Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za ocieplenie

arecki1338

Recommended Posts

Przykro mi ,że nie rozumiesz tego i że nic Ci to nie mówi.

Źle się wyraziłem. Twoja wypowiedź mówi mi jedno - próbujesz sobie dodać renomy chwaląc się zagranicznymi realizacjami. W myśl zasady, że cudze chwalicie a swego nie znacie, nie oznacza to, że poza naszymi granicami jest lepiej!

Więc wytłumaczę Ci to : w Niemczech i Czechach nie przejdzie taka tandetna robota jak w Polsce. Kiedy niemiecki bauinspektor odbiera każdy etap prac , potrafi na 1000m.kw.ścianie wyrwać wyrywkowo kilka płyt i sprawdzić jak są przyklejane,kiedy chodzi po ścianie z mikromierzem i sprawdza grubość warstwy klejowej przed tynkowaniem , mierzy kąt nachylenia parapetów.

W naszym kraju też tak się robi. No chyba, że Ty przesiedziałeś w tym czasie w Niemczech i Czechach i nie zauważyłeś tego...

Chłopie to czasami wkurza , ale uczy jednej , bardzo istotnej rzeczy - dokładności i profesjonalizmu w tym co się robi.

Nie trzeba jechać do innego kraju żeby się tego nauczyć.

Moja firma robiła w centrum Berlina nieduży blok prywatny , a obok turecka firma - przykleili płyty na 6 plackach - zerwał im 800 m.kw. ściany do poprawki .

Sam oderwał 800 m2 styropianu? Ile mu to czasu zajeło? :)

Takie są realia w Niemczech . Dlatego napisałem ,że to mówi samo za siebie. A profesjonalna firma musi swoje kosztować .

Znaczy się twoja "profesionalna" firma jest dobra, a wszystkie inne tańsze od twojej i nie realizujące swoich prac w innych krajach są złe?

Ja nie jestem tutaj na forum po to , żeby kogoś obrażać , bo na pewno są lepsi ode mnie , chcę przestrzec jedynie potencjalnych inwestorów , aby się dobrze zastanowili biorąc tanią firmę i tanie materiały.

Na szczęście Forum Murator "nie dla idiotów" :D

A dla wszystkich forumowiczów wszystkiego najlepszego i dużo ciepła w nowym roku 2010.

Teraz idę się bawić :lol:

• 3 months później...
  • Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

mam ogrodzenie betonowe (bloczki) h 220 cm do zaciągnięcia klejem (plus siatka), ok. 120 m2 roboty i dziś za robociznę krzyknęli 50 pln/m2 BEZ TYNKU. Czy to nie przesada? jaka powinna byc stawka za siatkę i warstwę kleju? Pzdr.

Edytowane przez supernova
błąd

A mnie interesuje ile kosztuje samo gruntowanie i tynkowanie. Tynk Caparol silikat.

Styropian, klej jest już na ścianiach od dwóch lat.

jezeli nie bedzie poprawek na kleju spodziewaj sie 12zl /m2

• 9 months później...