomunikować?- nie wiem jak zachowywać się w określonych sytuacjach (sam na sam z bramą, rzezcz jasna), tj. co wolno, a czego nie - dziś wiem tylko który guziczek mam na pilocie naciskać, i brama jeździ w górę, albo w dół (sama wybiera)Jestem zaskoczony, bo zachodnie instrukcje obsługi są aż nadto opiekuńcze (szczególnie USA). A tu nic. Proszę o odpowiedzi użytkowników Hermana, bo o tym, że powinienem dostać instrukcję, to wiem. Ale jaką i z jakimi informacjiami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzP 22.12.2003 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 Parę dni temu kupiłem bramę tej firmy, ale jeszcze się z nią nie zaprzyjaźniłem, gdyż z montażem wstrzymam się do wiosny. Razem z napędem dostałem Instrukcję montażu, eksploatacji i konserwacji napędu, w którym jest opis wyświetlanych błędów i instrukcja kontroli.Jeżeli tego nie masz, mogę przesłac. Pozdrawiam - Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukins 22.12.2003 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 Wychodzę na mięczaka, że załatwiam po opłotakch instrukcję, zamiast tupnąć nogą, ale co tam, grunt to wiedzieć. Dzieki Grzegorz, jakbyś mógł przesłać to by było super. Jeszcze raz dzięki i Wesołych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukins 23.12.2003 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 Dzięki Grzegorz za przesłaną instrukcję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centaur14 25.12.2003 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2003 Witam To ciebie cos okantowali ja kupilem 20.11.03r. brame ecotherm segmentowa w promocji , malo tego ze mi ja zamontowali to dostalem kpl. dokumentow tzn instrukcje montazu kziazke gwarancyjna i jeszcze jakies tam papierki oraz oczywiscie fakture . Dwa razy byli juz za darmo na regulacji bo cos mi niepasowalo i tak moge ich ew.wzywac przez 2 latka. Bardzo chwale ta firme , naprawde wysoki poziom. Narazie napedu nie kupilem , ale recznie chodzi lekko.wiecej o niej na http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=14665&highlight= http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=17870&highlight= Wesolych Swiat i szczesliwego Nowego Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts