emilio 07.10.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Witam niedawno wybudowała mi firma dom,po krotkim czasie wyszły błędy w budowie,ktore teraz wykonawca nie chce porawić i zasłania się brakiem czasu.Są popełnione następujące błędy;1.spadek schodów przy drzwiach wejsciowych jest wykonany ,ale niestety w złą strone-krótko mowiąc woda nalewa się do domu.2.rura osłonowa ktorą ma byś wprowadzona woda do domu jest wprowadzona przez garaz a nie jak w projekcie bezposrednio do kotłowni.Wykonawca zrobił to sam ,swiadomie bez konsultacji z inwestorem,czyli ze mną.3.Nadproze nad drzwiami do garazu jest zamontowane zyt nisko ok 185cm,taka wysokośc wyszła po wykonaniu wedłog projektu izolacji 10cm i wylewce ok 8cm.teraz jest problem z zamontowaniem drzwi i przechodzeniu wyzszym osobą.Kogo nalezy poinformować w takiej sytuacji i zeby wykonawca natychmiastowo wykonał poprawę ,proszę o pomoc i poradę.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 07.10.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Kierownik budowy to bywa tam czasem ? Zaproś go i niech dyskutuje z wykonawca. Rozumiem ze zaplaciles za calosc ? Spadek schodow lepiej skorygowac przy kladzeniu plytek. Bo albo trzeba skuc i wyrownac albo nadlac 4 cm. Rura oslonowa przez garaz Ci przeszkadza, widoczna jest ?? Jak nie to olej nie takie rzeczy robi sie niezgodnie z projektem. Nadproze to rzeczywiscie porazka. To bym poprawil na 100% Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilio 07.10.2009 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Witam Zonzi tak za całośc zapłaciłem.Mam oczywiście umowe na wybudowanie domu.Ja przebywam cały czas za granicą wiec nie sposob mi dopilnować wszystkiego ,a wiesz jak jest z kierownikiem:)Ale tak zrobie powiadomie kierownika i niech zrobi z tym porządek wkoncu za coś dostał pieniadze. Spadek jest dośc znaczny ok 4,5cm na prawie 3 mertach długosci.Co prawda wykonawca po długich prosbach skuł ok 4cm ,ale teraz jest mozna powiedzieć poziom,ale powierzch.po kuciu jak po wybuchu ,chyba powinien to wstępnie wyrownać.Natomiast przy drzwiach roznica poziomu posadzki wewnątrz domu a na zewnątrz to roznica 3cm przeciez tyle kelju do płytek nie będę nakładać zeby uzyskać jeden poziom a zarazem spadek na woDę. Jezeli mowa o rurze w garazu to ok mozna przetrawić,tylko obawa ze zimą moze przemarzać naprzykład.I montazysci od wody mogą mieć co do tego uwagi,i nie zaakceptować tego rozwiązania,takie słuchy mnie doszły. Dzieki za pomoc Zonzi,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 07.10.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 .Natomiast przy drzwiach roznica poziomu posadzki wewnątrz domu a na zewnątrz to roznica 3cm przeciez tyle kelju do płytek nie będę nakładać zeby uzyskać jeden poziom a zarazem spadek na woDę. wylewki są już zrobione na gotowo? nie będziesz żadnych instalacji ciągnął pod posadzką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilio 07.10.2009 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 hej Pierwek, wdomu juz wszystko jest wykonane izolacja,na niej ogrzewnie podłogowe,centralny rury odkurzacza,i wylewka,takze w srodku domu wszystko ok na gotowo,tylko dojdzie 1,2-1-4cm na kafle gresowe.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.10.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Najpierw kierbud.Potem wezwanie na piśmie z potwierdzeniem odbioru.Nic na gębę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 07.10.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 hej Pierwek, wdomu juz wszystko jest wykonane izolacja,na niej ogrzewnie podłogowe,centralny rury odkurzacza,i wylewka,takze w srodku domu wszystko ok na gotowo,tylko dojdzie 1,2-1-4cm na kafle gresowe.pozdrawiam skoro instalacje (w tym wodna) masz wykonane i prawdopodobnie podciągnięte do kotłowni (tak jak w projekcie) to przepust musi iść raczej do kotłowni. Jak teraz tą rurę fi 32 masz sobie puścić z garażu do kotłowni? Jak garaż nieogrzewany to przy -20 w nocy będzie zamarzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilio 08.10.2009 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Witam Nefer i Pierwek no zgadza się też mam taką obawę.Chociaż garaż ma ogrzewanie,ale nie zawsze pewnie bede grzał.Przebicie do kotłowni jest do zrobienia z tym nie ma problemu,ale sam fakt ,ze utrudnił mi tym wykonawca zycie .No nic tylko wroce do kraju powiadomie kierbud i niech to załatwi jak trzeba.Dzieki za pomoc, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts