leszeq 31.12.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Przykro mi ,że nie rozumiesz tego i że nic Ci to nie mówi. Źle się wyraziłem. Twoja wypowiedź mówi mi jedno - próbujesz sobie dodać renomy chwaląc się zagranicznymi realizacjami. W myśl zasady, że cudze chwalicie a swego nie znacie, nie oznacza to, że poza naszymi granicami jest lepiej! Więc wytłumaczę Ci to : w Niemczech i Czechach nie przejdzie taka tandetna robota jak w Polsce. Kiedy niemiecki bauinspektor odbiera każdy etap prac , potrafi na 1000m.kw.ścianie wyrwać wyrywkowo kilka płyt i sprawdzić jak są przyklejane,kiedy chodzi po ścianie z mikromierzem i sprawdza grubość warstwy klejowej przed tynkowaniem , mierzy kąt nachylenia parapetów. W naszym kraju też tak się robi. No chyba, że Ty przesiedziałeś w tym czasie w Niemczech i Czechach i nie zauważyłeś tego... Chłopie to czasami wkurza , ale uczy jednej , bardzo istotnej rzeczy - dokładności i profesjonalizmu w tym co się robi. Nie trzeba jechać do innego kraju żeby się tego nauczyć. Moja firma robiła w centrum Berlina nieduży blok prywatny , a obok turecka firma - przykleili płyty na 6 plackach - zerwał im 800 m.kw. ściany do poprawki . Sam oderwał 800 m2 styropianu? Ile mu to czasu zajeło? Takie są realia w Niemczech . Dlatego napisałem ,że to mówi samo za siebie. A profesjonalna firma musi swoje kosztować . Znaczy się twoja "profesionalna" firma jest dobra, a wszystkie inne tańsze od twojej i nie realizujące swoich prac w innych krajach są złe? Ja nie jestem tutaj na forum po to , żeby kogoś obrażać , bo na pewno są lepsi ode mnie , chcę przestrzec jedynie potencjalnych inwestorów , aby się dobrze zastanowili biorąc tanią firmę i tanie materiały. Na szczęście Forum Murator "nie dla idiotów" A dla wszystkich forumowiczów wszystkiego najlepszego i dużo ciepła w nowym roku 2010. Teraz idę się bawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 21.04.2010 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Witam.Jak w tej chwili kształtuje sie cena ocieplenia m2 styro i wełny.mam około 220 m2 do ocieplenia rozwazam 15 cm styro bądz wełnę w zaleznosci od ceny.Interesuje mnie nowy sytem rockwoola FRONTROCK MAX E czy przerabiał juz ktos ten system?śląsk okolice katowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perfdom 22.04.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 jakie stawki w tej chwili obawiazuja jezeli chodzi i ocieplenie scian 2 warstwowych. styropian 12+siatka+tynki cienkowartwowe. Skierniewice-od 35 zł do 50 zł - bez materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 23.04.2010 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Mam taką cenę: styropian 12 cm, klej i siatka (tynk na wiosnę w przyszłym roku będziemy robić) - robocizna za to 23 pln - czy to drogo ? Szukałam, ale znalałżam wszędzie ceny razem z tynkiem. Więc może ile kosztuje samo tynkowanie (robocizna) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dareks 29.04.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 A mnie interesuje ile kosztuje samo gruntowanie i tynkowanie. Tynk Caparol silikat. Styropian, klej jest już na ścianiach od dwóch lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 29.04.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Mam zgodzone 70zł/m2 robocizna z materiałem z terminem rozpoczęcia wrzesień br:na dom styropian 15cmna garaż styropian 12cmprzyklejenie parapetów klinkiertynk akrylowy biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supernova 29.04.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam,mam ogrodzenie betonowe (bloczki) h 220 cm do zaciągnięcia klejem (plus siatka), ok. 120 m2 roboty i dziś za robociznę krzyknęli 50 pln/m2 BEZ TYNKU. Czy to nie przesada? jaka powinna byc stawka za siatkę i warstwę kleju? Pzdr. Edytowane 29 Kwietnia 2010 przez supernova błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 29.04.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 A mnie interesuje ile kosztuje samo gruntowanie i tynkowanie. Tynk Caparol silikat. Styropian, klej jest już na ścianiach od dwóch lat. jezeli nie bedzie poprawek na kleju spodziewaj sie 12zl /m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOL28 24.02.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witam szukam firmy ze śląska,okolice mysłowic , imielina ,która wykona ocieplenie budynku nowo powstałego styropian 12 plus tynk zew.,jaki jest koszt metra na śląsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 24.02.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Ja już tutaj wszystko na temat cen napisałem: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?173298-Koszt-Elewacji-robocizna&p=4575790#post4575790 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts